Tuesday, August 31

Kuih Raya

Assalammualaikum. . .

Couple days tak online apepun,busy buat kuih raya utk rumah ke-2 saya(Mama Bulat).hehe..Nanti bile dah settle semua saya update tau.Saya sihat2 saje.Saya dan Baby dah bayar zakat.RM 7.50-seorang utk tahun ini..Bukan nak show off tapi nak kongsi pengalaman first time rase bayar sendiri.Huhu..Dah tua dah saya,tahun2 sebelum ni Mama yang bayarkan.Tapi sekarang tak lagi sebab saya dah bekerja dan meningkat dewasa.Macam akad nikah pun ade tau tadi.Teruja sangat.Nanti saya cerita kan sedikit ape yg saya nak share.GTG ni..Tak banyak mase lah.Thanx pada kedua2 family,kawan2 dan readers yang still bersama.Love you all.
Take Care.
Selamat Hari Merdeka!
Selamat Hari Raya Aidilfitri AL Mubarak!
143

Saturday, August 28

SAMBAL ROCK

Hye kalian! Ade tinggal puase tak?Hah..Nakal tau.Saya pun tak puase ni.Hehe..Tapi saya ade sebab tau.Saya kaum hawa kan.Pagi tadi saya tidur 1jam jek.Nak tahu kenapa?Saya set alarm sebab tekak pagi2 tadi teringin nak makan Nasi,Sambal Rock dan Telur Mata Lombu.Aduhhh...Kecuh sangat beb!Oppss..Sorry lah.Saya ter'over nak menyakat kawan2 yang berpuase.Saya nakal siket jek.Hehe..Dari asyik membebel je kan,korang mesti nak tahu ape tu Sambal Rock.Kan?Maybe ade yang tahu.So bagi yang tahu senyum je lagu gini =D tapi bagi yang tidak meh cek cerita kat hang..Teruskan membace ya.

Dari awalnye saya pun tak tahu ape tu Sambal Rock.Mula2 tengok je saya terus,"Eh?Ape bende ni?Tak masak ke?Tak kan makan macamni jek??" dengan muka pelik saya yang cumel ni.Hehe.. Saya kenal pun Sambal Rock ni bila saya mula2 bersama Baby.Masa tu Angah lah yang buat Sambal Rock ni.Tu yang saya banyak tanye kat Angah.Angah kate,"Ni lah Sambal Rock.Buat gune cili kering,ikan bilis dan bawang merah.Digoreng then di tumbuk." Saya pun jadi berminat lah nak tahu lagi tentang Sambal Rock ni.Ape rase die??Hah..saya pun makan bersama nasi yang panas,aurmm.. "Pedas nye.Tapi sedap jugak even aneh je.." Hehe...Mase tu saya pun selidik dari mana datangnye Sambal Rock ni.Alamak!Jawa punye masakan lah.How come I baru tahu sekarang ni?Ayah I pun Jawa jugak.Tapi i tak tahu pun.Haha (mane lah saya nak tahu,Ayah mana lah dengan kami lg kan.Sob3) Hishh its all about Sambal Rock, Sweety!

So,ini lah niat saya pagi ni.Saya bangun,sediakan bahan2 dan menggoreng.Mula dari,ikan bilis kemudian bawang dan last cili kering.Minyak jangan banyak tau.Goreng jgn lame2.Espcially,cili kering.Kalau lame takut pahit pulak nanti.Ala kadar je ok goreng tu.Lepas goreng,tumbok pulak.Seronok tau menumbok ni.Buat Sambal Rock ni memang simple gile weyh.Macam ABC 123 tau.Tapi ni je lah,menjenoh tau tumbok.Sampai lenguh tangan Mak, Nok..Nak makan punye pasal,Mak sanggup lah..Hehe..Bok bok cili kering dulu,then bawang lepastu baru ikan bilis tadi.Bok bok sampai lebam..hehe..SIAP! Sedia untuk di hidang..

TATTAAMM
Sambal Rock
.Credit to Angah.

Baik lah.Saya dah lunch pun.Oppsss! Memang kaw kaw la pedas nye.Huhu cili ini pedas kulak.Tapi memang terbaik.Lepas je siap tadi,saya terus MMS Angah.Hehe..Nak tunjuk yang saya dah berjaya lakukannye.Hehe..So Gud Luck beb.Ape2 leh lah komen2 saya kat yousay ni.

Ku Memohon Padamu


Tersepit di antara dua cinta
Kau memberikan ku satu harapan
Kini kau menghancurkan segalanya
Dia antara kita

Ku merelakan semua yang berlaku
Kau mencintai dan menyakitiku
Kini ku redha dengan segalanya
Tuhan yang menentu

Ya Tuhanku
Teguhkan rasa cinta padamu
Ya Tuhanku
Pinjamkan aku kekuatan darimu

Wednesday, August 25

Mertabak Kg Melayu | Puding Kastad

24 waktu buka- Hello..Saya tidur je.Baby kejut tak bangun2.Saya jaga adik2 kecik pagi tadi.Mu'iz Fahmi (2years) dan Syafiyyah Fadilah (3months).Setengah hari dah damn.Huhu..Teruk nya saya kan?Petang saya bangun bersihkan diri dan duduk makan.Wahh mertabak.Yummy2..Baby belikan kat Kg. Melayu.Boleh tahan! Sedap sangat dan tebal.Kenyang tau makan.Dari minggu lepas lagi terasa nak berbuka dengan mertabak.Akhirnya,saya dapat pun..Thanx Baby! Kawan kawan kena cuba mertabak ni tau...tak kan menyesal beli even mahal tapi berbaloi.Terbaikkkkk~

Today on Morning- Saya buat Puding Kastad harini.Teringin lah dari haritu.Saya memang kureng siket bab masak berlauk ni,tapi kalau pasal dessert saya lulus.He he he..Saya nak belajar banyak lagi pasal masak berlauk dengan Mama Bulat.Plus,Mama memang sangat sangat sangatt pandai memasak.Semua shedapp! Ape yang Mama Bulat masak jugak lebih banyak faveret Baby.Hah.. "nak jage suami kenalah pada perutnye,paling penting dan utama.." Sambil termenung ingat pesan org tua2 yang lebih banyak pengalaman.

Ok. Bawah ni ade gambar2 saya buat Kastad tadi.Saje saya ambil gambar nak update kan blog saya ni.Biar hari2 saya tak miss ape pun.Asalkan update.Kan kan kan? ;) Jum tengok sama2.

Tepung kastad+santan serbuk+garam,gula+kuning telur(ikut masing2)+majerin(utk kilat)+shweet corn(tpulang pd masing2 nk masukkn ke tak) campur dan di kacau sebati.Kemudian,di letak di atas ketuhar/dapur.Saya ni gune rice cooker sbb masak siket je plus lg cepat.Kene kacau je tau..Sebab ade santan takut pecah santan pulak nnti.

