Wednesday, March 31

Happy Birthday Along, Eisya dan Mama.

28 March on 12.00a.m sharp. SUPRISEEE!

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamat kan Mama Bulat. Allah selamatkan kamu.


 
6 batang Lilin di-tiup. Genap lah mama 54 tahun hidup di dunia Allah yg maha indah ini. Dengan di kurniakan beliau 6 orang anak, 4 orang jejaka dan 2 orang gadis. 2 daripada anak beliau sudah mendirikan rumahtangga dan mempunyai kehidupan sendiri. dan Baby adalah anak lelaki ketiga beliau. Tahniah untuk beliau yang bakal di gelar Nenek-Bulat pada hujung tahun ini hasil daripada perkahwinan anak perempuan nye.

p/s saya : Selamat harijadi Mama. May god bless you always dan di panjangkan umur. Semoga mama bahagia selalu. I love you Mama Bulat !

Sedang lampu yang masih di-tutup, lilin yang terpadam sebentar tadi di hidupkan kembali dan.....

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan Along Bear.. Allah selamatkan kamu.

Sekali lagi lilin di tiup. Genaplah Along 33 tahun. Jelas kelihatan wajah seri daripada beliau iaitu Mohd Irwan, abg sulong kepada Baby dan juga anak pertama kelahiran Mama-Bulat. Beliau sudah mendirikan rumahtangge since 2008. Beliau kini tinggal bersama isteri tercintanye di Kulai.

p/s saya : Happy birthday Along. May god bless you always dan di panjangkan umur. Semoga di kurniakan baby yang comel dan baik kelak. Kekal hingga ke anak cucu bersama Kak Long.

Okay. Kami tak pernah lupa akan si cilik manis ini. Mari teruskan dengan lilin yg di hidupkan semula...

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan Kak Long Eisya. Allah selamatkan kamu...


Lilin di tiup perlahan oleh kanak-kanak manis ini. Beliau sudah genap 7 tahun. Sudah bersekolah. Darjah 1. Beliau adalah anak kepada Kak Nora dan Abg Ali(anak angkat mama). Semasa bayi, beliau di jaga oleh Mama sepanjang ketiadaan Kak Nora dan Abg Ali pergi bekerja.Beliau amat rapat dengan keluarga Baby. Tanpa kami sangka, kanak-kanak manis ini sudah mempunyai perasaan. Beliau menangis di saat mahu meniup lilin. Mungkin terharu, mungkin terpernjat dengan kejutan ini dan bagai2 andaian kami ketika itu. Siape sangka, kanak-kanak berumur 7 tahun sudah mempunyai perasaan ? Bagaimana pula pada kita yang semakin meningkat ke alam yang dewasa ini ?

p/s saya : Kak Long, happy birthday. Suke tak dengan cuppy yang bermacam2 corak nye ? Mesti kaklong suka kan. hehe.. Yelah, kak Long ajak Kak Tqa susun and Kak Long pilih corak yg Kak Long suke sampai corak name Kak Long pun Kak Long lupa nak habiskan. hehee. Kak Tqa syg Kak Long.. Mmmuaahhhh~ Jd budak yg baik ye Kak Long.. Jgn nakal2, dengar cakap Ibu..

Mesti semua tertanye kan. 1 tarikh lahir untuk 3 insan ? Begini, saya, Baby, Emy buat plan untuk mengadakan majlis hari-jadi untuk mereka ber-tiga kerana tarikh lahir mereka tak jauh beza nya. Along Bear lahir pada 24 March. Kak Long Eisya pada 26 March. dan Mama Bulat pula 28 March. Lawa kan tarikh mereka. Angka nombor genap.. Majlis yang di adakan di kediaman Mama Bulat di meriahkan oleh semua anak-anak Mama Bulat , Kak Nora sekeluarga, Mus ( kwn baik Along ) , kecuali lah anak lelaki ke dua Mama yang tidak menghadirkan diri di atas sebab yg tertentu. Majlis yang di buat secara simple ini akhirnya berjalan dengan lancar, happy, touching dan meriah. Terima kasih kepada semua. Dan love you All ! Yang turut menarik bagi saya, hari-tu saya berjaya juga mem-buat air bandung soda resepi Mama-Bulat. dengan di bantu adik. Yihaa.. Im success. (^o^) Di bawah ade sedikit foto-foto. Sorry lah, picture tak banyak sebab masing2 sebok nak meriahkan lg majlis.hehee. Dan bila sudah di namakan suprise, pakaian watak-watak yg terlibat pun tak dirancang.. Harap maaf :-)







Cup-Cakes yang di sediakan oleh Kak Farah di beli oleh Kami :)



MAMA-BULAT dan PAPA :')


ALONG dan ISTERI ter-CINTA :)

KAK NORA dan EISYA :)

ANGAH dan ABG WAN :)

Saiful dan Atikah. THE.CINTA :')

~ THE END ~

"My Name is Atikah Saiful" by Karan Johar

My Name is Atikah. Im not a terrorist.

26 March Sebenar nya saya saje saje buat entry ni dengan tittle ini. Hari ni saya nak share cerita My Name is Khan. Sumpah, Best giler cerita die. Saya tak tipu. Saya akan cerita sedikit lah kisah nya. Dan saya teringin pulak hari ni mahu speak London. ghahahaa..

Rizvan Khan or Rizzu ( Shah Rukh Khan ), a Muslim man from India, moves to San Francisco and lives with his brother and sister-in-law after his mom passed away. Rizvan, who has aspergers, falls in love with Mandira ( Kajol ). Despite protests from his family they get married and start a small bussiness together. They are happy until September 11, 2001 when attitudes towards Muslims undergo a sea-change. When tragedy strikes, Mandira is devastated and they split. Rizvan is confused and very upset that the love of his life has left him. To win her back, he embarks on a touching and inspiring journey across America. " My Name is Khan " is the triumphant story of an unconventional hero overcome obstacles to regain the love of his life.






Saya enjoy sangat tengok cerita ni tau. Tangkap leleh. Pengorbanan dan banyak sangat motif. Sila tonton ye. Beli lah DVD di pasaran sekarang. ( yg cetak rompak kot ) Sampai di sini per-kongsian cerita saya. Selamat Enjoy !

Tuesday, March 30

Makan Berjalan Ketawa Melalak Minum Balik

Continue daripada entry : our-evening-out-on-21st-march

Kami berjalan ke pintu keluar dan menuju ke Plaza Kotaraya. Kami melalui bazar JB dan berhenti sebentar. Kenape? Bern nak ke toilet. Sementara menunggu, saya dan Baby mengeposekan diri di hadapan hand-phone nokia Baby. Mai sebagai jurufoto kami. ehee. Tak dapat bergambar banyak. Sebab keadaan sekeliling yg gelap sedikit dan mood yang tidak menentu.ke ? Tak ade komen. Ini hasil nye :

Picture ini kurang menarik lah. tapi tetap di-upload sebagai kenangan terindah the.cinta

Kami meneruskan perjalanan. Sampai di-parking, kami menyusun plan untuk ke destinasi seterusnya. MAKAN. yihaaa.. Saya sudah ter-sangat lapar. Kami menamatkan perbincangan dan kata putus. Go Ayong. Jumm ikut kami! Kami tiba di Ayong. Nasi Goreng Cendawan dan Nes Ice menjadi pilihan. dan Baby pula memilih untuk makan charkuey bakar, Nes Tarik,dan Nasi Goreng Udang Sambal. Kami kenyang sangat. Duduk menghadamkan makanan masing-masing sambil gurau dan reject Bulat yang membuat keputusan untuk balik Perling tonton Bola. Huh. Bulat sengaja ! Kamiber-gerak pulang ke Perling hantar Bulat. dan tinggal lah Pasangan Atikah Saiful, Mai Bard dan Bern sendirian. Kami tak tahu mana arah tuju. Terasa busan sebentar. Last, kami naik Van pasangan Mai Bard dan pusing bandar kemudian ke Pasir Danga Bay. Duduk-duduk memerhatikan gelagat manusia. Pasangan Mai Bard decide untuk ke Festive Mal dengan tujuan Karoke. Melalak.. Di- ruang karok, Mai Bard ibuk memilih lagu. Saya turut join sekaki. Ber-duet dengan Mai Bard dan Baby. Mase ni seronok terasa bila saya dan Baby ber-gambar dan melihat gelagat pasangan Mai Bard. Mari saya tunjukkan hasil saya dan Baby di ruang karok tersebut :






Kami BER-GEMBIRA bersama dan KETAWA bersama NANGIS bersama GILA bersama
THE. LOVE FOREVER

Setelah pus melalak di karok, kami pulang. Semasa otw pulang kami ketawa. Bard memulakan aksi nye setelah sekian lame. DRIFT. Saya, Baby dan Bern di belakang sudah stand-by. Kami memejamkan mata dan saya terasa diri melayang. BARD....aku takut weyhhhhh. Slow arr. Bg aku kawin dulu. HAHAHA.. Kami singgah di Sayed. Minum-minum kemudian pulang. Sebab saya kerja pagi nya. Begitu juga dengan yg lain. Penutup :- Saya ENJOY even pada mulanya saya dan Baby di-landa kebusanan melayan mereka. Oppssss! Kami dah lama tak hang-out bersama, so, janggal. Sorry guys. ape pun, Thx yawww.. See u.

Friday, March 26

Cuti MC atas reason yang tersendiri

25March Saya tak kerja. Saya MC. Saya taknak share kenape MC. Saya malu. Saya sedang kebusanan di sini. Tidur dari pagi sampai petang. Bukan suka-suka, tapi merehatkn diri yang sedang dalam kesakitan. Saya bangun dan mandi. Saya get ready tunggu Baby amek. Saya lapar, whole day tak makan. Baby belikan saya Mee Hun Soto. Mama pun dapat juga. Saya makan di rumah Baby selepas selesaikan kerja yang patut. Saya makan bersama Baby, Mama-Bee, Adik kecik-ku. Mari saya introduce adik kecik-ku dan Mama-Bee.

Shes Nur Amirah 1993. Shes very close withme. Iloveher damn.Our headlne is : Sifu dan Tongga. Unic kan ? hahah.. Banyak yang kami kongsi kan bersama. shes my Baby adik..


Here is she. Mama-Bulat merangkap Ibu Mertua ku. hehee. Shes the best mom. Loveyou.

Malam , saya besama Baby. Seperti biase, kami bersama ber-dua. Saya tolong Baby ber-niage. Emy tak ade. Die sudah damn. Siape Emy ? Dia 'adik' saya juga. Saya sayang dia. Dia selalu jage saya waktu zaman dulu-dulu. Katenye, tanggungjawab dia jage saya dah di-ganti pd Baby since 2007. Saya agak kecewa dengar luahan itu, tapi saya faham. Dia pun penat jaga saya je. Maybe.. Tapi saya nk thanks kat dia.. Sebab sekarang saya ada Baby dan dia..Meh saya tunjuk sape 'adik' saya ni..

Here he is. Hes Suhaimi or Emy. DULU, dia lagi pendek dari saya. Tapi sekarang, dia lagi tinggi dari saya.HAHA.. Saya sayang awak, deq. Im sorry for all dan terima kasih.

Saya rapat dengan family Baby. Dah macam family sendiri. Mama-Bee baik. Saya panggil die Mama juga.heheh..Suka masak masakan faveret saya. Asam Pedas, Kari, Peria, dan macam-macam lagi. Saya sayang Mama-bee. Die pernah jadi tempat saya bersandar menitis air mata. Die ajar saya masak. Die suka dengar cerita dan masalah. Semua sayang Mama-bee. Tp sekarang Mama-bee sakit. Kaki nye bengkak susah nak jalan. Mama taknak urot tau. Kesian Mama. Mama, cepat sembuh ye.. Boleh jalan-jalan lagi. Window shopping.. Round bandar.. Hehehe. U are the best lahh Mama. I love you..

Saya nak beredar sudah. Memandangkan saya tak bekerja hari-ini dan sudah puas lepak. I want to spent my time with Baby. Selamat ber-happy........

