Wednesday, June 30

Ouh Zaman Itu.

Welcome back! =) Pagi pagi ni terasa nak menaip pulak tau. [Sebab takboleh nak tidur dgr seseorang sdg membebel] Pening kepala ni.Tapi nak buat macam mane,kena lah juga terima.Dah nama pun darah daging sendiri kan. Ni lah kehidupan. Macam macam yang terjadi.Macam macam yang di hadapi. Positive lah ye Makcik Atikah.

Saya teringin nak kongsi cerita tentang kehidupan di saat kanak kanak. Sesetengah orang mempunyai saat saat yg indah kan mase zaman kanak kanak. Kata org gak, "zaman kanak kanak lah yg paling seronok bila di kenang.Kalau masa boleh di putarkan,zaman kanak kanak lah yg menjadi pilihan." Haishh,betul ke? Tidak pula saya. Nak di jadikan cerita pendek, saya tak pernah merasai nya. Bukan nak kata life saya ni teruk atau " iyeww..boring!" Tidak gitu ok. Dari saya kecil,saya di besarkan oleh seorang wanita.Yang saya pernah cerita di tulisan hati yg lepas. (Oh My Mama) .Ayah dah lama tinggalkan kami dari waktu saya berumur 5 tahun lagi rasenya (Mood mula lah sayu.) Nak menangis pun dah tak perlu.Dah penat pun menangisi Dia yg tak akan mungkin kembali bersatu.Jd saya di besarkan dengan suasana yg cukup sederhana darurat mungkin. Bagai, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Bila Mama pergi kerja,saya dan kakak akan sibuk mengemas rumah. (Mama garang.Tak boleh tgk rumah kotor.Mesti di pukul.) Jemur kain,cuci pinggan,lipat baju dan buat kerja sekolah. Nak bermain di luar dengan kawan kawan yg lain, bukan tak boleh cuma saya rasa tak berminat sangat.Lagi pula, kalau Mama pulang kami tak ade confirm di belasah nya cukup cukup.Sebab nya? Kami sekeluarga sering di pandang rendah dan jadi bahan cerita gara gara Mama ni janda. HUH! What the F. Tak tahu ke diorang yg Ayah lah yg bawa kami tinggal di kawasan itu dan Ayah lah yg beperangai seperti ape yg mereka bicara kan tentang kami?? (Perasaan marah bila ingat semua ni) Jadi rutin saya dan kakak, pagi kesekolah sampai lah petang, pulang-mandi-kemas sikit-buat homework-pergi mengaji. Ini lah zaman kanak kanak saya. Mungkin ramai lagi diluar sana yang mempunyai cerita yang paling teruk dari saya. (ye ke teruk ni?) Tak nak lah bebel panjang panjang.Nanti bila saya teringat semula cerita dulu dulu,perasaan ni membuak buak pula pada Ayah dan orang orang yg selalu judge kami sekeluarga. Hmmm (^_^')

Penutupnya,inilah saat saat di zaman kanak kanak saya. Saya tetap bersyukur masih dapat melalui zaman zaman ke alam dewasa ini walau perasaan marah plus macam macam lagi yang saya rasa dan saya yakin, ALLAH tahu apa yang DIA tulis untuk saya. Semoga ALLAH mengampunkan dosa dosa kecil dan besar saya. Amin.. May ALLAH bless us always.

-Roger and Out-

Monday, June 28

KISS updating.

Harini barulah saya dapat merajinkan diri untuk meng-update blog ni.Selama ni adelah juga masuk menyinggah saje. (^_^) Sebab tak sempat sangat nak kongsi ape-ape. May dah ber-akhir.June pula dah pun sampai ke penghujungnya.Macam-macam yang terjadi.Dan yang dilalui.Saya tak dapat nak ngomel banyak tauu.Cukup sekadar mengupdate or KISS updating. ( Keep It Short and Simple) .

  • 9 June 2010 - Abg Wan excident.Melibatkan 5 buah kereta dan sebuah bus.Beliau kini berada di hospital. Alhamdulillah.. Abg Wan dalam keadaan normal sekarang. (kesian die and Angah) Semoga ALLAH memberi beliau kekuatan dan sentiase bersama beliau dan Angah.Semoga beliau cepat sembuh.Aminn.. [Ya Allah, lindungilah mereka.Aminn] Mari kite samasama mendoakan kesihatan dan kesejahteraan Angah dan Abang Wan serta Baby yg bakal dilahirkan.Aminn...

  • Saya dan BFF hang out.Nak mengspent time yg ade sebelum mereka further lagi.Happy dan happy sangat! Thx too my BFF yg masih ingat diri ini.Huhu.. Apepun, lebiuu all! Mmuuarrhh.

  • June ini juga, Baby dah pun berjaya selesaikan beban yg di pikul.Alhamdulillahh.. Semoga Allah beri kami kekutan untuk mengharungi segala ujian dan rintangan hidup di bumi NYA ini. Semoga Baby kuat menghadapi apeapepun ujian untuk meneruskan hidup.Aminn.. Loveu sayangku =) [Baby thanx sangat tauuuuuu for always with me...]

  • Rindu sangat pada KELUARGA BAHAGIA. Rindu pada Ayah ;| (even tegah nya die buat begini pada kami sekeluarga)

  • Saya masih berusaha untuk bayar Astro Mama yg tertunggak.[kesian Mama.tikah minta maaf ye Mama....still love u] Hmmmmmm

  • June ini juga wat saya suka layan lagu jiwang dan sentimental.Feelingg jerk..Ishh (^_^")
Okaylah! Saya terpakse akhirkan coretan KISS ini.Bila ade mase nanti,saya akan update lagi ye.
May ALLAH bless us always.Aminn.. [Thanx to ALLAH kerana masih memberi ku kekuatan dan semangat untuk terus berjuang dalam hidupku ini.]