Dalam 25-30minit,akan jadi begini.Pekat dan likat.Nak kacau pun lenguh je tgn.he3..Kaler nye pun berubah kan?Kacau lagi sampai kilat betul2 dan masak kastad nye tau..

Tattaamm..siap pun.senang je kan?tak susah pun.Dah jadi pekat dan masak cam gamba kt atas tu boleh terus angkat masuk loyang/tapaweh,bekas ape2.Jgn buang mase sebab takut keras dalam periuk tu pulak.Masuk je dlm bekas,biarkn sekejap sampai sejuk siket then boleh masuk kn dalam ice box ye.Biarkan sejuk.Nak di hidangkan waktu buka nanti,mesti sejuk lagi shedaappp!

Susu nya - Buah2an campor+susu cair+susu pekat+gula+ice=Di masak atau buat lah macam air.Campo je semua.Nak lagi pekat dan rase lemaknye,periuk yang di masak kan kastad td guna semula utk buat Susu nya.

SHELAMAT MENCHOBA :)
(ape2 resepi dessert meh lah share dgn saya.bleh btukat idea kan.no malu2 ye. . .mesti seronok kan)

Saya nak buat suprise untuk Baby malam ni camne Baby buat kat saya semalam.He he hee. See u next entry kawan2 ! Selamat berbuka ye. . .

Wannabe

WANNABE && CLICK HERE

Yo, I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.

If you want my future forget my past,
If you wanna get with me better make it fast,
Now don't go wasting my precious time,
Get your act together we could be just fine

I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.

What do you think about that now you know how I feel,
Say you can handle my love are you for real,
I won't be hasty, I'll give you a try
If you really bug me then I'll say goodbye.
Yo I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.

So here's a story from A to Z, you wanna get with me
you gotta listen carefully,
We got Em in the place who likes it in your face,
we got G like MC who likes it on an
Easy V doesn't come for free, she's a real lady,
and as for me..ah you'll see,
Slam your body down and wind it all around
Slam your body down and wind it all around.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.
If you wanna be my lover, you gotta, you gotta, you gotta,
you gotta, you gotta, slam, slam, slam, slam
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down zigazig ah
If you wanna be my lover.

Tuesday, August 24

Merpati 2 Sejoli

Selamat Pagi kawan2! :) Hai Hai Hai..

He he he.. Nape epy sangat ni?Nak tahu?Hah..Meh dengar cerita Mak Cik Atikah ni ;) First af all,saya suke sangat dengan tittle entry ini.Ade lah jugak kene mengena dengan momen indah di pagi ini.Sumpah!Saya takkan lupakan tau.Epy wookk~

Pagi selepas hantar Adik Myra ke sekolah,bersama saya Baby dan Papa.Selepas beli Metro kat Petronas berhampiran,kami menuju ke kawasan yang memang jadi port Sang Merpati yang jinak2.OMG!Banyak nya Merpati ni.Bermacam2 kaler tau.Kalau lah korang kat tempat saya,mesti korang akan teruja.Kan kan kan?Sambung tadi..Sebenarnye,Papa yang berniat nak bagi Sang Merpati ni makan.Dari semalam lagi Papa dah standby dedak tau.Tahu tak dedak tu ape?Makanan untuk burung-burung.Papa semangat sangat pagi tadi nak bagi Sang Merpati yang macam2 kaler ni makan.Saya dan Baby tumpang sekaki lah.Seronok pulak bila sampai je Papa baling dedak tu,Sang Merpati pun turun.Dari 2,3 ekor ke berbelas ekor dan berpuluh ekor.Saya lah paling teruja.Snap snap snap snap snap!E..best nye tengok mereka makan dengan laju sangat.Tahu tak?Merpati tu semua nya....gemok2!Maknanya memang hari2 ade yang bagi mereka makan.Ehh?Mesti lah.Sebab port mereka betul2 di kedai makan Mamak tau.Mamak kat situ setiap hari waktu pagi bagi mereka makan nasi.Wahh mana tak gemok2.Hish saya ni pun..

Nak tengok tak gambar dan video yang saya dapat snap snap snap sini tu? Hah tu kat  bawah tuu..comel tak?teruja tak tengok? he he he ;)


Best tak tengok gambar2 ni?Ade video nye tapi susah benar saya nak upload tau..Grrrr. Tapi bagi kawan FB saya cube masukkan dan share ngan korang k? :) Selepas dah habis dedak tu,Papa plan pula nak bagi nasi.Setiap hari masakkan 1 or 2 pot untuk mereka tau.Wahhh..idea yang baik tu Papa! Tiba2 saya dan Baby dapat idea yang best untuk kami.Tahu tak ape? Kami nak jadikan hobby baru kami.Bukan susah pun,pagi2 drop sekejap lah dekat Mamak ni.Then standby dedak untuk Merpati yang jinak2 ni.Biar mereka gemok gemok gemok sangat.He he he.. Saya suke idea ini! :D Haruslahhhh. . .

Almari Patah

Aduh,almari baju saya pintunye patah sudah :| Dari haritu nak pergi Giant tengok mana2 almari yang boleh saya beli utk sementara kan tapi tak sempat2.So,padan muka.Jatuh je lah pintu tu bila di buka nak ambil baju.Geram jugak.Lagipula,almari saya ni dah lama sangat.Dari kecik lagi saya rasa.Memang patut tukar pun.Tunggulah lepas raya ni,beli yang simple2 saje.Nak raya ni,banyak nak pakai duit lah.

Almari putih berkartun kan Mickey Mouse,tupai,old man,Princess dan birds.Makin dewasa baju makin banyak.Sampai tak muat almari ni.Lipat nye lain bergantungnye lain.Saya tumpang sedikit kat Mama.Sedikit ke?Ehh..banyak jugak lah kat almari Mama.Sorry Mama.Nanti Tikah beli sendiri.He he he..Mase ni lah boleh lagi tumpang kat Mama,kank dah ade kehidupan berumah tangga kongsi dengan hubby pulak kan.He he he.. Tunggu sampai waktu yang di nantikan je.Sekarang menghitung hari. Cant wait~