Our Evening Out on 21st March

Watak yang ter-libat :- Pasangan Atikah Saiful, Mai Bard, Burn Bulat.
Lokasi kejadian:- Kotaraya Park - City Squre - Ayong Restaurant - Stulang - Dataran Pasir Danga Bay - Street Mall - Sayed

bermula lah kisah Atikah Saiful hang-out with friends setelah sekian

Cerita ini ingin saya kongsi ber-sama. Kami bergerak selepas waktu asar untuk ke City Square. Saya, Baby, Bern dan Bulat menuju terus ke Petronas menanti kehadiran pasangan Mai Bard. Hampir 15 minutes kami menanti, sambil memerhatikan Pakcik Putu Mayam yg mencari rezeki di situ. Baby, Bern dan Bulat menamatkan sedutan ter-akhir 'nikmat' seorang perokok. Pasangan Mai Bard tiba dengan menaiki VAN5454. Kami meminta beliau bergerak dahulu dan kami 'tonjol' . Saya ter-ikut sudah ayat2 mereka.HEHE.. Kami menuju ke Kotaraya Park. Kenape tak parking je kat City Square ? kan itu tujuan sebenar ? OK. City Square punye parking mahal sangat lah. Haiyooo.. Kami ber-jalan menuju ke City Square dan lalu di Kuil. Dan saya sempat mengomel kat Baby sebab ade kedai buat saree. Yes. Saya nak tempah saree. Bila semua dengar, mereka ketawa kan saya. Kenapa salahke saya nak pakai saree ? Hisshh. Terbantut niat untuk masuk kedai tersebut.  Kami meneruskan langkah kaki merintangi Bazar JB di situ. Sambil cuci mata. Tangan kuat di pimpin Baby. Bahaya kawasan di situ. Akhirnya, kami tiba di arah sebenar tujuan kami hari itu. Kami menaiki Lift dan terus menju ke Level 5 untuk beli ticket. Ticket sudah pun kami beli, kami duduk sebaris untuk enam orang. Waktu nya pada 6.30 p.m. Cerita apa yang sebenar-nya kami mahu tonton ?


"Saya juga sempat membuang masa dengan ,mengambil gambar ticket. haha. Baby said : "melalut lah honey.." Saya hanya tersenyum sambil menjawab, " buat kenangan lah baby. bukan salu kan..haha "


Baru 5.30p.m. Nak pergi mana ye ? Bern ajak lepak tempat member die. Level bawah sekali dekat Shushi tu. Die kate ade mamak res. kat situ. Haah?ade ker ? Bern memang pelik. Kami ikot ke mane die bawak utk sedapkan hati die. Cari punye cari, kami berhenti di hadapan Auntie Anne's , dan Bern call member die. Talian pun tamat. Bern dialog : " aku salah paham lah. takde pun res. mamak kat sini. member aku kerja kat mart tuh hahh.. " HAHAHAAH.. berdekah semua di situ. Kami kate pade nye kami pelik. mana ade mamak kat sini. kat luar sane ada lah.. Kami decide, naik ke Food Court Level 5 sementara menggu mase tibe. Kami duduk di satu table bulat. Saya dan Baby di ikuti Bern beli air. Kemudian pasangan Mai Bard. Kami buat keputusan untuk tidak makan sebab malam nanti nak dinner. Hanya Mai Bard saja makan sebab lapar. Jeng3x. Kami berborak seperti biase sambil sang jejaka cuci mata. Amoi ramai yg dreesup hot dan awek. Mereka sempat bergossip. Chooii korang niee. Setelah puas duduk menghabiskan minuman dan  makanan, sang jejaka ajak desert pulak. Nak tahu ape desert mereka ? Di belakang panggung ada tempat khas untuk mereka. Merokok. Ya, itu die dessert mereka. Saya dan Mai duduk di tepi melihat aksi-aksi makhluk ciptaan tuhan. Ada yg ketawa, muka bengis, gedik-gedik, termenung, dan ada juga yang sedang bermesra-mesra dgn kekasih masing2. Hish, saya pun ada boyfriend, tapi takde lah " excited " macam awak. Public kan. Saya dan Mai sempat meng-posekan diri. Kami bergambar. HAHA. itu hobby saya. Tak kire di mana dan bila, gambar tetap gambar. Kenangan. HEHE. Ini hasil nye.








