Tuesday, August 24

Merpati 2 Sejoli

Selamat Pagi kawan2! :) Hai Hai Hai..

He he he.. Nape epy sangat ni?Nak tahu?Hah..Meh dengar cerita Mak Cik Atikah ni ;) First af all,saya suke sangat dengan tittle entry ini.Ade lah jugak kene mengena dengan momen indah di pagi ini.Sumpah!Saya takkan lupakan tau.Epy wookk~

Pagi selepas hantar Adik Myra ke sekolah,bersama saya Baby dan Papa.Selepas beli Metro kat Petronas berhampiran,kami menuju ke kawasan yang memang jadi port Sang Merpati yang jinak2.OMG!Banyak nya Merpati ni.Bermacam2 kaler tau.Kalau lah korang kat tempat saya,mesti korang akan teruja.Kan kan kan?Sambung tadi..Sebenarnye,Papa yang berniat nak bagi Sang Merpati ni makan.Dari semalam lagi Papa dah standby dedak tau.Tahu tak dedak tu ape?Makanan untuk burung-burung.Papa semangat sangat pagi tadi nak bagi Sang Merpati yang macam2 kaler ni makan.Saya dan Baby tumpang sekaki lah.Seronok pulak bila sampai je Papa baling dedak tu,Sang Merpati pun turun.Dari 2,3 ekor ke berbelas ekor dan berpuluh ekor.Saya lah paling teruja.Snap snap snap snap snap!E..best nye tengok mereka makan dengan laju sangat.Tahu tak?Merpati tu semua nya....gemok2!Maknanya memang hari2 ade yang bagi mereka makan.Ehh?Mesti lah.Sebab port mereka betul2 di kedai makan Mamak tau.Mamak kat situ setiap hari waktu pagi bagi mereka makan nasi.Wahh mana tak gemok2.Hish saya ni pun..

Nak tengok tak gambar dan video yang saya dapat snap snap snap sini tu? Hah tu kat  bawah tuu..comel tak?teruja tak tengok? he he he ;)


Best tak tengok gambar2 ni?Ade video nye tapi susah benar saya nak upload tau..Grrrr. Tapi bagi kawan FB saya cube masukkan dan share ngan korang k? :) Selepas dah habis dedak tu,Papa plan pula nak bagi nasi.Setiap hari masakkan 1 or 2 pot untuk mereka tau.Wahhh..idea yang baik tu Papa! Tiba2 saya dan Baby dapat idea yang best untuk kami.Tahu tak ape? Kami nak jadikan hobby baru kami.Bukan susah pun,pagi2 drop sekejap lah dekat Mamak ni.Then standby dedak untuk Merpati yang jinak2 ni.Biar mereka gemok gemok gemok sangat.He he he.. Saya suke idea ini! :D Haruslahhhh. . .

1 comment:

  1. Kenangan paling indah di waktu pagi aku dan die :)

    ReplyDelete