Monday, August 23

4 Days

18.8.10- Lebih senang saya habiskan mase bersame insan tersayang di rumah.Niat untuk menjagenye sehingge Die pulih seperti sebelum.Alhamdullilah ade perkembangan yg baik pada dirinye.Die dah boleh bergurau senda,ketawa,duduk dan berjalan.Allah tu maha Adil dan berkuasa.Sentiase ade bersame umatnye.. Saya pula semakin kuat untuk menghadapi hari2 yang akan datang.Melihat keadaan dirinye,saya semangat nak kedepan..Papa sedang berusaha untuk saya dan Family impikan selama ini.Saya berdoa pada Tuhan,segalanya akan berjalan lancar seperti yang diharapkan.Kata orang;Kalau jalan tu tegak je maknenya memang itulah untuk kite.Tapi kalau sebaliknye,sebaiknye kite berundur lah.Mungkin itu bukan untuk kite; Saya berharap sangat semoga tiada halangan disaat2 mencapainya.Thanx to Papa yang sudi membantu mengusahakan impian kami.Terima kasih Tuhan kerana masih ade hambaMu yg baik hati nya.Amin..Pagi ni,saya ade terasa sedikit dengan sikap kakak.Tapi... Im not like u Sis.Sorry aku tak boleh hidup seperti gaya hidup kau.Aku ade hidup aku sendiri dan aku ade jalan hidup aku.Mungkin,mungkin tak seperfect mane tapi jujur aku dapat ape yg aku nak.Aku dapat kasih sayang yg semua org inginkan.Aku happy dengan hidup aku kini.Aku ingat tanggungjawab aku sebagai seorang anak dan aku hope kau pun patut ingat ape yg patut kau ingat..Rambut sama hitam Sis tapi hati lain2.Memang darah yg mengalir pada kite ni satu darah,tapi hati kite tetap berbeze.Kau beruntung dengan ape yg kau dpt dan ade..Hope kau happy dgn life kau.Aku taktahu kalau kau ade bace tak entry aku ni,tapi if tak,biarlah semue tertulis di sini.Gudluck Sis.. Malam tadi saya sibuk isi kan satu borang ni.Sementara Baby sedang lena berehat,saya ambil kesempatan ini.Selesaikan ape yang perlu.Tapi sayang saya harus pergi berjumpa Mama.Sebab hanye Mama yang boleh complete kan borang ni.Oh yee..Mase isi borang ni,kawan2 ade di luar sedang berborak selepas jenguk Baby.Saya borak dengan Mai.Satu persatu soklan sensitive tentang kehidupan saya ditujukan dan saya menjawab dengan 1001 rasa.Suare dah bergetar ni,tapi cannot cry lah larling oiii~ Saya jadikan cerite ni sebagai sinopsis jek.Takut terlebih nanti lain kulak.Huhu.. Semoga semua berjalan lancar!Amin.. Mood tibe2 sedih pulak.Tukar topic lahh. "Kawan2,siape yg sudi nak teman aku balik jumpe Mama kejap??" Okay!Menaiki Capang Famy,ditemani Faiz dan Hamka.Saya duduk di depan sebab belakang tu semua hantu.Haha Opss!Jangan marah der.. Hampir 15min. isi borang dengan Mama. 3jejaka ni ajak Drive-Thru McDot kat Petronas lah.Nak beli aiskrim.Choiii~ "Jgn paksa aku ok.Aku taknak lahh..." saya dipakse Famy dan Hamka.Akhirnye,makan jugak aiskrim Sundae Choclate yg diorang belanje. 'TQ der..aku malu plus segan sebenarnye...'

*****

19.8.2010- Okay!Ade mangkuk mana tah mengacau.017781**** Bulan2 puasa pun nak menyakitkan hati orang dan buat orang hilang pahala.Mongeng lah kau ni kan.Senget!Jezz..nasib baiklah ni bulan puase tau kalau tidak memang free free kau kene maki's.Huh! Naik menyinge jugak bile call tak reti mengangkat.Tapi bila gune no kawan reti pulak kau angkat.Ohh perempuan rupenya.Dari hutan ke?Lain yang ditanye lain yang kau jawab.Pastu pandai nak marah di kacau mase tidur.Mangang~ Ade jugak orang macamni lagi ye kat dunia ni?Konon nak speaking tapi hampeh jugak. Done. Okay!Nak tahu tak?Dari lepas buka sampai pagi di rumah mertuaKu. Baby semakin sihat tau.Saya dah tak risau lagi seperti sebelum ni.Baby dah boleh makan siket dan yang paling impotant,Baby dah tak terbaring je macam before ni.Alhamdullilah..Kuasa Allah S.W.T. Terima kasih Ya Allah,kau dengar doa hamba Mu ini..Amin.. Pagi dah masuk 20hb lah kan, Papa ajak pergi jumpe orang yang berkenaan.Baby pun ikot tau :) Cerite ni agak lucu jugak.Kami menuju ke somewhere at Jaya Mas kot name nye, orang yang berkenaan tu mintak kami tunggu di Kopitiam 81.So,kami pusing2 lah cari.Tapi takde jugak.Papa call orang yang berkenaan tu,die jawab, "Ade lah En.Latif..Kopitiam 81.I sudah sampai.." Then kitoang carik lagi.Still tak jumpe.Orang yang berkenaan tu pun call back,die cakap, "I sudah sampai ini 911 kedai makan.Dekat dengan trafic lite,blablahblah..." Pusing balik sebab dah terbabas.Sampai di 911 kedai makan cina,orang yang berkenaan sedang berdiri di depan kedai tersebut.Okay!Dah bagi ape yang berkenaan,Papa pun tanye, "Mane Kopitiam, 81 ye?I cari takde jumpe.." dengan cover line nye dan bengang kot,die pun, "Oh..ade dekat atas sana..." Ok.Gerak je, HAHA..kami ketawa.Papa ulang balik ayat orang yang berkenaan tu.Dah memang kitoang cari tak jumpe dan tak ade.Ape lah..Mahu tipu ke or sudah salah janji tempat?Haha..Ketawa dan ketawa.Rupanya orang yang berkenaan tu salah deal tempat lah..Aisehmann~ Opsss!Takbaik bulan puase ni.hehe...

*****

21.8.2010- Malam 20hb pulak, we go to Johan Kelantan.Baby dah boleh drive tau.Seperti biase saya lah yang duduk di sebelahnya.Mana je pergi mesti ber'2.Thanx GOD.I am terribly happy =) Tapi Baby still senoneng lah.Biaselah dah seminggu tak drive kan.And keluar rumah.Slow2 drive ye Sayang.. Lepas makan, ; Nasi Goreng Udang Sambal dan Nasi Goreng Belacan,we'l pergi beli topup dan DVD.Okay!We'l suke beli banyak2 cerita tau.Nak spent tyme tonton same2.Ni lah momen yang indah antara yang lain :') Ouhh romantic kan?Ehehe..Nak tengok kat Movie tak sempat,orang bekerje pun..Hehe..We'l beli Salt heroin nye Angelina Jolie my faveret sexy's artist. 2 lagi Zoo hero nye Mazlan Pet Pet dan Kecoh Betul pelakonnye Nabil Raja Lawak. 2'2 cerita ni tak menghampakan kami.We'l spent our night until Sahur movie-ing je.Shweettt tak? I love US~  After, we go to Mamak.Tapau sesuatu untuk sahur.Roti Prata,Toseh dan Cappathi with DalSambal,Min' Curry (bahasa India dan Malay version is Kari Ikan), dan Adde' Curry (bahasa India dan Malay version is Kari Kambing).Shedaapppp beb~ Sambil makan,we'l layan Jangan Pandang Belakang kat Astro pulak.Best kulak tengok cerita seram pagi2 ni.Saya suke yang menyeramkan ~
Zzzzzz....