Photo-photo di atas telah membuktikan satu fakta bahawasanya saya sudah gemok. Yihaaa.. Gemok kerana bahagia dan di-jaga betul oleh Baby Saiful. Love youu sayang  (",)(,") Sambung. Selepas puas bergambar, sang jejaka hadir dengan muka berseri setelah dapat dessert mereka. Kami menuju ke panggung kerana masih di tunggu tiba. Saya, Baby, Bulat dan Mai beratur menggu giliran untuk beli snack dan Popcorn. Kami masuk dan menuju ke panggung 4. Sekali lagi, saya dan Mai manjadi model di hadapan gerbang panggung 4 kerana sang jejaka mahu ke toilet. Tangan saya penuh dengan Popcorn, dan Mai dengan air dan snack-nye. Tamak ke kami ? "E, mereka ni model ke ? Byk nye popcorn die, makan sorang2 ke ?" Hisshh kepoh lah mulut masing-masing yang lalu. Kami masuk setelah sang jejaka tiba dan mengambil kedudukan masing-masing. Saya dan Baby memlih tempat di sit pertama dari enam baris kami. HAHA. sebab kami nak consentrate pada cerita. Cerita pun bermula. To be continue........

Satu setengah jam kemudian... "Jalan cerita dah best, tapi ending tak macam poyo plak kan.. Mana pergi kawan-kawan time roadblock tu ? Ape jd kat dorang? Habis macamtu je? Nape Farid Kamil mati ? Su tak sesuai lah jadi gangster camtu. Takde dialog byk kan ? Bosan lah.." ini lah komen kami. Terima kasih V3. Tolong lah perbaiki lagi wahai Farid Kamil. Goodluck !

Alamak. GTG. My boss here. Coretan ini akan di sambung selepas iklan yang panjang ini...........

Thursday, March 25

Likeey MENCONTENG !

Kenapa lah jari ni gatal nak menaip je ? Sebab saya sedang bosan dan perasaan excited nak update SUPER-women blog untuk March ni. Lastnight, saya suka-ria dan senang hati. Mulut ni ter-lebih active pulak. HAHA! Saya nyanyi-nyanyi, gossip with Baby frens, dan ketawa.HAHA. Oh my crazy! Saya ambil 'note-book' Baby pen merah dan hitam, pencil, kemudian sambil menyanyi dan ketawa, tangan saya menari-nari di 'note-book' itu. Syok-nya.. Sempat juga saya ber-plessing di depan H/P nokia Baby. Kawan-kawan Baby takdapat kate ape lagi memandangkan saya yang sudah hyper-happy. Meh saya tunjuk hasil-hasil kegilaan tangan menari.

Ke-gilaan saya bila jari seronok menari men-conteng sambil ketawa


Ini lah hasil-nye. konon-konon nak men-conteng seperti gambar di-bawah ni HAHA


My Name is Atikah Saiful. Yihaaaa ; D


Pasangan Bard dan Mai

Bila pasangan ini sampai, saya mula ber-gossip bersama Mai terus meng-endahkn Baby dan kawan-kawan yang lain. HAHA. Betul-kan perempuan memang takboleh ber-temu ? Tapi, lelaki pun ape kurang-nye. Dah bertemu macam-macam gossip yang di-bualkan. Tak di-nafikan gosip sang lelaki lagi HOT daripada gossip perempuan tau. Betul kan ? Nak ber-gossip dengan Mai, suara kena-lah control ayu dah volume mesti-lah slow kan. dah name-nye gossip, tapi Bukan fitnah okay ? Dah puas gossip ni, Mai ajak teman masuk cc. Die kena cari lagu untuk anak murid-nya. Ade PARTYY di-tadika. HAHA. Mai is Guru Tadika di sini. " Teacher Mai " Dalam cc, macam-macam lagu yang di-bukak di- You Tube. Saya bagi cadangan buat lagu Hindustan. WAHH.. kalau bab Hindustan, memang saya CRAZY. best okay Hindustan filem and songs. I got it from my MAMA. hahaa. Okay. lagu yg saya suggest untuk dia, it is ASOKA MOVIE - San Sana San. HAA. berdekah sekejap sebab muka Mai ugly bila jling saya yang main-main. sambil mulut-nye mengomel, " ee die ni. tak habis-habis dgn lagu hindustan die tuh.. " HEHEH.. Mari dengar dan nyanyi sama-sama ( ^_^ )


Wednesday, March 24

im not alone

23 March Malam ini terasa gembira seketika. Taktahu kenapa, saya rasa nak ketawe puas-puas. Even dalam hati ini sukar untuk melupakan segala ke-sakitan, tapi jiwe ini tetap memaksa saya utk terus cuba membuang peluru-peluru yang tertimbus ini. Iya! Kekuatan saya masih berada di-tahap yang maximum. Saya masih mampu tertawa dan merasakan apa itu kebahagiaan. Lagi-lagi lah Baby yang tetap teguh berada di-sisiku ini (^_^)

Siapa yang saya maksud-kan dengan Baby ?Lets me introduce him. (oppss, ter-speaking london lah pulak)

Baby adalah hubby-ku atau dengan kate scientificnye, Kekasih Hati-ku. Sedikit cerita tentang diri-nye. Baby seorang yang ber-tanggungjawab, kuat, tabah, cekal, caring, penyabar, pen-cinta yang setia dan tak pernah ada istilah putus-asa dalam khamus hidup-nye. Even ape sahaje-lah rintangan yang melanda dan ujian yang mendatang diri-nye dalam mencari rezeki untuk keluarga, diri-nye sendiri dan kami, Baby masih setia berdiri tegak di situ meneruskan langkah kaki-nye. Saya cukup bangga menjadi wanita yang yang dikasihinye atau dalam khmaus kami, Honey-nye.

Di bawah ada sedikit butir diri-nye :-

Ini lah dia Kekasih hati-ku. BABY :)

FN : Mohd Saiful Azhar
DOB : 16 February 1988
STATUS : My-Future-Hubby
DESCRIPTION : Mashi Marro yang sangat comel dan kacak :) istimewanye, Baby juga seperti saya, melatah.hehe

Mari bersambung coretan di-atas. Baru-baru ini, saya duduk makan se-table dengan Mama-ku. Rasenye sangat lama since ' cerita ' ter-cipta. Mama masak masakan kegemaran saya. ASAM PEDAS AYAM. xoxo~ Dah lama sangat tak makan masakan Mama. Even 'tak se-Enak' asam pedas Mama-Bee dan 'tak se-Terror' masakan Mok De, kasih sayang dari air tangan-nye buat asam pedas ter-sebut menjadi sangat enak hingga selera ku di tahap max.
"Aku rindu nak makan asam pedas Mama banyak-banyak. Tapi mase tu dah tinggal seketul ayam yan tinggal. Sadis..nyee.. (T_T")
Di-bawah ade sedikit butir tentang beliau :-
Mama mmg lagi kecil dari saya dan adik sebab kami ikot Ayah

FN : Rohana Bte M.Din
DOB : 1st August 1968
STATUS : Divorced
CHILDREN : Nur Farah Liyana - Nurulatikah - Qamarul Ariffin
EMPLOYER : Pusat Dobi Wan
POSITION : Pekerja biasa merangkap pembantu boss besar
TIME PERIOD : Since divorced (lupa tahun. tapi taksilap dah 14 tahun.nanti saya tanye mama)
DESCRIPTION : Seorang ibu tunggal yang kuat dan tabah menghadapi hidup tanpa mengharap tenaga seorang lelaki dalam hidup beliau.

Ketabahan dan kekuatan-nye lah yang menjadi sumber inspirasi-ku. Dan saya telah tanam jauh di dalam diri ini untuk menjadi se-kuat diri-nye, se-tabah hati-nye, kesabaran-nye tidak mengalir-kan air mata. Pengorbanan-nye di waktu kami dalam kedaruratan dan kesusahan di tahap maximum tidak akan saya lupakan walau apa-pun yang Mama lakukan.
"Mama, tikah sayang mama. You're my sifu ! Tikah minta ampun. (T_T)
Sebelum saya menamatkan coretan ini, hendak-ku katakan yang hidup dan dunia-ku terlalu complex untuk di-bicarakan. Tetapi saya masih mampu ber-diri dan aku masih punya seseorang yang menyayangi-ku dan memerlukan-ku iaitu My Hubby Mashi Maro-ku "( i lovee you Baby, thanks for all. thanks untuk semangat dan kasihsayang yang Baby curahkan. Maafkan kekurangan-ku ini (^_^" )

Lumrah Seorang Pekerja Pelatah

22 March Hari-ni sebenarnye adalah hari yang benar-benar menguji kesabaran saya sebagai se-orang Pekerja. Tak ade ape yang menarik di-office hari -ni melainkan kerje yang bertimbun dan melambak ni.Cuaca yang mendung dan sejuk buat saya 2x kali pergi ke-toilet.Upss.. Mesti ke mention about toilet ? choii~  Sambung ya. Saya pula duduk di-bawah bumbung yang keadaan nye buat saya terketar2. Air-cond. Yihaaa. Pejam celik mata ini. Mendengar keyboard computer di tekan satu per satu. Tik. Tok. Tik. Tok. Jarum jam menyanyi. Aduhh wahai mata. jangan lah kau terlena di papan ini.
Kringggggg.. Kringgggg...Kringgg... BOOMM !

Nak tahu ape yg tejadi ? Saya terlena dan office phone ber-dering. Akibat terlalu lena di 'dodoi' kenikmatan air-cond, File yang berada di riba saya jatuh dan saya.... pun, " Oh! Meletup. " Melatah ? Yes.
Saya melatah. Habit yang amat memalukan. Mana saya dapat ? Iklan sekejap ok.
Dulu saya tak melatah. tapi sebab suka sangat mengejek dan hasat dengki kpd sang pelatah, saya di-jangkiti virus ini hingga lah kini. huhh ! Kadang-kadang malu. kenapa ? mari renung-kan.
  • Kalau sedang buat kerja, file jatuh atau etc. di langgar boss ( melatah juga )
  • Kalau sedang cuci pinggan, Baby suke dengki sergah, saya pun nak ter-jatuh lah pinggan dari tangan dan ( melatah juga )
  • Kalau sedang di-lamun angan-angan yg indah, kene sergah siket je atau hp ber-dering, ( melatahh panjang lah )
  • Kalau tengah best ber-borak dan ketawa, kene cucuk pun ( melatah mcm2 ) sampai kene gelak.
  • Kalau sedang mengumpat org dlm hati ni, kene sergah dari belakang, semua yg di-katakan dlm hati terkeluar dengan tone ( melatah )
Hishh. teruk nye saya bile di-kenang kembali.  (-_-")
Alamak, gtg. Kerje saya menunggu. To be continue..

Monday, March 1

Kenapa ni ?

Tak boleh ke seseorang tu pergi dari hidup saya dan Baby ? Kenapa setelah sekian lama datang kembali dan cuba untuk mengganggu dan ambil tahu ? Syukur lah saya ini tidak buta internet. Syukur lah saya tahu bagaimana cara mengatasi nya. Kenapa mesti awak cuba nak tahu itu ini tentang Baby saya lagi ? Kenapa talk about my Baby dalam comment wall awak dan family awak di satu network ini ? Adakah saya pernah mengganggu awak ? Tidak kan. Sudah 3 tahun berlalu. Saya bukan perampas atau mengambil hak awak atau mengganggu, tapi awak yang melakukan kesilapan. Menyesal ke ? Saya banyak tahu cerita tentang diri awak, tapi saya tak pernah menghina atau mengeluarkan perkataan kesat untuk awak seperti " a bitchy-girl, anak sial and maki hamun yg awak beri " ! Kalau saya nak, saya boleh. Tapi, saya TAKMAHU. Sebab saya ada maruah. Saya fikirkan perasaan perasaan orang di sekeliling saya. Awak seorang yang bijak dala akedemi.Itu yang saya tahu tentang diri awak dari dulu saya mengenali awak, Siapa? Tapi, bila tang di sini, awak tak bijak lagi. Awak seperti kanak kanak dan awak suka nak maki hamun org lain.Ape hak awak? Betul ke saya? Kalau boleh saya nak berhadapan dengan awak dan selesaikan semua. Saya tak suka bergaduh dan menghina orang MACAM awak. Sebab bukan itu yang Mama ajar saya dan saya belajar dari pengalaman dan ujian saya. Saya boleh ber fikir. Terima kasih kerana memahami. 
May god bless you dan impian awak untuk servive and about money money money tercapai. Semoga berjaya wahai gadis~