Saturday, May 1

Memory Kawan.

U, kita macam adikberadik dulu.
Ade saje yang kite buat bagai org giler.
Ade kawan kata kite ni twins? Haha

U= Youngest sister

Me= Older sister

Sebab kening kite sama.tapi me tengok u lagi lebat lah.
Me tak, tersusun cantik saje ;p
U gemok. so me panggil u gemok. tapi sebenarnya u takgemok pun. Pipi u Mantop je!
U tahu ape yang me sedang rasa kan. Kadangkadang u lah jadi tempat me mengadu semua masalah me.
Kite share sama sama kan.
Kalau u nangis u mesti datang kat me atau call me suruh datang rumah ambik u.
Bila me stay umah u kita tido ganas kan. HAHA.
U smack me, gile sakit dan ganas ;)
Me suka baring kat belakang pinggang u bila u meniarap.
Selesa je.
Petang petang u dtg rumah me then kite naik bus ke rumah u.
Jalan kaki lalu taman kita suka ria.
Pagipagi nak pergi sekolah,kite sempat bergambar kan.
Mase tu u pengawas sekolah.
Me hanya pelajar biase yang naughty..
Class kite pun lainlain tapi rumah sukan sama. BIRU.
Kite ade kesukaan yang sama kan. Contoh satu :-
Mawar Putih
Satu je yang u selalu semunyi dari me, bile hati u tengah susah dan u dalam masalah dengan family.
Mase tu bila me tahu me sedih sebab kenape bende yang sepatutnya u taknak cerita?
Tapi me wat taktahu. Me layan kawan yang lain utk happy kan diri sendiri
Me takkisah bila u rapat dengan boyfiee me dulu.HAHA.
Bagi me, u my sister so me percaya u giler giler mase tu.
Setiap tahun di Hari Raya Aidilfitri me takpernah miss rumah u.
Sampailah u tinggalkan me kat sini sorang sorang.
U pindah Teknik Kota sebab permintaan papa dan mama.
Abang pun ade kat sana kan.
Mulamula kite apply tempat yg sama kat Teknik Pontian, tapi mase tu agaknya Tuhan nak kite berpisah sementara dan mungkin ade sesuatu yg Tuhan nak tunjuk.
Lepas u pindah, me sunyi.Me dah takde youngersister lagi.
Kite jarang contact. boleh kire berapa kali dalam sebulan.
U takdapat on HP selalu,so u call me je guna public.
Me suka sangat bila u call. Even sekejap.
Me dapat kawan baru kat sekolah. tapi me takpernah lupa u masa tu.
Me rindu sangat kat u sebenarnya. Me sorang sorang gan life me bangun dan bangun.
Habis SPM, u dah tak contact me lagi.Me pelik. (^_^)
U tak call,tak reply meseg. Sampailah u tukar no me tak tahu.
Me call rumah minta Mama, Mama bagi.
Tapi bile me call dan msg u tak angkat tak reply.
Hati me sedih, terguris. Kenapa u buat me macamni sekali??
Kalau me ade buat salah, tolong lah u bagithu ape me buat.
Atlist, Me tahu. Me tanye u tapi u tak ade jawapan. u diamkan diri.
Me taknak u dengar cakap org lain lepastu tanpa usul periksa u amik tindakan.
Me taknak pekara ni terjadi lagi dalam hidup me even dahpun terjadi kini.
Suatu hari, me kerja di somewhere kat Jusco Bukit Indah.
Me terjumpe u. U kerje bersebelahan denggan me je.
U cantik sangat.Lain sangat. Mungkin u bahagia sangat masa tu.
Yang me terkilan masa tu u macam tak kenal me.
U datang jumpe kawan yang bekerja satu tempat dengan me.
U seperti 'pura pura' mengenali me. Kenapa?
Me sedih.me tertanye tanye.
Manager kat tempat me cakap macam macam pasal u.
Tapi me cakap " Shes not like that! "
Me dengar u nak sambung study. Kat KL.
Wah! Alhamdulillah. Me doakan u . Semoga u berjaya.
Mase tu me nak jumpe u sebelum u gi, tapi u elakkan dari jumpe me. (^_^")
Me just dapat doakan u je.
Baru baru dalam tahun ni, Baby jumpa u kat seven-E.
Baby cakap u gemok,badan makin chubby. U tegur Baby. Tapi me hampa.........
Bukan pasal me yang u tanye, tapi "Epul ke ni??Gemokk nyaa skg..."
Me terdiam dan me diam saje.Takde jawapan yang me bagi kat Baby.
Me terus teringat gela tawe u. Muka marah u. Bile u gedik dengan me.hehe.. Semua tu kini hanye Kenangan...
Sampai me jumpa u skg kat Facebook.
Me happy lagi. Me add u dengan harapan me dapat tahu ape sebenarnya yang terjadi antara kite.
Tapi u tak approve. Me dapat tengok picture u saje.
U Lookes Gorges dan Happy dengan life u kini.
Baguslah. Itu yang me mahu. Kalau u happy tanpa me..... Me doakan u my beloved sister...
Mase birthday u, me meseg ur Boyfiee kt facebook minta tolong wish kan for me.
U dapat kan ?
I miss you realy do sister! Good luck dalam hdup. nak kawin jangan lupa jemput me.
Me nak samasama juga raihkan =)
I love u still=


No bestfriends no tears.

No comments:

Post a Comment