Thursday, September 30

October God Bless!

"Alhamdulillah. . ." bersyukur sangat2 pada Allah SWT doaku diterima dan didengar oleh Tuhan yg maha Esa.Saya nak share good news ni with all my readers. Saya telah diterima bekerja di salah sebuah company yg menjadi pembekal barang2 kilang dan hardware. Gaji yg diberi juga sesuai dengan waktu bekerja ku,pencapaian dgn jawatan yg saya sandang.

Bersyukur pada Allah SWT sekali.rezeki saya dan hubby semakin bertambah dari hari ke hari.Doa kami termakbul.kesabaran kami tidak sia sia. Terima kasih Tuhan. Ku bersyukur sangat2..

"ALLAH SWT ITU MAHA ADIL..."

Monday, September 27

Makan Makan

Ahad, 26 September 2010

Petang. Saya, Hubby, Botak, Hamka, Bard dan Mai going to Long Pang (famy) house. Kaki kanan, mcm2 masakan yg mbuke selere kami.Kami makan dgn penuh selera.mane tak nye dari bangun2 tdo tak makan ape2 pun so perut pasti lapar.kan? Magrib hampir tibe,kami pun meminta izin utk beransur pulang.Sampai drumah Mama Bulat,saya dan Baby d'ajak utk ke rumah Along.ada makan2 jugak.Mulanye Baby tak nak pasal kami nak beniaga malam ni.tp dpujuk Mama tak dapat lah kami t0lak lagi.

Lebih kurang dalam 8malam kami pun sampai. Saya,Baby,Mama,Abang Acit dan Myra.Aemy dah sampai dulu,with his friend. Sampai je kami bborak dgn Along dluar rumah.Dah macam meeting ahli k0perat pun ade.Mase tu baru saya perasaan,semua bpakaian kaler hitam.smart jugak! Tapi tak sempat bgambar sebab syok bborak.

Selesai bborak dan perut masing2 da kenyang,aroud 12malam kami pun beransur pulang.Mata pun da kuyu pasal perut yg kenyang dan duduk menyandar dsofa.Saya tlena sepanjang pjalanan pulang.Sampai drumah Mama Bulat,saya dan Baby droger oleh kawan2.

Kami menuju ke DoReMi.kawan2 sudah berada di sane hampir 1hours tak silap. Time to enjoy di dlm bilik yg sederhana besar itu.Melalak lah sepuas hati kawan2 dan bgambar. Mood saya agak k0ndem tibe2 bila online via mobile web. Okay fine! Saya malas nak bcerita tentang seseorang yg telalu perfect ni. So saya tinggalkn beberapa post di wall beliau dan saya remove semua tentang beliau.including kawan2 nya.tak sempat saya block beliau,beliau tlebih dahulu mblock saya.Tq sebab telah maklum. Huh. Saya hilang mood utk menyanyi. Tapi masih bisa bgambar =D

Around 3pagi, kami keluar dr DoReMi dan menuju ke town.Lokasi kami,ke tokoh.Lama tak lepak sana lame2.So kami port dsitu hampir 1hours.Bbual,bgurau dan bgambar.Memang seronok lah! Hilang semak samun yg berada dkepala saya ni. Thanx Baby dan kawankawan! We have fun we have joy with love :)

Tuesday, September 21

HACKS

I know Him,
and I wanna be with Him.
I want to spent the rest of my life with Him.

Kite tidak sempurna tanpa awak Sayang :)

Monday, September 20

Eid 10

Ahad, 19 September 2010

6.45p.m - Burn home.
Kami braya drumah Burn atas pmintaan adik perempuannya yg sudah masak utk kami.Rajin dan sungguh baik mereka.Thanx to Fatihah :) Best gle die sebab layan kepala kami. Kami bgambar dan berangkat.

8.30 mlm, kami berada drumah Faliq/Falole. Makan dan begambar juga.ramai juga yg hadir.tragedi yg maybe saya agak malu, saya mencari2 ibu Falole,tp tdk ketemu.masuk rumah dan kebelakang,masih tdk ketemu.saya tanye Falole dan B,they said, 'tu mak Faliq..' tahu tdk,ibu nye berada dluar sejak td.agk kecikcumel itu pasal tdk nmpak.sorry! (^_^) Saya tpakse kejar ibu nye utk salam.ibu Falole tak dgr panggilan saya, 'Makcik. Makcik.' (Kecik sgt ke suara aku ni?h0h.) Ayah Fal0le perasan kdaan itu,terus pggil ibu nye.Dan bsalam lah kami.budak2 plak ketawa kan saya.jahat tawuk.

