Monday, August 23

4 Days

18.8.10- Lebih senang saya habiskan mase bersame insan tersayang di rumah.Niat untuk menjagenye sehingge Die pulih seperti sebelum.Alhamdullilah ade perkembangan yg baik pada dirinye.Die dah boleh bergurau senda,ketawa,duduk dan berjalan.Allah tu maha Adil dan berkuasa.Sentiase ade bersame umatnye.. Saya pula semakin kuat untuk menghadapi hari2 yang akan datang.Melihat keadaan dirinye,saya semangat nak kedepan..Papa sedang berusaha untuk saya dan Family impikan selama ini.Saya berdoa pada Tuhan,segalanya akan berjalan lancar seperti yang diharapkan.Kata orang;Kalau jalan tu tegak je maknenya memang itulah untuk kite.Tapi kalau sebaliknye,sebaiknye kite berundur lah.Mungkin itu bukan untuk kite; Saya berharap sangat semoga tiada halangan disaat2 mencapainya.Thanx to Papa yang sudi membantu mengusahakan impian kami.Terima kasih Tuhan kerana masih ade hambaMu yg baik hati nya.Amin..Pagi ni,saya ade terasa sedikit dengan sikap kakak.Tapi... Im not like u Sis.Sorry aku tak boleh hidup seperti gaya hidup kau.Aku ade hidup aku sendiri dan aku ade jalan hidup aku.Mungkin,mungkin tak seperfect mane tapi jujur aku dapat ape yg aku nak.Aku dapat kasih sayang yg semua org inginkan.Aku happy dengan hidup aku kini.Aku ingat tanggungjawab aku sebagai seorang anak dan aku hope kau pun patut ingat ape yg patut kau ingat..Rambut sama hitam Sis tapi hati lain2.Memang darah yg mengalir pada kite ni satu darah,tapi hati kite tetap berbeze.Kau beruntung dengan ape yg kau dpt dan ade..Hope kau happy dgn life kau.Aku taktahu kalau kau ade bace tak entry aku ni,tapi if tak,biarlah semue tertulis di sini.Gudluck Sis.. Malam tadi saya sibuk isi kan satu borang ni.Sementara Baby sedang lena berehat,saya ambil kesempatan ini.Selesaikan ape yang perlu.Tapi sayang saya harus pergi berjumpa Mama.Sebab hanye Mama yang boleh complete kan borang ni.Oh yee..Mase isi borang ni,kawan2 ade di luar sedang berborak selepas jenguk Baby.Saya borak dengan Mai.Satu persatu soklan sensitive tentang kehidupan saya ditujukan dan saya menjawab dengan 1001 rasa.Suare dah bergetar ni,tapi cannot cry lah larling oiii~ Saya jadikan cerite ni sebagai sinopsis jek.Takut terlebih nanti lain kulak.Huhu.. Semoga semua berjalan lancar!Amin.. Mood tibe2 sedih pulak.Tukar topic lahh. "Kawan2,siape yg sudi nak teman aku balik jumpe Mama kejap??" Okay!Menaiki Capang Famy,ditemani Faiz dan Hamka.Saya duduk di depan sebab belakang tu semua hantu.Haha Opss!Jangan marah der.. Hampir 15min. isi borang dengan Mama. 3jejaka ni ajak Drive-Thru McDot kat Petronas lah.Nak beli aiskrim.Choiii~ "Jgn paksa aku ok.Aku taknak lahh..." saya dipakse Famy dan Hamka.Akhirnye,makan jugak aiskrim Sundae Choclate yg diorang belanje. 'TQ der..aku malu plus segan sebenarnye...'