*****

22.8.10- Baby bawak round town.Bersama Mama Bulat dan Tanggechi (India version) / Adik Perempuan @ Myra. Tambhi (India Version) / Adik Lelaki @ Aemy drop kat Sayed pasal nak hang out dengan kawan2 nye.Hampir satu jam di town.Lama jugak lah kan tak merayap malam2,banyak jugak jalan baru yang dah di bukak.Wahh excited ;) JOHO maju lah skang.Tak lama lagi akan jadi bandar yang busy. OTW balik,tak lupa singgah di John Stall 24hours di Batu 5.Nak beli Pau.Best makan ketika Pau tu masih panas..Mama suh beli biskut kering dan serbuk kopi.Nak buat bila sampai rumah.Ouhh Kecuh mak~ Sampai rumah,Botak roger ajak lepak Mamak.Botak ajak Sahur sekali kat Mamak.Kejap ye Tak.Bagi kitoang makan Pau ni dan kopi'O.Lepak jap sambil borak2 dna pekene kopi'O.Pehh shedaapp! Kitoang gerak Mamak.Kebetulan, Ehh?Mai dan Bard ade jugak.Senyum dan lambai tangan..Salam2 dan bye2. Sambil makan tu sambil gossip dengan Botak. "Tak,kau memang kan bapak setan.bulan puase ni weyh..HHAHA.." Balik rumah,tengok TV dan Zzzzzzz....

Monday, August 16

29 TO 21

Puase tak harini? Tahu tak saya suka title saya.Sangat suke sebab No. ni special dalam hidup saya dan die. Ok!Saya di rumah sedang seronok golek sana golek sini golek situ.(Tapi sebenarnye hati aku ni sebenarnye tak tenang.Choii) Tangan ni tak lepas handphone.Saya tunggu berite dari Baby.Saya risau sangat kalau ape-ape jadi kat Die.Ok!Saya memang macamni,cepat risau.Kadang2 boleh merimaskan org dengan sikap saya yg terlalu care.Hurmm.. Ehhehh yg penting saya bukan minah control tau.Sedang golek2 dalam bilik Mama ni,saya dengar berita kat TV 3.Haihhh ape lah manusia zaman sekarang ni.Buang bayi dah jadi habit kan.Macam buang ikan busuk jerk.Kau pandai buat tahu nak sedap je!Dah dapat kau buang pulak.Binatang pun sayang anak weyh!WTF lah.Memang patut pun pihak berkuasa buat kes bunuh.Aku rase baik hukuman gantung sampai mati lagi baik.Huh! Hah,kan dah mencarut.Maaflah ter-emosi lebih bile pasal buang bayi ni.Saya rase korang pun berpendapat macamni kan?

Saya sedang fikirkan Die.Along bawak Die pergi berubat dan saya tak dapat ikut sebab terlajak tadi.Sedih nye..Yeahhh!Die dah sms saya.Alhamdullilah..Die tak sakit ape-ape.Just sebelum puase haritu,ade sesuatu itu..Kesian sangat buah hatiku ini.Patutlah ambil ubat doctor pun tak jalan.Hope lepas ni Baby sembuh dan kekuatan&semangat Die pulih sepenuhnye.Aminn.. Kalau tak baik juga,saya nekad nak bawak Baby gi spital buat check up.Saya risau lain pula sakitnye nanti.Ishhhhhh~ Di elakkan semua tu..

Sebentar lagi saya nak mandi dan siap2.Saya nak jumpe Baby.Nak jage Baby sampai Baby sembuh seperti biase.Badan saya lemah,tapi saya gagahkan.Saya tak nak merungut.Semalam saya seharian bersama Baby. 10 PM to 7AM .Saya lega sangat dapat jage Baby.Pagi sebelum saya pulang,Baby muntah..Kesian tengok keadaan Die..Malamnye,Baby boleh ketawe dan bergurau dengan saya,Adik,Famy dan Hamka.Saya tahu Baby sedang tahan kesakitan nye itu.Saya akan sentiase bersama Die even ape pun terjadi.He is everything to me.Dan saya tak akan abaikan Die..

" Semoga  Baby cepat sembuh tau.Honey always with u Yunk.. "

Oh Tuhan~

Hanya pada Mu aku memohon
Hanya pada Mu aku meminta
Hanya pada Mu aku serahkan segalanye
Hanya kau yang bisa membantu hamba Mu ini..

Ya Allah,
Kau berikan lah aku kekuatan
Untuk aku terus menjadi sekuat batu kerikil
Kau pulihkan lah semangat Die
Kau kembalikan lah kekuatan Die
Hanya pada Mu aku bersujud Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan ku,
Kau ampun kan lah dose-dose Die
Kau berilah Die peluang utk menuju ke jalan yg lurus
Hanya pada Mu aku meminta.

Ya Allah,
Aku sentiasa ber doa pada Mu
Semoga kekuatan Die akan kembali
Semoga semangat Die akan pulih
Aku rindukan gelak tawe nye Tuhan
Aku rindukan semangat nye Tuhan
Aku rindukan kekuatan yg Die miliki.

Ya Allah Ya Tuhan ku,
Ampun kan lah dose-dose ku
Andai ini dugaan yg harus aku lalui
Bersama si Die
Kau kuatkan lah aku
Kau berikan lah aku semangat utk terus berada di sisi nye
Dengan penuh setia dan kasih sayang
Aku percaya dengan qada` dan qadar mu.

Ya Allah Ya Tuhan,
Aku bersyukur masih di beri kesempatan
Utk aku sentiasa bersama Die menjage Die
Dan tulus menyayanginye..
Walau harus aku bersengkang mata dari petang sampai ke pagi
Hanya utk menjagenye
Aku sanggup dari aku lihat Die menanggung sendiri.
Dengarlah doa-doa hamba Mu yg kecil ini..

Amin ya rabbal alamin..

I miss u sayangku.Everything about u..lg2 rindu nk dengar Baby bising2 kt honey,Baby gurau n kacau honey,Baby gedik2 dan banyak2 lagi...~

Sunday, August 15

Alone at home

Selamat berbuka puase kawan-kawan!

Sendirian di rumah memang seronok kan!Tak ade sesiape ganggu,lagi2 bila tengah tak sedap badan ni.Huhu..Saya baru batalkan puasa tatkala azan Maghrib berkumandang di kawasan Taman Perling.Bila dah seorang diri di rumah,saya hanya buka ikut sunah Nabi. Segelas air putih dan 3 biji kurma.Al-maklum lah,tinggal sendiri di rumah kan.Mama dan kakak berbuka di rumah Mok De ( kakak mama ) . Adik pulak keluar dari petang tadi.Katenya nak kena kerja malam ni. Aishh..Macam2 je Adik ku ini. Bukan tak nak ikut tadi, tapi malas lah.Memang tak pernah sangat ikut mereka berjalan.Huhu..