10.10 mlm, menuju ke rumah Razi di Jln Makmur. Razi is some-old friend yg lame tak lepak bsame after msing2 da ade life sendiri.Razi stil maintain.kurus dan sh0rt je.tp ape yg menarik tentang Razi,die sudah btunang dan akan mendirikan istana tak lame seperti saya dan hubby =D Amin,m0ge2 bjalan lancar.congrate to Razi! Eh?kebetulan ade Tonggek la.lama nya tak jumpe.taksilap raya tahun lepas die dtg dgn gf die beraya.Now die semakin berisi(G) Bahagia kan djage gf sayang. Tgh lepak dluar rumah,Razi ask me, 'Ika,knpe kau semakin tinggi ek?' Hehe.. Im wearing wedges lah beb.Tp smemangnya aku lagi tggi dari kau.haha
Si Tonggek just lihat saje saya.beb0rak sdikit about gf nye dan bile mahu dtg beraya.

Cerita beraya kami mlm ini takberape ser0nok bcoz Botak sorang niage dan kami pulang salen baju terus menuju ke l0kasi Botak niaga.Kami stay bramai2 dan ketawa seperti biasa.We enj0y atlast with our jokes and laughhhh :D

Saturday, September 18

Eid 8

Jumaat, 17 September 2010

Hai kawan2! Sekali lagi saya kembali mengupdate. Hari ni,saya dan kawan2 yg terlibat dah plan bkumpul braya rumah Fatin Mok di Jln Badik dan rumah Abg Faizal di Jln Keris,Putri Wangsa. Kami berkumpul selepas Maghrib.Segak b' Baju Melayu dan Cantik b' Baju Kurung kami sama2 menuju ke Putri Wangsa.Lebih kurg 9p.m kami pun sampai.Belum sempat masuk,Mok blari ke arah saya dan puas saya dpeluk skuat hati dcium bkali2.Opps kami bkn lesbo ok!Tp actly kami lame sgt xbjumpe.Tu yg rindu t'amat sgt.Smpai menanes skejap kami dluar.haha Agak ramai jgk drumah Mok.Nsib ade la (Fana) yg saya kenal.Semakin kurus b'banding awl tahun lepas :) Lepas makan2 dan bgambar,bborak dlm 11p.m kami gerak ke rumah Abg Faizal di Jln Keris.Sebelum pulang bmaafan dgn Mok.Haishh,rindu lagi lah yunk tp nanti jumpe lagi tau.
---
Abg Faizal home.Abg Faizal ni abang angkat Hubby.Die pun baru je mendirikan rumah tangga dgn isteri tcinta.Dan isteri Abg Faizal mengandung 2 bulan.Tahniah Abg Piz! =) Sem0ga baby sihat2 dan akak pun sihat jgk.Abg Piz bg kt0rang tgk album saat terindah spasang suami isteri ni.boleh tahan lah,cantik.Smart jugak album ni.kami tak dpt hadir masa hari blangsungan mereka.Bborak,ketawa2,bgambar dan bgerak.Next time,ktorang dtg lagi bwk Mama Bulat pula ye. Cerita kelakar- Dah gerak,msuk keta tb2 B bhenti tepi.rupenya kaki B n Fath penuh dgn semut.haha tel0mpat2 lah mereka dluar kereta sbbnye mereka dduk dbhagian kanan.mase msuk keta tak perasan ade byk semut.haha -
---
Amir home. Even da tlalu lmbat menuju ke umah Amir,tp kami tetap singgah skejap.Amir wat open house.Dtg bbual makan2 lepak jap then gerak.Da kul 1 mase ni.Kami plan nak berkaroke kat DoReMi.Dgn bpakaian Melayu dan Kurung.haha sempoi...
---
DoReMi. Sampai je,tgk da kul 1.30a.m. Bukak lg ke?Ok.Botak masuk sekejap tanye.5minit,Botak kembali.Dan ON. Yok kawan2 masuk! Kami dpt 1hours 30minit. Melalak lah puas2 kami ddalam.Tp 2 orang dari kami tak dpt join,nak balik. Kewajipan bg kami,mesti nyanyi lagu Yank by Wali Band yg kian p0pular beramai2 dan sungguh menggumbirakan =D Sebelum times out,kami bgambar dan gerak ke town.Kami round town sekejap dan stop at Tokoh.Bbual dan tgk gambar2 tadi,gerak Perling.Lepak dulu kat Sayed.Around 5.30a.m going home and sleeping time.Zzzzzzz

Thursday, September 16

Epy Eid Mubarak

Assalammualaikum kawan-kawan :)

Sihat tak?Sorry lah lama rasenya saya tak update pkembangan tbaru saya or cerita-cerita harian.FYI,sepanjang minggu Ramadhan yg kian b'akhir,saya busy buat kuih raya utk dberi kepada keluarge Hubby dan bkerja keras utk psiapan raya yg hampir tibe waktu itu shingge saya tiade mase yg ssuai utk online.Maaf ye kawan-kawan.