*****

19.8.2010- Okay!Ade mangkuk mana tah mengacau.017781**** Bulan2 puasa pun nak menyakitkan hati orang dan buat orang hilang pahala.Mongeng lah kau ni kan.Senget!Jezz..nasib baiklah ni bulan puase tau kalau tidak memang free free kau kene maki's.Huh! Naik menyinge jugak bile call tak reti mengangkat.Tapi bila gune no kawan reti pulak kau angkat.Ohh perempuan rupenya.Dari hutan ke?Lain yang ditanye lain yang kau jawab.Pastu pandai nak marah di kacau mase tidur.Mangang~ Ade jugak orang macamni lagi ye kat dunia ni?Konon nak speaking tapi hampeh jugak. Done. Okay!Nak tahu tak?Dari lepas buka sampai pagi di rumah mertuaKu. Baby semakin sihat tau.Saya dah tak risau lagi seperti sebelum ni.Baby dah boleh makan siket dan yang paling impotant,Baby dah tak terbaring je macam before ni.Alhamdullilah..Kuasa Allah S.W.T. Terima kasih Ya Allah,kau dengar doa hamba Mu ini..Amin.. Pagi dah masuk 20hb lah kan, Papa ajak pergi jumpe orang yang berkenaan.Baby pun ikot tau :) Cerite ni agak lucu jugak.Kami menuju ke somewhere at Jaya Mas kot name nye, orang yang berkenaan tu mintak kami tunggu di Kopitiam 81.So,kami pusing2 lah cari.Tapi takde jugak.Papa call orang yang berkenaan tu,die jawab, "Ade lah En.Latif..Kopitiam 81.I sudah sampai.." Then kitoang carik lagi.Still tak jumpe.Orang yang berkenaan tu pun call back,die cakap, "I sudah sampai ini 911 kedai makan.Dekat dengan trafic lite,blablahblah..." Pusing balik sebab dah terbabas.Sampai di 911 kedai makan cina,orang yang berkenaan sedang berdiri di depan kedai tersebut.Okay!Dah bagi ape yang berkenaan,Papa pun tanye, "Mane Kopitiam, 81 ye?I cari takde jumpe.." dengan cover line nye dan bengang kot,die pun, "Oh..ade dekat atas sana..." Ok.Gerak je, HAHA..kami ketawa.Papa ulang balik ayat orang yang berkenaan tu.Dah memang kitoang cari tak jumpe dan tak ade.Ape lah..Mahu tipu ke or sudah salah janji tempat?Haha..Ketawa dan ketawa.Rupanya orang yang berkenaan tu salah deal tempat lah..Aisehmann~ Opsss!Takbaik bulan puase ni.hehe...

*****

21.8.2010- Malam 20hb pulak, we go to Johan Kelantan.Baby dah boleh drive tau.Seperti biase saya lah yang duduk di sebelahnya.Mana je pergi mesti ber'2.Thanx GOD.I am terribly happy =) Tapi Baby still senoneng lah.Biaselah dah seminggu tak drive kan.And keluar rumah.Slow2 drive ye Sayang.. Lepas makan, ; Nasi Goreng Udang Sambal dan Nasi Goreng Belacan,we'l pergi beli topup dan DVD.Okay!We'l suke beli banyak2 cerita tau.Nak spent tyme tonton same2.Ni lah momen yang indah antara yang lain :') Ouhh romantic kan?Ehehe..Nak tengok kat Movie tak sempat,orang bekerje pun..Hehe..We'l beli Salt heroin nye Angelina Jolie my faveret sexy's artist. 2 lagi Zoo hero nye Mazlan Pet Pet dan Kecoh Betul pelakonnye Nabil Raja Lawak. 2'2 cerita ni tak menghampakan kami.We'l spent our night until Sahur movie-ing je.Shweettt tak? I love US~  After, we go to Mamak.Tapau sesuatu untuk sahur.Roti Prata,Toseh dan Cappathi with DalSambal,Min' Curry (bahasa India dan Malay version is Kari Ikan), dan Adde' Curry (bahasa India dan Malay version is Kari Kambing).Shedaapppp beb~ Sambil makan,we'l layan Jangan Pandang Belakang kat Astro pulak.Best kulak tengok cerita seram pagi2 ni.Saya suke yang menyeramkan ~
Zzzzzz....

*****

22.8.10- Baby bawak round town.Bersama Mama Bulat dan Tanggechi (India version) / Adik Perempuan @ Myra. Tambhi (India Version) / Adik Lelaki @ Aemy drop kat Sayed pasal nak hang out dengan kawan2 nye.Hampir satu jam di town.Lama jugak lah kan tak merayap malam2,banyak jugak jalan baru yang dah di bukak.Wahh excited ;) JOHO maju lah skang.Tak lama lagi akan jadi bandar yang busy. OTW balik,tak lupa singgah di John Stall 24hours di Batu 5.Nak beli Pau.Best makan ketika Pau tu masih panas..Mama suh beli biskut kering dan serbuk kopi.Nak buat bila sampai rumah.Ouhh Kecuh mak~ Sampai rumah,Botak roger ajak lepak Mamak.Botak ajak Sahur sekali kat Mamak.Kejap ye Tak.Bagi kitoang makan Pau ni dan kopi'O.Lepak jap sambil borak2 dna pekene kopi'O.Pehh shedaapp! Kitoang gerak Mamak.Kebetulan, Ehh?Mai dan Bard ade jugak.Senyum dan lambai tangan..Salam2 dan bye2. Sambil makan tu sambil gossip dengan Botak. "Tak,kau memang kan bapak setan.bulan puase ni weyh..HHAHA.." Balik rumah,tengok TV dan Zzzzzzz....

No comments:

Post a Comment