Sebentar lagi,saya nak bersihkan diri pula dan suci kan diri.Nak bertandang ke rumah Allah menunaikan fardhu dan sunat terawih lah.Adik-ipar pun nak ikut.Mungkin ni lebih buat hati saya tenang dan kembali cergas.Kate ustaz mase zaman sekolah dulu, kalau hati kite tak tenang, sujud dan minta lah pada Allah SWT.InsyaALLAH.. Saya bukan Ustazah ok, saya hanye makhluk Allah yg banyak kekurangan dan kelemahan.Dan memerlukan cahaya hidayat darinya. (mase tengah type ni,TV 3 baru kedengaran azan Magrib di KL..)

Lepas je pulang dari terawih saya nak jaga Baby.Hari ni agak telat siket sebab nya saya tak larat lah nak bangun tadi..Terbaring je, mata yg terbukak.Tangan pegang handphone.Hmmm..Sorry sayang..~ Saya baru je tukar themes baru Super Women ni.Tak tahulah cantik tak yg penting biarlah simple.Kalau over sangat themes nampak crowded lah pulak.So nanti saya ikut mood tukar lagi themes ni. Saya nak off sudah.

3 PM to 6 AM

Tersedar dari tidur.Auhhh~ Badan terase lemah sangat.Lenguh2 dan pening giler.Terus capai handphone.Bace SMS.Ok!Saya kena bangun dari tidur dan mandi cepat2.Lawan lemah2 badan lawan sakit kepala yg semakin menggile ni.Roger kawan-kawan yg ade, " korang,mane nak cari bunga raya warna putih?? " Ade yg reply with SMS ade yg call.Saya terus berusaha mencari nye.Kerisauan semakin menebal kini.Hujan lebat sangat.Macamne nak keluar ni??

15 minutes selepas....

Thanx GOD! Hujan pun sudah berhenti.Alhamdulillah.. Kedengaran Selawat Syifa` bergema.My handphone ringing.Jannah call.Berita gembira,Jannah dah dapatkan bunga raya putih tu yg memang susah nak dapat kat mane2.." Thanx Makcik help me.Rase sgt risau sgt ok! " Tumpang Jannah to rumah Mama Bulat.Dalam perjalanan berbual dengan Mak nye,Kakak nye dan Jannah.

Baby terbaring berselubung.Suhu badannye semakin tinggi. SABAR ye sayang..Kuatkan semangat.Cepat2 capai mangkuk dan letak bunga raya putih td dan air kemudian di ramas sampai ade lendir.Di tuam kat kulit kepala Baby.Supaya panas badannye berkurangan.Berdoa dan minta pada Allah.InsyaAllah..Saya ulang dan ulang sampi lihat Baby lena seketika.Kepala Baby saya picit bersama minyak kapak dan koyok di ganti.Hati sayu sangat.Hope sangat Baby cepat sembuh.Berbual dengan saya pun romantic je..perlahan suarenye.Tangan masih tak berhenti bekerja.Dengan Mama masakkan sup untuk Baby.Nak makan tak selera.Kesian die..Baby makan ubat ye..Minum air susu ni tau..Hope Baby cepat sembuh.Nak Baby yg gedik dan garang.. Everything I do, I will do for u Baby... Ingat ini tau..

Kawan2 datang menjenguk.Masing2 pesan suruh banyak2 bersabar.InsyaAllah,cepat sembuh.Minta pada Allah tau.." " Jangan risau korang, selagi aku kuat sekuat Epul aku akan terus jage die even ape pun jadi..." Petang berlalu dengan pantas, dah masuk waktu berbuka.Hujan pun lebat lagi..Berbuka kan Teh O panas dan kuih muih yg di beli oleh Abg Acit, Amy dan Adik di bazar kt Angsana tu.Thanx ye~ Selepas buka, kemas2 sikit.Duduk kembali menjaga Baby.Badan nye sakit,jadi tangan kembali bekerja mengurutnye pula.Sabar ye sayang..Tuhan tu adil.Baby mesti cepat sembuh..Honey always kat sini tau....

Saya masih tak jemu menjaganye dengan penuh kesabaran supaya hati ini tenang.Hati tak berhenti2 berdoa..Deminya,saya sanggup lakukan ape saje.Hilangnye tiade ganti! Badan ni semakin sakit,kepala berdenyut.Saya harus bertahan.Lenanya die tidur selepas makan ubat dan minum air tawar yg Papa buat kan.Thanx God,Papa juga pandai sikit2 dalam berubat macamni..Baby berselubung,barulah dapat tidur lena agaknye.Berpeluh tu bagus tau..

Tak sedar jam dah nak masuk ke waktu sahur.Cepatnye masa berlalu.Saya tolong Mama Bulat hidangkan roti canai yg dibeli Papa dan Amy tadi.Kemudian bersahur bersama Papa dan Mama. Amy dan Abg Acit kat atas.Amy bergayut, Abg Acit lak sedang dengar lagu.Adik tidur tak muh bangun.Dah kenyang katenye.Sambil makan,berbual dengan Papa Mama. Banyak yg kami bualkan.Sampai lah saya dengar suare ngerangan Baby.Basuh tangan cepat2 dan terus mendapatkan nye.Baby dah peluh.Tapi kepala masih penih sangat.Saya urutkan dan sapu minyak kapak lagi.Koyok di ganti.Sempat capai kain basah nak lap kan badan die.Tak selesa katenye.. " B igt honey dh balik.B bgn B carik.Handphone pun tak de..Patu dgr suare honey..jgn tgglkn B tau.... " sayu hatiku.Air mata nak mengalir da mase ni..tp saya tahan je.Saya menjawab dan biarkan Baby terus berehat.Bila tengok Baby dah lena dan nampak sedikit perkembangan,saya pun minta Papa hantarkan pulang.Bersengkang mata bukan lah masalah bagi saya untuk menjaganye.Walau penat mana pun saya,tapi saya harus lah kuat untuk menjagenye.Saya pulang di temani Mama Bulat..Saya salam Baby dan usap rambutnye.Dalam hati berdoa pada Tuhan supaya Baby cepat sembuh dan di berikan kekuatan..Amin..

Sampai di rumah,saya terus bersihkan badan dan tidur..Semoga Allah mendengar doa2 saya ini.Aminn... Zzzzzzzz....

Saturday, August 14

Ikan Dugongku.

Ouh Ikan Dugongku sayang,
Cepat lah sembuh.
Kekasih hatimu sangat risau kan keadaan diri mu.
Tak mahu jugak apeape terjadi padamu.

