Wednesday, March 24

Lumrah Seorang Pekerja Pelatah

22 March Hari-ni sebenarnye adalah hari yang benar-benar menguji kesabaran saya sebagai se-orang Pekerja. Tak ade ape yang menarik di-office hari -ni melainkan kerje yang bertimbun dan melambak ni.Cuaca yang mendung dan sejuk buat saya 2x kali pergi ke-toilet.Upss.. Mesti ke mention about toilet ? choii~  Sambung ya. Saya pula duduk di-bawah bumbung yang keadaan nye buat saya terketar2. Air-cond. Yihaaa. Pejam celik mata ini. Mendengar keyboard computer di tekan satu per satu. Tik. Tok. Tik. Tok. Jarum jam menyanyi. Aduhh wahai mata. jangan lah kau terlena di papan ini.
Kringggggg.. Kringgggg...Kringgg... BOOMM !

Nak tahu ape yg tejadi ? Saya terlena dan office phone ber-dering. Akibat terlalu lena di 'dodoi' kenikmatan air-cond, File yang berada di riba saya jatuh dan saya.... pun, " Oh! Meletup. " Melatah ? Yes.
Saya melatah. Habit yang amat memalukan. Mana saya dapat ? Iklan sekejap ok.
Dulu saya tak melatah. tapi sebab suka sangat mengejek dan hasat dengki kpd sang pelatah, saya di-jangkiti virus ini hingga lah kini. huhh ! Kadang-kadang malu. kenapa ? mari renung-kan.
  • Kalau sedang buat kerja, file jatuh atau etc. di langgar boss ( melatah juga )
  • Kalau sedang cuci pinggan, Baby suke dengki sergah, saya pun nak ter-jatuh lah pinggan dari tangan dan ( melatah juga )
  • Kalau sedang di-lamun angan-angan yg indah, kene sergah siket je atau hp ber-dering, ( melatahh panjang lah )
  • Kalau tengah best ber-borak dan ketawa, kene cucuk pun ( melatah mcm2 ) sampai kene gelak.
  • Kalau sedang mengumpat org dlm hati ni, kene sergah dari belakang, semua yg di-katakan dlm hati terkeluar dengan tone ( melatah )
Hishh. teruk nye saya bile di-kenang kembali.  (-_-")
Alamak, gtg. Kerje saya menunggu. To be continue..

No comments:

Post a Comment