Sunday, August 15

Alone at home

Selamat berbuka puase kawan-kawan!

Sendirian di rumah memang seronok kan!Tak ade sesiape ganggu,lagi2 bila tengah tak sedap badan ni.Huhu..Saya baru batalkan puasa tatkala azan Maghrib berkumandang di kawasan Taman Perling.Bila dah seorang diri di rumah,saya hanya buka ikut sunah Nabi. Segelas air putih dan 3 biji kurma.Al-maklum lah,tinggal sendiri di rumah kan.Mama dan kakak berbuka di rumah Mok De ( kakak mama ) . Adik pulak keluar dari petang tadi.Katenya nak kena kerja malam ni. Aishh..Macam2 je Adik ku ini. Bukan tak nak ikut tadi, tapi malas lah.Memang tak pernah sangat ikut mereka berjalan.Huhu..

Sebentar lagi,saya nak bersihkan diri pula dan suci kan diri.Nak bertandang ke rumah Allah menunaikan fardhu dan sunat terawih lah.Adik-ipar pun nak ikut.Mungkin ni lebih buat hati saya tenang dan kembali cergas.Kate ustaz mase zaman sekolah dulu, kalau hati kite tak tenang, sujud dan minta lah pada Allah SWT.InsyaALLAH.. Saya bukan Ustazah ok, saya hanye makhluk Allah yg banyak kekurangan dan kelemahan.Dan memerlukan cahaya hidayat darinya. (mase tengah type ni,TV 3 baru kedengaran azan Magrib di KL..)

Lepas je pulang dari terawih saya nak jaga Baby.Hari ni agak telat siket sebab nya saya tak larat lah nak bangun tadi..Terbaring je, mata yg terbukak.Tangan pegang handphone.Hmmm..Sorry sayang..~ Saya baru je tukar themes baru Super Women ni.Tak tahulah cantik tak yg penting biarlah simple.Kalau over sangat themes nampak crowded lah pulak.So nanti saya ikut mood tukar lagi themes ni. Saya nak off sudah.

No comments:

Post a Comment