Sunday, February 28

BABY.

I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If its wrong to love you
Then my heart just won't let me right
Cause I've drowned in you
And I won't pull through
Without you by my side
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
Baby can you feel me
Imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you're so far
Like a distant star
Im wishing on tonight
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight
Give my all for your love
Tonight

Gambar di ambil oleh Adik pada year 2008

Tuesday, February 16

My Saiful dan Suhaimi!

Entry ini khas untuk : Mohd Saiful Azhar dan Mohd Suhaimi

Lokasi: Anjung Warisan dan DIVA
Master mind: Atikah Saiful
Mangsa: Saiful dan Suhaimi

Kali ke-tiga. Seminggu sebelum kejadian- Saya roger semua rakan rakan mangsa. Saya cerita apa yang saya rancang. dan mereka memberi kerjesama walau sebenarnya ada yang buat hal. Tapi saya masih ber-sabar sebab untuk Buah Hati dan Adik saya. Plan bertukar bila kami tak jadi tonton movie dan tak dapat ber-bowling.

Petang 15hb- Saya dan Mok pergi ambil cup cakes di Taman Suria yang sudah di tempah khas. Kemudian saya terus ke Anjung Warisan tempah table untuk 20 orang dan simpan cuppy ber-sama pihak Anjung Warisan. Saya dan staff di  Anjung Warisan ber-plan tentang sambutan malam ini. Saya minta sungguh mereka memberi kerjasama kerana bukan free segala di sana. Harap harap mereka memahami nya. Saya mahu yang ter-baik untuk Buah Hati dan Adik saya ini. Tolong maklum ini wahai pihak disana. Bila saya ber-puas hati dengan planning ber-sama mereka, saya sempat mengambil beberapa foto cuppy. Untuk di jadikan kenangan.

Waktu semakin tiba- Saya dan Mok bergerak pulang.  Kami menuju ke Plaza Angsana sebentar kerana Mok mahu ber-jumpa Andy Gendut nya. Kami makan di food court. Kemudian ber-gerak pulang ke kediaman Mama Bulat. Saya meminta kerjasama dari Mama Bulat pula. dan mula roger kembali rakan rakan mangsa. Mengingatkan mereka rancangan malam ini. Berkumpul di kediaman Mama Bulat selepas Maghrib. Tiada theme seperti tahun lepas. (^_^") Mok takdapat join malam ini,*sobsob.. sebab family beliau buat BBQ. Mok minta saya dan mangsa teman beliau berjumpa Uncle nak pinjam alat alat BBQ. Selepas berjumpa Uncle, Mok pulang. Sedih Mok takdapat bersama malam ini. Ucapan terima kasih kepada Mok yang banyak membantu saya.

Di kediaman Mama Bulat- Saya cuba untuk pastikan yang mangsa tiada aktiviti sendiri. Buah Hati pula ajak saya keluar. So, rancangan tiada masalah. Cuma si Adik je lah yang ade plan kat luar dengan gengs. Tapi, saya dapat idea lain. Saya cepat cepat roger salah seorang dari gengs beliau. Saya berjaya ber-komplot! Saya siapkan pakaian Buah Hati. Dan saya ber-siap. Masa semakin hampir. Rakan rakan sudah pun ber-kumpul. Tiba waktu Buah Hati siap pula. Kami menunggu dan Buah Hati agak pelik mula nya sebab rakan rakan agak kacak kacak belaka berpakaian dan berkumpul.

Semasa rancangan di jalankan- Saya agak nervous.Takut sangat tak jadi so tak suprise. Takut kantoi so mesti lah tak happy nanti. Kami buang masa ber-jalan jalan dan minum minum. Jam sudah pun tiba, saya dan rakan rakan Buah Hati ber-gerak ke lokasi. Anjung Warisan. Kami di-sambut dengan layanan yang langsung tidak memuaskan. Saya kecewa dengan pihak Anjung Warsian saat itu. Kami di tempatkan di tempat duduk atas, ber-sila. Hanya ada meja sahaja untuk makan. Best sangat rakan rakan mangsa yang bekerjasama. Kemudian, tiba pula gengs Adik. Lagi lah meriah. dan masing masing memek muka pelik dan aneh. Saya dan dua dari rakan Buah Hati turun ke bawah, mahu ambil cake dan mahu pihak Anjung main kan lagu untuk mangsa. (lupa alat muzik itu) Tepat 12 malam lampu tempat duduk kami di tutup dan muzik di mainkan :-
Selamat ulang tahun, Selamat ulang tahun, selamat ulang tahun Saiful, Selamat ulang tahun... Happy bithday to u, happy birthday to u, happy birthday to Saiful, Happy birthday to u..
Riak wajah Buah Hati ter-cinta saat itu tak dapat saya ucapkan dengan kata kata. Tahu lah saya yang beliau tersangat happy. Saya di peluk dan di cium sebagai tanda terima kasih dan happy sangat. Selepas lilin di tiup, kami hidupkan semula dengan isyarat kepada Adik saya. Agar lilin di hidupkan semula. Kemudian :-

Selamat ulang tahun, Selamat ulang tahun, selamat ulang tahun Suhaimi Selamat ulang tahun... Happy bithday to u, happy birthday to u, happy birthday to Suhaimi, Happy birthday to u..
Lilin sekali lagi di tiup. Adik agak ter peranjat kerana di fikiran nya mungkin untuk Buah Hati saje. Tapi saya tak pernah lupa akan diri nya. Dua dua insan ini istimewa. Di usap kepala saya tanda terima kasih. Tak lupa juga saya pada rakan Adik, Faliq. Yang tarikh lahir nya, 14 February. Sekali lagi :-

Selamat ulang tahun, Selamat ulang tahun, selamat ulang tahun Faliq Selamat ulang tahun... Happy bithday to u, happy birthday to u, happy birthday to Faliq, Happy birthday to u..
Faliq agak malu dan seperti blur sekejap. Kelihatan happy wajahnya. Lampu di hidupkan kembali. Gelak tawa dan gurauan pun bermula. Beberapa keping gambar sebagai kenangan juga ada di ambil. Nah!


