Sunday, August 15

3 PM to 6 AM

Tersedar dari tidur.Auhhh~ Badan terase lemah sangat.Lenguh2 dan pening giler.Terus capai handphone.Bace SMS.Ok!Saya kena bangun dari tidur dan mandi cepat2.Lawan lemah2 badan lawan sakit kepala yg semakin menggile ni.Roger kawan-kawan yg ade, " korang,mane nak cari bunga raya warna putih?? " Ade yg reply with SMS ade yg call.Saya terus berusaha mencari nye.Kerisauan semakin menebal kini.Hujan lebat sangat.Macamne nak keluar ni??

15 minutes selepas....

Thanx GOD! Hujan pun sudah berhenti.Alhamdulillah.. Kedengaran Selawat Syifa` bergema.My handphone ringing.Jannah call.Berita gembira,Jannah dah dapatkan bunga raya putih tu yg memang susah nak dapat kat mane2.." Thanx Makcik help me.Rase sgt risau sgt ok! " Tumpang Jannah to rumah Mama Bulat.Dalam perjalanan berbual dengan Mak nye,Kakak nye dan Jannah.

Baby terbaring berselubung.Suhu badannye semakin tinggi. SABAR ye sayang..Kuatkan semangat.Cepat2 capai mangkuk dan letak bunga raya putih td dan air kemudian di ramas sampai ade lendir.Di tuam kat kulit kepala Baby.Supaya panas badannye berkurangan.Berdoa dan minta pada Allah.InsyaAllah..Saya ulang dan ulang sampi lihat Baby lena seketika.Kepala Baby saya picit bersama minyak kapak dan koyok di ganti.Hati sayu sangat.Hope sangat Baby cepat sembuh.Berbual dengan saya pun romantic je..perlahan suarenye.Tangan masih tak berhenti bekerja.Dengan Mama masakkan sup untuk Baby.Nak makan tak selera.Kesian die..Baby makan ubat ye..Minum air susu ni tau..Hope Baby cepat sembuh.Nak Baby yg gedik dan garang.. Everything I do, I will do for u Baby... Ingat ini tau..

Kawan2 datang menjenguk.Masing2 pesan suruh banyak2 bersabar.InsyaAllah,cepat sembuh.Minta pada Allah tau.." " Jangan risau korang, selagi aku kuat sekuat Epul aku akan terus jage die even ape pun jadi..." Petang berlalu dengan pantas, dah masuk waktu berbuka.Hujan pun lebat lagi..Berbuka kan Teh O panas dan kuih muih yg di beli oleh Abg Acit, Amy dan Adik di bazar kt Angsana tu.Thanx ye~ Selepas buka, kemas2 sikit.Duduk kembali menjaga Baby.Badan nye sakit,jadi tangan kembali bekerja mengurutnye pula.Sabar ye sayang..Tuhan tu adil.Baby mesti cepat sembuh..Honey always kat sini tau....

Saya masih tak jemu menjaganye dengan penuh kesabaran supaya hati ini tenang.Hati tak berhenti2 berdoa..Deminya,saya sanggup lakukan ape saje.Hilangnye tiade ganti! Badan ni semakin sakit,kepala berdenyut.Saya harus bertahan.Lenanya die tidur selepas makan ubat dan minum air tawar yg Papa buat kan.Thanx God,Papa juga pandai sikit2 dalam berubat macamni..Baby berselubung,barulah dapat tidur lena agaknye.Berpeluh tu bagus tau..

Tak sedar jam dah nak masuk ke waktu sahur.Cepatnye masa berlalu.Saya tolong Mama Bulat hidangkan roti canai yg dibeli Papa dan Amy tadi.Kemudian bersahur bersama Papa dan Mama. Amy dan Abg Acit kat atas.Amy bergayut, Abg Acit lak sedang dengar lagu.Adik tidur tak muh bangun.Dah kenyang katenye.Sambil makan,berbual dengan Papa Mama. Banyak yg kami bualkan.Sampai lah saya dengar suare ngerangan Baby.Basuh tangan cepat2 dan terus mendapatkan nye.Baby dah peluh.Tapi kepala masih penih sangat.Saya urutkan dan sapu minyak kapak lagi.Koyok di ganti.Sempat capai kain basah nak lap kan badan die.Tak selesa katenye.. " B igt honey dh balik.B bgn B carik.Handphone pun tak de..Patu dgr suare honey..jgn tgglkn B tau.... " sayu hatiku.Air mata nak mengalir da mase ni..tp saya tahan je.Saya menjawab dan biarkan Baby terus berehat.Bila tengok Baby dah lena dan nampak sedikit perkembangan,saya pun minta Papa hantarkan pulang.Bersengkang mata bukan lah masalah bagi saya untuk menjaganye.Walau penat mana pun saya,tapi saya harus lah kuat untuk menjagenye.Saya pulang di temani Mama Bulat..Saya salam Baby dan usap rambutnye.Dalam hati berdoa pada Tuhan supaya Baby cepat sembuh dan di berikan kekuatan..Amin..

Sampai di rumah,saya terus bersihkan badan dan tidur..Semoga Allah mendengar doa2 saya ini.Aminn... Zzzzzzzz....

2 comments: