Wednesday, March 31

Happy Birthday Along, Eisya dan Mama.

28 March on 12.00a.m sharp. SUPRISEEE!

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamat kan Mama Bulat. Allah selamatkan kamu.


 
6 batang Lilin di-tiup. Genap lah mama 54 tahun hidup di dunia Allah yg maha indah ini. Dengan di kurniakan beliau 6 orang anak, 4 orang jejaka dan 2 orang gadis. 2 daripada anak beliau sudah mendirikan rumahtangga dan mempunyai kehidupan sendiri. dan Baby adalah anak lelaki ketiga beliau. Tahniah untuk beliau yang bakal di gelar Nenek-Bulat pada hujung tahun ini hasil daripada perkahwinan anak perempuan nye.

p/s saya : Selamat harijadi Mama. May god bless you always dan di panjangkan umur. Semoga mama bahagia selalu. I love you Mama Bulat !

Sedang lampu yang masih di-tutup, lilin yang terpadam sebentar tadi di hidupkan kembali dan.....

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan Along Bear.. Allah selamatkan kamu.

Sekali lagi lilin di tiup. Genaplah Along 33 tahun. Jelas kelihatan wajah seri daripada beliau iaitu Mohd Irwan, abg sulong kepada Baby dan juga anak pertama kelahiran Mama-Bulat. Beliau sudah mendirikan rumahtangge since 2008. Beliau kini tinggal bersama isteri tercintanye di Kulai.

p/s saya : Happy birthday Along. May god bless you always dan di panjangkan umur. Semoga di kurniakan baby yang comel dan baik kelak. Kekal hingga ke anak cucu bersama Kak Long.

Okay. Kami tak pernah lupa akan si cilik manis ini. Mari teruskan dengan lilin yg di hidupkan semula...

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan Kak Long Eisya. Allah selamatkan kamu...


Lilin di tiup perlahan oleh kanak-kanak manis ini. Beliau sudah genap 7 tahun. Sudah bersekolah. Darjah 1. Beliau adalah anak kepada Kak Nora dan Abg Ali(anak angkat mama). Semasa bayi, beliau di jaga oleh Mama sepanjang ketiadaan Kak Nora dan Abg Ali pergi bekerja.Beliau amat rapat dengan keluarga Baby. Tanpa kami sangka, kanak-kanak manis ini sudah mempunyai perasaan. Beliau menangis di saat mahu meniup lilin. Mungkin terharu, mungkin terpernjat dengan kejutan ini dan bagai2 andaian kami ketika itu. Siape sangka, kanak-kanak berumur 7 tahun sudah mempunyai perasaan ? Bagaimana pula pada kita yang semakin meningkat ke alam yang dewasa ini ?

p/s saya : Kak Long, happy birthday. Suke tak dengan cuppy yang bermacam2 corak nye ? Mesti kaklong suka kan. hehe.. Yelah, kak Long ajak Kak Tqa susun and Kak Long pilih corak yg Kak Long suke sampai corak name Kak Long pun Kak Long lupa nak habiskan. hehee. Kak Tqa syg Kak Long.. Mmmuaahhhh~ Jd budak yg baik ye Kak Long.. Jgn nakal2, dengar cakap Ibu..

Mesti semua tertanye kan. 1 tarikh lahir untuk 3 insan ? Begini, saya, Baby, Emy buat plan untuk mengadakan majlis hari-jadi untuk mereka ber-tiga kerana tarikh lahir mereka tak jauh beza nya. Along Bear lahir pada 24 March. Kak Long Eisya pada 26 March. dan Mama Bulat pula 28 March. Lawa kan tarikh mereka. Angka nombor genap.. Majlis yang di adakan di kediaman Mama Bulat di meriahkan oleh semua anak-anak Mama Bulat , Kak Nora sekeluarga, Mus ( kwn baik Along ) , kecuali lah anak lelaki ke dua Mama yang tidak menghadirkan diri di atas sebab yg tertentu. Majlis yang di buat secara simple ini akhirnya berjalan dengan lancar, happy, touching dan meriah. Terima kasih kepada semua. Dan love you All ! Yang turut menarik bagi saya, hari-tu saya berjaya juga mem-buat air bandung soda resepi Mama-Bulat. dengan di bantu adik. Yihaa.. Im success. (^o^) Di bawah ade sedikit foto-foto. Sorry lah, picture tak banyak sebab masing2 sebok nak meriahkan lg majlis.hehee. Dan bila sudah di namakan suprise, pakaian watak-watak yg terlibat pun tak dirancang.. Harap maaf :-)







Cup-Cakes yang di sediakan oleh Kak Farah di beli oleh Kami :)



MAMA-BULAT dan PAPA :')


ALONG dan ISTERI ter-CINTA :)

KAK NORA dan EISYA :)

ANGAH dan ABG WAN :)

Saiful dan Atikah. THE.CINTA :')

~ THE END ~

No comments:

Post a Comment