Saat Ikan Dugongku ini terbaring lemah di sisi ku,
Aku amat takut akan kehilangan nya.
(kenapa bukan aku saje yg menanggung sakit??)
Aku sedar kehadiranku haruslah untuk menjagenye,
Melayan karenah nye saat itu tanpe sedikit pun aku mengeluh.

Jari jemari ku perlahan bermain main di atas badannye,
"auuwhh..bise yunk..." ngadunye.
Perlahan lahan lagi aku sapukan minyak di badannye,
Biar die tidak mengerang kesakitan.

Pantas ku capai minyak kapak bila,
"bby pening sgt ni...." sambil tgn nye memegang kepala.
Jari ku masih tidak berhenti bekerja,
Hanya untuk melihat die kembali pulih.
(pilunye hatiku saat melihat die menahan kesakitan :[ )

Panasnye badannye aku bangun dan ku capai kain,
Lantas ku basahkan kain itu,
Aku letak lembut di kepala dan mata nye bila,
" pedihnye mate b ni yunk..."
Lihat die lena seketika..
Tangan ku ini masih perlahan di kepalanya.

Saat aku usap kepalanye sambil menatap lama wajahnye,
Tidak ku sedar air mata ini mengalir.
Semoga die kembali pulih seperti biase,
Rehatlah sayangku.

Bersengkang mata untuk nye seharian,
Tidak terasa ingin tidur saat itu.
Ingin hati ini menjagenye sehingga die pulih,
Kerisauan yg melanda semakin berkurangan,
Apabila melihat die di depan mata.

Ya Allah, hebatnya kuasa Mu ini..
Kau yang maha adil dan kau yg maha mendengar dan menyembuh.
Berikanlah kekuatan kepada aku dan die untuk menghadapi segala apepun dugaan yg kau beri walau berat sekali pun.Kesakitan ini adalah penghapus bagi dose dose kecil yg kami lakukan.Aku bersyukur padaMu Ya Allah,kerana aku masih kuat untuk menjaga nye dan berada di sisi nye walau ape jua keadaan..
Hanya pada Mu aku meminta dan hanya pada Mu aku bersujud. Aminn..~

Thursday, August 12

Terawih. Lepak.

Akhirnya,kesampaian jugak nak terawih jemaah di puasa pertama :) Tenang sangat hati ni bile kaki kanan memijak lantai Masjid Camar. Dalam hati, (macam tak percaya lah pulak) Alhamdulillah dapat juga saya 14 rakaat'. Turut bersama saya, Baby,Adik Myra, Amy dan Noh (jiran sebelah) . Sempat gak berdoa semoga ape yg di hajati dan sedang dalam process berjalan dengan lancar.Amin...

" Solat terawih boleh dilaksanakan dalam jumlah lapan atau dua puluh rakaat, diiikuti dengan solat sunat witir. Kadangkala timbul persoalan berkenaan jumlah rakaat solat terawih yang sepatutnya dilaksanakan, lapan atau dua puluh rakaat?
Persoalan jumlah rakaat bagi solat terawih telah menjadi tumpuan para ilmuan Islam sejak dari dulu. Mereka telah mengkaji dalil-dalil yang ada serta membandingkan antara pelbagai pandangan yang wujud. Hasilnya membuahkan tiga pendapat. Pendapat pertama: Jumlah rakaat solat terawih ialah 8 rakaat diikuti dengan 3 rakaat solat witir. Pendapat kedua: Jumlahnya ialah 20 rakaat diikuti dengan 3 rakaat solat witir. Pendapat ketiga: Jumlahnya tidak ditentukan. Seseorang itu bebas melaksanakan solat terawih dengan jumlah rakaat yang dipilihnya, kemudian ditutupi dengan solat witir.
Ketiga-tiga pendapat di atas memiliki dalil dan hujah di sebaliknya dan kita boleh memilih mana-mana pendapat di atas. Yang penting, kita perlu menghormati orang lain seandainya mereka memilih pendapat yang berbeza dengan kita.
Pada umumnya masyarakat Islam di Malaysia mendirikan solat terawih sebanyak 20 rakaat tetapi ada juga yang hanya menunaikan sekadar lapan rakaat. Terpulang kepada masing-masing untuk menunaikan ibadat ini mengikut kemampuan dan keikhlasan diri sendiri terhadap Penciptanya. Yang pentingnya ialah selesaikan solat bersama imam, tidak hanya setakat separuh jalan. "

Selepas pulang salin pakaian, kami lepak mamak pulak. Bincang tentang project yg akan di jalankan :) InsyaAllah..Rezeki di bulan Ramadhan ni.Bersama kami, Famy Capang, Botak, Amy lagi (stim), Hamka, Epin, Bard (dtg lmbt lah.bergelas & berjam2 kitoang tggu) dan Faiz. Best jugak lepak ramai2 sambil gelak.Memang gile lah kepala kitoang malam ni.Layan teka teki jugak ;) Nanti kite raya sama2 lagi macam tahun lepas eh korang! Sekarang saya di cc sementara menunggu waktu bersahur; bersama kawan2 tadi kecuali Botak yg dah balik tidur.Nak layan chit chatt di FB kulak. Tadi singgah Batu 5 kejap beli pau kat John Stall. Wah sejuk2 makan pau panas memang mashukk~

Puase penuh tau target tahun ni. Semoga Ramadhan kali ini menjadi hari yang lebih bermakna~

Wednesday, August 11

SAHUR

Pagi tadi, hari pertama kite bersahur. Sebelum bersahur bergegas ke rumah Along, hantar makanan. Agak pantas jugak perjalanan ke rumah Along. JB to KULAI. 20minute pergi 20 minute pulang.Tak sampai satu jam pun. Kebiasaan nye Sahur mesti dengan family,tapi saya pula, hanya sahur di mamak di temani Baby.Tak pelah.Saya ni bukan banyak cengkadak pun.Ape yg ade depan mata,itulah yg saya makan.Pagi2 mane ade kelantan yg buka pun. Ramai jugak kat mamak.Tak sangka jugak saya.Ade family lain yg dtg bersahur.Mesti dorang tak sempat masak.hehe.. Dah niat dah.Makan2 dan pulang.

Malam ni kitoang off lah.Ramadhan pertama kan.Then niat dah nak gi terawih kat masjid besau.Tak sabar sangat~

Tuesday, August 10

Puasa. Terawih.

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak :)

Petang ni kite tengok anak bulan pulak.Kalau ade, memang konpom lah kite berpuasa di esok hari nya.Wahh..memang tak sangka dah masuk bulan Ramadhan ni.Semoga Ramadhan kali ini menjadi bulan yang lebih baik dari sebelumnya.

