Wednesday, May 26

Kuda Liar Ini

Bila saya sedih macamni lah saya.Saya cuba menyanyi dan menyanyi untuk hilangkan rasa nak menangis dan konon dapat lari dari masalah.Betul lah kata orang,

Jangan lah kita ikot kan hati dan perasaan ni.Akhirnya kite sendiri yang merana.

Saya lah salah seorang yang sering ikotkan hati dan perasaan bila dah takboleh nak ketawa dan menyanyi untuk hiburkan hati.Kesian Buah Hati yang sering menjadi mangsa dengan sikap jelek saya ni. (^_^")Sumpah! Saya tak niat apa apa, lagi lagi untuk menyakitkan hati nya.Baby kata saya macam kuda liar yang keras kepala.Nak kene di tegur dengan tegas dan betul betul baru nak dengar kata.Baru nak diam.Baru nak fikir betul betul cara menyelesaikan masalah tu.Bila saya ingat,pasti saya akan ketawa.Lucu pula rasa dengan ayat 'kuda liar yg keras kepala' tu.Dalam marah marah Baby,dalam tegas nye,Baby masih mampu sulam senyuman di bibir saya ni.Saya bersyukur ada Buah Hati tercinta anugerah terindah dari Allah SWT kepada saya.

Saya selalu berfikir cara nak mengatasi diri saya sendiri supaya menjadi seorang yang more to positive.Sekarang saya akan terus mencuba dan kekuatan yang saya dapat dari Buah Hati dan sifat Mama saya,saya akan pergunakan dengan sebaik nya.Sebaik yang mungkin.Saya nak jadi yang terbaik even takmampu nak jadi seperti super-women tapi saya AKAN!

P/s kepada semua :

Im here Atikah. Nak minta maaf kalaukalau ada salah dan silap diri ini yang tidak disedari.Tersakitkan dan menyakitkan dengan spontan.Maafkanlah..Utk yg menyakitkan saya,semua sudah berlalu.Biarlah tak ulangi nya lagi dan taknak pekara tu terjadi lagi,so biarlah begini.Semua yang terjadi pasti ade hikmah disebaliknya.Saya dapat lihat siape yang selalu ade di sisi dan siape yang menghilang waktu susah.Saya juga dapat menyedari satu pekara yang buat baik dengan kite lah yang sebenarnye ade perasaan takbaik di hati tu.Terima kasih kepada semua yg menyayangi dan menerima diri saya seadanya saya. Sayang korang semua sangat!

------------------------------------

No comments:

Post a Comment