Sunday, April 11

Baby's family dan saya.

11 April Wahh, seronoknya hari ini. Saya tak sangka niat saya untuk berkumpul bersama Baby dan keluarga tercapai. Ceritanya :-

LOKASI: City Square
WATAK: Atikah Saiful dan Nur Amirah

Saya dan Baby bangun dari tidur setelah matahari terpacak di kepala. Haha.. Kami bangun dan bersiap. Kami bergerak beli barang barang niaga seperti biasa.  Semasa perjalanan, mari ber-dialog :-

Saiful : Nak gi jumpe Stilleto tak sementara tunggu malam ?
Atikah : Boleh ke? hehe.. ( dgn riang saya terus jawab ) Okay! Tak kisah lah Baby.hehe..

Semasa kami di kediaman Mama Bulat,tengok Adik (Amirah) yang sedang ber-mayang sayur. Raut wajah nya buat kami sayu melihat. Jadi, kami pun ajak beliau join sama kami jumpe Stilleto. Pada mula nya, beliau ingat kami hanya ajak ajak ayam. Tapi bila lihat kami serius, beliau riang gembira dan bersemangat menghabiskan mayang sayur untuk Papa. Saya tiada apa apa halangan asalkan hari ini akan jadi hari yang bahagia untuk saya dan mereka. Tak selalu kami dapat hang-out begini =)

Tidak kami rancang, kami ber-tiga serba Cokelat.
Baby kacak dengan T-Shirt koler cokelat beliau dan seluar cokelat berkasut Polo krim pemberian saya. ( Love ) Adik pula, ber-blouse cokelat dan slack hitam ber-sandal krim Fabianno Ricco beliau. Dan saya, simple juga. Ber-blouse butang cokelat gold dan jeans Padini fit ber-wedges Vinnci.Kami cantik dan segak di hari ini. Hehe.
Kami bergerak ke lokasi. Hujan agak lebat petang itu. Saya pula sedang ber-roger dengan Along dan Angah tentang program malam ini. Mereka terima berita dengan buat hati saya senang. Hope malam ini berjalan seperti yang dirancang. Di bandar, permandangan lido seperti di puncak Genting Highlands lah pula. Kami takdapat melihat laut lido ketika itu. Lebat nya hujan.

Kami tiba di lokasi sebenar. Evo Pink berada berada di parking Basement 2. Kami bergerak lincah menaiki lift kerana seperti sudah kesuntukan masa berjumpa Stilleto. Kami menuju terus ke Level 5. dan benar lah. Kami terlambat. Terpaksa kami jumpa Stilleto selepas maghrib. Kami ada satu setengah jam lagi. Kami pilih window shooping dari Level 1 sampai 4. Baby memang best. Tiada keluhan tapi lagi melayan. Love youu klah Awok..~ Penat ber-window, saya ajak Baby dan Adik lepak food court L5 sekejap. Bukan ape, sebenarnya kaki saya penat dan perut ber-nyanyi riang.hehe.. Even masa tinggal lagi setengah jam, tapi kami sempat makan. Mulanya, Baby taknak sebab malam ni program makan juga. Tapi saya desak dan desak. Terpaksa lah Baby..hehe. Saya memilih utk Yee Mee Hot-Plate dan Milo Ice. Baby pula, Fish & Chips set dan Milo Ice. (niat nak share. tapi saya dengki. sengaja nak Baby mkn sendiri.hehe..) Adik pula,  Chicken Grilled dan orange Juice. Kami makan dengan seleranya. Baby masih 'marah' kan saya. Tapi saya buat buat tak faham. Dalam 'marah' Baby, masih lagi manjakan saya. Satu suap Fish & Chips untuk saya. Buat saya happy dengan telatah manja nya.Kami ter-lewat 5 minutes. Kami tak sangka dapat ber-jumpa Stilleto akhir nya.. Wahhhh memang best gila tau! Tak rugi langsung. Betul.Tolong lah tonton ye~

No comments:

Post a Comment