Solat sunat terawih juga :) Saya sangat lah tak sabar juga ujntuk menanti Ramadhan ini.Sebab nya saya teringin sangat tahun ni nak ke rumah suci Alllah untuk menunaikan nya dengan hati yang ikhlas dan tulus.Memang sangat2 teringin ni~ (tp boleh ke if 5 waktu pun jarang di tunaikan??teruk nye saya) Saya ajak juga Baby pergi menunaikan bersama2.

Sempena Ramadhan ini,saya tak nak sudah layan sesiapa yang berperangai seperti kanak2 sedangkan sudah tua pun dan boleh pk mana yg baik dan mane yg buruk.Bagi mengelakkan puase saya batal dan kurang juga pahala berpuasa di bulan yang mulia ini =)

Okay lah! Mari sama2 kite kumpul pahala banyak2 bulan ini ye.Yg penting,jgn ponteng puasa tauu.Tak baik tawuk! Kecuali yg dtg bintang tak pe.hehe..Bg yg gastric,jgn jdkan ini alasan utk tdk berpuasa tau,sebab baru kelmarin tak silap keluar berite di TV 3 bahawa doktor sudah ade ubat yg membolehkan pesakit gastric berpuasa seperti yg lain.. :)

Assalammualaikum~

Love Song

I love you
You love me
We are happy family
With a great big hug
and a kiss from to you
Then you say
You love me too

Sunday, August 8

Universiti Perempuan

Ignore it so u will never hurt it.
Setelah diselidik siapakah gerangan org giler yg bermain2 dalam my formspring dan menabur fitnah tak tentu pasal, akhirnya i got her!! Yes, aku kenal kau siape perempuan.Kau yg dah melampau.Bukan aku.Tak perlu juga kau gelar aku budak sekolah lagi sebab aku rase kau yg berperangai seperti budak sekolah!Dan aku bukan adik2 kau ok.Kitoang nak tunang ke,kitoang nak kawen ke itu sukahati kitoang lah.Kitoang epy takde org2 mcm kau mengganggu.Yg kau nak sakit hati berbagai kenape plak?? Ye ke BF aku ni yg kacau kau sebelum ni? Bukan kau ke yg tergedik2 meseg die mintak itu dan ini.Siap ajak jumpe lagi. Padahal kau dah tahu die dah berpunya. Huh!Sebab BF aku jujur dari awal dgn aku lah,ape pun semua aku tahu dan bile kau sendiri yg admit kat FS aku semalam,makne nya kau yg bangang! Dan ape sebab kau nak cakap aku nak buat BF aku ni benci kau??Tak ingin weyh aku susah2 buat mcm tu semua.Dengan perangai kau tu buat die mcm boneka dulu2, aku tak payah buat die benci kau pun die dah pandai pk lah weyhh.. Kau memang pandai berlakon.Pandai jugak kau kate,aku yg mulakan segalanya memaki hamun kau. Kau pandai juga pusing segala cerita or meng-twist kan cerita. Kau yg maki hamun aku dan yg aku tak kan lupa kau panggil aku, " anak sial.. " dan aku masih ingat ayat2 kau dalam sms mase tu weyhh! Mase tu aku tahu, kau bukan setinggi level education kau~ Oppss!

Sorry lah ye.Tak baik pulak aku mengaibkan kau kan.Aku tak tahu lah ape masalah kau sebenarnye dan ape lagi yg kau nak dalam hidup kami.Aku dah stop ambil tahu pasal kau kire2 2tahun lepas weyhh! Ape lagi yg kau nak dan ape lagi yg kau tak puas hati?? Aku tak pernah nak serang kau, tak pula aku nak maki hamun kau yg datang mengganggu hubungan kami mase tu. Macam2 weyhh.Bukan sekali dua.Tapi aku still diam.Dan sekarang pulak, kau datang balik tak pasal2 nak maki hamun aku.Ape jadah nya jenis kau ni??Tak beradap langsung!

Kau dah tukar name kau punya accaunt FS kan?Malam td aku cari ade pulak.Huh!Dah lame gak kau block FB kami after kau anta message kat BF aku ni kan.Dan aku ter'pk,mase zaman my space pun kau lah gerangan nya kan??Huh! Kenape?? Coward! Kenapa kau nak anonymously dan semak kan diri kau dalam FS aku?Kenape nak berbagai pulak message kt FB dan jd virus dlm my space?? Nampak sangat yg kau tak senang dgn kebahagiaan aku dan kau lah sang LAHANAT itu.Bukan aku!Im not a kids, Im an adult now. Shit. Aku makin benci giler kat kau. Serius lah weyh. So, pergi kau dari hidup kami sebab kami dah tak perlukan org macam kau. Nampak je baik, name je berpelajaran tinggi tapi akal dan fikiran kau macam budak sekolah weyh~  Betul lah kan, kalau cover buku tu nampak cantik dan perfect,tapi dalam nye mesti tak seperfect cover tu. Shoo

Bulan puase pun nak dekat dahh ni. Dah puas gak aku tambah dose aku ni pun. Buat penat gak aku pk ape masalah kau sebenarnya. Bukak lah pintu hati kau tu.Tak payah lah nak hidup asek menabur fitnah dan suke2 maki hamun org tak tentu pasal.Guna kan lah high-level kau tu dengan sebaik mungkin ye. Goodluck dan terima kasih sudi menyinggah di My Space (dulu2) , Facebook dan Formspring.Tak tahu lah if kau ade gak menyinggah kat Blog aku ni.. BYE2 ngek~

* if aku terus layan kepale giler vavi kau ni, sampai biler2 tak habis.

Saturday, August 7

Org Gile Dalam Formspring.

Hai org gile!
Aku tak tahu lah kau ni siape.
Tibe2 nak maki2 aku.
Aku rase kau ni mental kot. HAHA..
Kau berdiri di tempat di mana tak ade siape yg nak kawan ngan kau
or
kau hanya pandai sok suci di depan kawan2 kau and org lain.
Kalau aku sial,
aku rase kau lagi sial dari aku weyhh!
Tak de manusia kat dunia ni perfect sangat lah dohh.
Aku rase gak kau ni jeles tengok kebahagiaan aku kan.
Oppsss!
Ape cite lah weyh?
Nak bertekak mulut mari lah jumpe face to face.
Buat ape kau jadi pengecut sembunyi kan diri kau?
Aduhh lemah betul lah ade orang yg macam kau kat dunia ni kan kan kan.
Boleh rosak akhlak tau.
Aku sedia terima lagi makian bodoh org gile mcm kau ni dlm formspring aku.
Sebab, AAK? (ade aku kisah?)
Aku bukan kacau orang.
Aku buat hal aku sendiri lah weyhh.
Sekolah je habis tapi akal pendek lah kau ni kan!
Sekarang kau nak putar belit cerita pulak
Bila mase aku maki org ni weyh?
Aduhh sakit kepala layan org giler.
So BABAII giler!