Gambar gambar tak berapa clear lah. Masa nak upload gak lagi beberapa keping, line problem. Grr..Selepas kami makan makan dan ber gambar, bil pun dah bayar kami plan pergi ke DIVA. Dalam per jalanan, saya ter lelap. So tak tahu ape cerita di dlm per jalanan. (^_^") Sampai di DIVA, Buah Hati kejut. Kami masuk di ruang bilik yang telah di tempah rakan rakan. Sekali lagi, saya ter lelap di pelukan Buah Hati. Ter sangat ngantok dan penat pula sebab dari pagi ber jaga. Tapi saya tersedar bila Buah Hati menyanyi. Saya buka mata dan melihat nya ber gembira, senang hati ini. Rakan rakan yang lain juga ENJOY! Thanks sangat untuk mereka yang banyak membantu saya. Kepada:-

  • Fatien a.k.a Mok = Thx for all dan all damnly tau sebab banyak tolong kite.I love yuu so even takdapat join kan celebrate nih UPSET! Ape pun, thx againn mok :')
  • Faiz a.k.a Mualaf = Thanks dapat kan lilin untuk cuppy. SUMPAH! Wa ter lupa petang tu nak beli.
  • Bulat, Capang dan Mat Noh = Thanks sangat atas kejesama menjayakan plan. Tapi utk Mat Noh tolak siket thanks sebab kantoi siket AW. Hahah!
  • Kak Zai = Thanks Akak sebab teman Ika g ATM. Ptg tadi nk g, tapi Epul ade lak sepenuh masa. heheh ;)
  • Botak = Thanks au. Kau tipu aku kan mase tu. Aku pun terperanjat last kat Anjung kau ada. Kalah terpanjat aku dgn Birthday man masa tu. Hahah!
  • Eman = Thanks beb kau tlg aku buang masa Aemy! Pandai kau mereka cerita dan masa ek, aku igt kau tak boleh buat Aemy layan kau. Hehe~
  • dan rakan rakan yang lain, thanks sebab sudi men jayakan plan ini! Untuk kali yang ke-tiga :')
Selepas pulang dari DIVA, saya dan Buah Hati keluar ber dua pula. Kami ber jalan jalan. dan pulang! Maka ber-akhir lah cerita ini. Apapun Happy sangat sangat kan. Everything I do, I do it for u BABY!

Sunday, February 14

Valentine Day 2010

Hari ini adalah hari memperingati kekasih. Walau sebagai umat Islam, tak di wajibkan untuk menyambut nya. Jadi saya hanya anggap seperti hari biasa yang ada makna disebalik angka 14. Hari ini, tidak saya sangka, Buah Hati ter-cinta telah memberi sesuatu yang istimewa untuk saya. Apa yang di berinya dan istimewa sangat ? Sebotol GUCCI ENVY me .Mari lihat.

Wangi sangat bau perfume ni. Dan menjadi pilihan Baby.

Saya memberi senyuman manja dan ucapan terima kasih di atas pemberian ikhlas dari Baby. Sebenarnya, saya tak harap kan apa apa dari Baby. Bukan harta dan benda tetapi, sepenuh kasih sayang yang ikhlas dan wangi sewangi perfume ini. Wah, jiwang lah pula. ;) Kenyataan nya, ini lah yang ada dalam hati ini. Sempena hari ini juga, saya sangat gembira dengan apa yang kami lalui bersama. Since 2007 until now. Kami masih kekal walau berbagai dugaan yang di lalui. Tiada ucapan atau kata kata PUTUS dari bibir kami. Thanks too God kerana merestui hubungan cinta ini.

Saya sempat mengimbas kembali saat Valentine 2008 saya dan Baby. Kenangan manis yang kami lalui bersama tak kan dapat saya lupakan atau saya cuba lupakan. Kebetulan, sebulan sebelum ini, saya sibuk merancang suprise party utk Baby dan Adik (Aemy). Tarikh = 16 February 2008 di Singgah Selalu Johor Bahru. Ternyata Baby tersangat sangat Happy waktu ini. Dan saya tak akan sekali cuba untuk buang jauh kenangan manis ini. I love you Baby!
Gambar di ambil oleh My ex-gf=Syafizah pada 16February2008 di SS

Saya dan Baby ber-gembira sepanjang hari ini. Juga sebelum dan selepas. Terima kasih Baby.

Wednesday, February 10

I am Officially.

Hye Buddies!

Welcome to Super -Women =)

Sebelum ini saya pernah menulis juga blog tapi saya telah kehilangansegala  memory tentang password dan username. Macamne boleh hilang memory pun tak tahu.Haha.. Dalam blog ber-tajukkan Super-Women ini,saya akan berkongsi memacam kisah tak kira genre.Yg penting bukan 18PL, 18SX tauuuu...x sesuaiii gitu! ;)  U can drop ur comments, any ideas or what everlah in my blog. Ok? But for sure lah, blog ini saya tulis hanya untuk mengisi masa yg terbuang dan berkongsi cerita dengan kawan kawan.

TQ!