Wednesday, April 14

Brownies Walnut Secret Recipe dan Maybelline NY Lips Smooth

Di tuju khas kepada Rakan Baik saya Wan Nur Fatien Nadhirah ( Mok )

13 April Ke-esokan nya sempena birthday boyfie beliau = Andy Gendut yang ke 26. Jadi beliau ajak saya beli cake di SR (Secret Recipe). Lokasi kami, Plaza Angsana. Tapi lupa sangat yang PA mana lah ada SR. Lokasi seterusnya ke Jusco Bukit Indah. Kemudian yang ter-akhir di Perling Mall sebab dah kesuntukan waktu.

Mok text saya. " Siap siap, Mak dtg amik ye nok. Teman Mak gi beli cake tau.." Saya okay je. Lagi pula ter-ingat nak belanja beliau makan. Petang nya, hujan lebat sangat. Saya tahu jalan masuk ke rumah saya pasti jem yang ter-amat. Jadi saya minta beliau tunggu saya di Angsana. Baby nak hantar saya kebetulan nak beli barang. Tiba di Angsana, Mok agak marah sebab ter-lewat siket je. Tapi marah marah manja je tu. Hehe..Baby ber-gerak pulang. Salam dan pesan Baby, jaga diri. Ape ape bagitahu. :)

Saya dan Mok ber-jalan ke Guardian. Mok nak beli snaks dan choclate. "Mana tak besar badan tu nok, Mak tengok! GHAHAHA."  Ngomel lah sekejap beliau bila cakap pasal badan besar ni.

Kesian Mok yang sedang cari job baru akibat company dah tukar company besar taksilap.Sebab tu beliau kuat makan sekarang.Susah hati.

Saya ke bahagian lips care. Saya tanya Mok, " Nok, cari kan Mak lips smooth yang cantik n best!hehe.. " Ha, dapat pun. Pandai beliau cari kan saya. Nah, ni dia!

Lips Smooth Dolly Rose menjadi pilihan hati. Colur nya yang tak terang sangat dan tak lah cair sangat. Tapi bila dah pakai, memeng cantik je nampak. Tak buat bibir kering dan terkopek. Lihat lah pada kesesuaian pemakai.

Okay. Iklan dah habis. Kami ber-gerak ke lokasi seterusnya. Jusco Bukit Indah. Hujan masih belum ber-henti.Kami menaiki Myvi Hitam Mok meluncur laju ke Jusco. Kami dapat parking berhampiran Starbucks. Turun ber-sama payung. Dan menuju terus ke SR. Servey cake, tapi hampeh. Takade lah pula cake faveret Andy Gendut. Buntu sebentar. Saya suggest makan dulu. Kami mencari cari makanan yang manambahkan selera kami bila hujan hujan ni. Mok pilih untuk makan Crispy Chicken di Shihlin Taiwan Street Snacks. dan saya pula ter-ingin nak pekena Hot-Plate. Peh, memang best kalau dapat. ;) Jadi kami terus memenuhi hasrat di Food Court..

Sebelum makan= Saya singgah di Pasar Jusco. Beli sedikit keperluan. Dan tidak saya lupa untuk belikan sesuatu untuk Baby. Sosej Chicken : Cheese, Onion dan Spicy. Sosej ni memang lain dari yang lain. Kalau siapa yang dah pernah makan, memang tahu sangat dan jadikan salah satu makanan kesukaan. Tapi kalau yang baru pertama kalitengok, mesti agak ter-kejut. Dan macam macam yang di bayangkan. GHAHAHA.. Opss! Rasa nya pula? Memang sedap dan puas hati dengan harga. So, sila lah cuba dan dapatkan nya di dalam Jusco.

Saya text Baby, minta tolong tengok kan kat Perling Mall. Mana tahu ada. Baby pergi bersama seseorang. Mualap. Faiz a.k.a (dot dot dot).. Baby call saya, dan ada lah kat sana. So, kami pun lincah bergerak ke PM. Sampai sampai saja, kami lihat jejaka tampan sedang menunggu di berhampiran SR. Itu lah dia Baby dan Faiz.
Saya ber-salam dengan Baby. dan sempat usik si Faiz. Sebenarnya ade sesuatu perkara yang buat die bengang. Tapi biarlah rahsia. hehe.. Malu lah tu dia. Kami masuk ke SR dan cake sudah pun di beli. Yes! Akhir nya.. Dapat juga cake ni. Mesti Andy Gendut suka.. Meh tengok :-

(ade picture kek tu, tapi takdapat lg. nanti akan di upload)

Setelah settle semua, kami menuju ke kediaman Mama Bulat dan menghabiskan waktu kami di situ. Setelah Mok pulang, saya bersama Baby ber-supper dengan rakan rakan di Dayang Ku dan pulang merehatkan badan. Saya dan Baby tak lupa wish Happy Birthday to Andy Gendut yang dah tua dan cepat cepat lah kawin dengan Fatien Mok. Hari ini menjadi hari yang happy dan sedap landing kan kepala di tilam. Cuaca yang sejuk. Zzzzzzz...
 -----------------------------------------------

No comments:

Post a Comment