Friday, August 6

Cinta KEK ASAM MANIS

C.I.N.T.A
Taattaamm~

-Kek Asam Manis-
1 kg = RM 30

Satu-satu nya kek warisan keluarga yang kami miliki. Sempena kedatangan Ramadhan tahun ini, Mama berniat untuk menjual Kek Asam manis ini yg penuh dengan kenangan di sebalik name nya. "Masam Manis" Melihat dari sudut gambar di atas, mungkin semua yg melihatnya akan memberi kesimpulan sendiri. Ape-apepun yg akan di simpulkan, "jgn lihat hanye pada luaran sahaje." @ belum cube,belum tahu tau!

Saya akan kongsi sedikit satu kenangan manis yg terjadi pada Januari 1987.

Satu majlis pertunangan antara 2 hati 1 jiwa telah di jalankan dengan hantaran yang berbagai-bagai.Ada satu yg istimewa dari pihak gadis, sedulang Kek Asam Manis di hantar kepada pihak jejaka kerana mengetahui bahawa Sang Jejaka amat meminati Kek Asam Manis buatan Sang Gadis ini.Apa yg lagi istimewa,seluruh keluarga Sang Jejaka amat meminati Kek Asam Manis yg hanya Sang Gadis yg bisa membuatnya.Dari situ,terjalin lah ikatan mesra antara keluarga Sang Jejaka dengan Sang Gadis sendiri.Semakin erat lah kasih Sang jejaka terhadap Sang Gadis saat itu.

Siapakah Sang Jejaka itu? Dan siapa pula Sang Gadis?
Sang Jejaka ialah Ayah saya dan Sang Gadis adalah Mama yg saya cintai.Tapi,itu hanya tinggal kenangan.Hingga kini,segelintir adik-beradik Ayah masih ingat akan Kek Asam Manis ini dan merinduinya.Itu yg saya tahu.. 

Kembali kepada motif sebenar saya harini, saya sedang membantu Mama menjual Kek Asam Manis dan sedia mengambil tempahan untuk Hari Raya Aidilfitri nanti. Gambar yg di ambil di atas, beratnya adalah 1 kg. Dengan ekonomi yg kini meningkat, setelah di kire-kire, harga nya RM 30. Jadi, bagi tempahan boleh lah terus menghubungi saya di Facebook badge di sebelah atau terus berjumpa saya bagi yg mengenali.

( saya akan menyatakan bagaimana cara utk meng-order dengan mudah . TQ )

Monday, August 2

DOREMI 9 Orang Sahabat

Selepas menyambut hari lahir Mama tercinta, saya dan Baby bergegas ke mamak somwhere at Tmn Perling. Jumpe 7 member ni. Siapa mereka?


Botak
Ricky (lepak mamak je, tp x follow)
Burn
Bard
Mai
Famy
Falieq
Hamka


Duduk bercerite kejap sambil nge-teh.Angin kuat mase tu,macam nak hujan.Tapi tak jadi hujan.Saya pulak mata dah nak pejam2 dah.Mana tak nye,perut dah kinyang boleh pulak tu angin kuat,sejuk je.Dlm kepala, dapat bantal n tilam sedap nyee.hehe..  Sedang borak2, Jembot a.k.a Ayul dan Iqbal lepak kejap.Dorg dgr kitoang nak gi karoke mase tu.So,dorg suggest lah Family Karoke yg dekat dan baru je bukak di Bandar Baru Uda.Kami pun tak tahu yg ade Karoke Family baru yg terdekat.So,terima cadangan mereka.Masing2 habiskan air patu gerak ke lokasi.Lokasi 'FK' ni betul2 di belakang Mydin tau.Nama nya, memang gempak.Ala,cerita arwahyarham P.Ramlee pun! ;)

Mari mempersembahkan...tatatttaaammmm. . . . .. .

D.O.R.E.M.I
( tujuh orang sahabat. bersama mereka bergembira. menyanyi sepuas2nya. kembali saat2 remaja. *music cerita doremi tu konon2.hehe* )



Okay! Banyak tau gamba2 yg kitoang amek.Tp saya upload ini je ye.Mase ni,mmg enjoy sgt.Release tension tau..Melalak puas2 dlm bilik tu selama 2 jam.Lame kan?tp tak bg kami.tak puas weyhh! Nak lagi!
About DOREMI, boleh tahan lah Mmg memuaskan tau.Botak sempat register mmber pasal die mmg gile karoke.haha..Semua mase ni tak nak pk pasal poblemo yg ade kt kepale dan memilih utk ENJOY! =) Lame tak hang our ramai2 begini rasenye.Sebab biase lah dlm persahabatan kan,ade pasang dan surutnye jugak.huhu.. Lagi berapa minit  nak habis,saya dan Baby terpakse gerak dulu nak ke sekolah amek Adik yg bru pulang dri lawatan ke Terengganu.Dah 2am mase ni.Lincah lincah amek Adik.

Last, lepak kat mamak.Makan2 sebab perut keroncong lagi.Dan bersurai dalam 4++ am . Balik rumah masing2, beristirehat dan happy gile! Thanx geng! Nanti kite g lagi bile kitoang cuti tau.Lagipun dah nak puase ni.. ;)

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN ! ASSALAMMUALAIKUM...

Sunday, August 1

Happy Birthday, MAMA.

Happy birthday to u,
Happy birthday to u,
Happy birthday to Mama,
Happy birthday to u..



Selamat ulang tahun kepada Mama @ Puan Rohana. Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki. Semoga tabah menghadapi kehidupan. Dari Farah, Atikah, Arep dan bakal menantu Mu.


Harini sempena Hari Jadi Mama yg ke 42 ni, saya dan siblings also my baby, buat 1 surprise untuk beliau. Lokasi di pilih, Singgah Selalu,Danga Bay . Kami telah menyediakan Cup Cake dari Mss Farah di Taman Suria. Ucapan di atas adalah ucapan yg saya berikan kepada DJ SS selepas nyanyian hari jadi di nyanyikan. Wah, jelas kelihatan senyuman dan air mata di mata Mama yg tidak mengalir hanya bertakung. Saya tahu ape perasaan Mama.

Mama, Tikah hope Mama happy je! Sorry if tak sempurne surprise malam ni. Ape pun, Tikah dah tunaikan niat Mama nak Cup Cake ni. Bukan Tikah je, kakak & adik pun sama-sama dalam plan ni. Saje je petang sebelum kuar cakap nak merayap.Padahal, nak uruskan plan ni.hehe.. Mama, hadiah tahun ni Tikah post pone dulu ehh.Nanti Insyaallah bila rezeki ade, ade lah lagi untuk Mama selain surprise ni. Mama, Tikah sayang Mama! Semoga Mama di panjangkan umur dan di murah kan rezeki. Semoga Mama bahagia bersama anak-anak dan bakal menantu Mama ni..hehe.