Monday, April 5

Makan malam bersama Bees-Family.

Ahad 4 April Happy nye! Pem-bukaan untuk entry ini.

Lokasi : Tepian Tebrau, Sg. Chat.
Watak : Atikah Saiful=Angah dan Abg Wan=Mama Bulat=Aemy=Miera (adik)

Untuk pengetahuan semua, master-mind nya adalah Aemy. Beliau yang menjemput kami untuk makan-makan kerana beliau dapat gaji dan mahu belanja kami.Makan besar lah kitorang malam tu. Rezeki dah depan mata kan, tak baik tolak. Tuhan marah! hehee.. Dari kediaman Mama Bulat, kami berkumpul, dan bergerak ke lokasi dengan menaiki WIRA dan EVO-PINK. Kami sampai dan mengambil tempat duduk. Makanan di-order. Apelagi. PAWW aemy! ahaha.. Oh ye! Sebelum saya mulakan cerita, hari ini adalah hari jadi Mak Long iaitu kakak kepada Mama Bulat. Saya berdoa semoga Mak Long di panjangkan umur nya dan di murahkan rezeki. Semoga Mak Long bahagia ber-sama keluarge tercinta..

Mari lihat ape yg kami makan dan minum :-

Mama Bulat= Mee Hun Goreng pedas dan Cikong Sejuk
Angah= Rojak dan ABC choclate
Abg Wan= Epal Juice (beliau tamoh makan sebab diet kate-nya. Winkk. ;p sebenarnye beliau kenyang)
Baby Saiful= Nasi Goreng Seafood dan Orange Juice
Atikah Me= Mee Hun Tom Yam dan Cikong Panas
Adik Miera= Nasi Goreng Udang Sambal dan ABC
Aemy tuan punya badan yg mahu belanja kami= Nasi Goreng Seafood dan Jelly Ice kot. ;)

Makanan sampingan yang lain :-

= Sotong bakar
= Charkuey bakar
= Ikan pari bakar

Makanan untuk Papa- take away- :-

=Asam Pedas IkanPari
=Kangkung Belacan
=Rojak

Hampir satu jam kami duduk meghabiskan menu-menu yang di-order. Selepas makan, kami bergurau-gurau dan berbual. Masa untuk pembayaran. $$$$ THANKS AEMY ! Nanti my turn pulak to PIZZA HUT. yihaaa Insyaalah. Hope gaji dapat lah minggu ni. Ermm.. Kami bergeak pulang. Bersalam dengan Angah dan Abg Wan yang terus pulang ke-kediaman mereka di Larkin juga. Kami decide untuk round di-bandar. Menaiki EVO-PINK.hehe.. Perut dah kenyang, kami layan lagu di EVO-PINK. Sambil mata memandang ke luar dan mulut rancak menyanyi berselang seli dengan berbual. Kami tiba di Taman Perling. Tiba-tiba=

Ee, ada bulan demam lahh.. = Baby Saiful.

Masing-masing pandang ke awan.

Takde? = kami.

Adelah. Jap ey. Jum kite pusing tengok ey. = Baby Saiful.

Takde lah B. = saya.

Ade. Hahhh. Tuh! Nampak tak ? Tgk lah kt atas tuh.. Hahh ade kan.. bulan demam.=Baby saiful.

Dialog kami sebelum tiba di kediaman Mama Bulat. Baby baby. Ade saje tau. Geget kunk. hehe. Love you.

12.15a.m. kami tiba di rumah. Dan Mama Bulat minta tolong hidangkan makanan untuk papa tadi. Mama ajak saya join sekali lagi. Asam Pedas tuu. Sape nak cakap NO. hehee. 2pinggan juga saya makan. Yg lain melihat hanye geleng kepala. Tp Mama Bulat backing saya. Hehehe..
Saya ajak Baby beredar. Nak singgah 7E. Beli cd. My Mama pesan. Kemudian, kami tiba di kediaman saya yang tidak jauh dari Mama Bulat. Kami kenyang dan mahu tidur. Good night. Kenyang nye- HAPPY FAT DAY, hehe..

No comments:

Post a Comment