Kuih raya 3 jenis itu adalah Biskut Kacang, Biskut Sugi dan Biskut Makmur. Rase nye?ha..nak rase kena lah dtg beraya.hehe..

Baik lah kawan-kawan,sepanjang saya bkerja keras bsame Hubby,mcm2 yg tjadi.Ade sedih dan ade juge gembiranye.Tapi,demi mcapai impian kami,saya tetap kuatkan diri dan teguhkan hati ini supaya mjadi sekuat Super Women =) Alhamdulillah,berkat kerja keras kami,dapat juga kami sediakan persiapan utk hari raya.Sepasang sedondon kurung dan melayu utk dpakai bhari raya.Bila dah ade Kurung Melayu,mestilah ada kasut utk dgayakan.hehe..Alhamdulillah sekali lagi saya bsyukur dgn berkat rezeki dr Allah SWT kepada kami,kami masih bisa memiliki ape yg kami inginkan.Selalu saya pegang, "bsusah-susah sekarang,bsenang-senang kemudian. . ." InsyaALLAH..

Malam raya,Hubby dtemani Botak dan Hamka tepaksa drop saya kat Kg. my beloved Mama.Tak jauh pun, Bandar Tenggara,Kulai.Tp kesian juga kat dorang.Mlm2 jalan agak gelap,so tak jelas signboard.Kami tbabas intrance ke 'BT' .Jauh juga ke Kota Tinggi.0ppss..Sorry sgt Laling.. Dengan penuh kesabaran,Hubby still tsenyum. (Thanx my love) Ade juga kejadian sedih hingge mengalir air mate sebelum bgerak ke Kg. Mama.Tapi saya simpan dhati anggap ini semua dugaan.Saya kena terima even merajuknya hati ini ;|

Tdengar takbir dpagi yg syahdu.Dhari yg mulia ini,saya ingin menyusun 10 jari mem0hon maaf dari hujung rambut hingge hujung kaki andai ada salah dan silap saya sepanjang menubuhkan Super Women dan pada kawan-kawan yg mengenali diri saya ini.Ikhlas dari hati yg merendah diri ini,maafkan lah saya.halalkan segala nya dan marilah kite pebaiki ape yg sepatutnya kite baiki :') Maaf ye kawan-kawan,buat mase ni tak dapat lah saya jemput dtg rumah yg tak sberape ni.InsyaALLAH,dgn izin Allah SWT dpt lah kawan-kawan merasa jamuan dari saya.Doakan saya ye kawan-kawan..Terima kasih masih sudi menyinggah d'Super Women.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ALMUBBARAK MAAF ZAHIR DAN BATIN !

Salam Tulus Ikhlas dari saya dan Saiful =)

Jangan Kau Berputus Asa ( Awok )

-Detik detik yang terindah antara kite-

26 June 2007

29 September 2007

16 Disember 2007

26 Disember 2007

Gerbang mu terbuka mencabar ku
Melangkah menurut rasa rindu
Biar pun nanti antara kita
Ada yang mungkin terkorban
Biar pun nanti kita terhukum
Kerana melanggar kebiasaan

Cinta tak pandang
Tak kira siapa
Ia kan mencuba
Selagi mana pencinta
Terdaya menahannya
Dia akan dicuba

Sebelum gugur tercalar jiwa parah
Jangan kau gugurkan airmata
Sebelum putus tali Tuhan Yang Esa
Jangan kau berputus asa

Nada mu menangis menduga ku
Dekati dirimu yang ku rindu
Biarpun nanti antara kita
Ada yang mungkin menyesal
Biarpun nanti kita terpaksa
Membayar harga yang tak setimpal

Wednesday, September 15

Duhai hati

Hati
Sensitive nya dkau
Tak bisa menahan dr tluka juge dlukai
Dkau kerap dsakiti
Trase akan pedihnya dsengat

Oh hati
Dlu dkau tsgt kuat
Kuat utk mhadapi sgale sengat yg b'bise
Tp mengape kini dkau mbiarkn sje dsengat?
Mudahnye permata jernih mengalir d'pp

Hati oh hati
Kuat lah dkau
Jgn biarkn bise itu trus brade d'dlm dkau
Luahkan dan buang jauh bise itu
Agar dkau tdk lagi trase pedih

Dgr lah hati,
walau dkau dbenci
walau dkau dcaci
walau dkau dhina
walau dkau dkutuk
walau dkau dmaki
walau tiada siape peduli akn dkau
walau dkau dpulau
Anggaplah smue ini dugaan dr Tuhan Ya Allah pd dkau
Anggaplah ini ujian kerna dkau tlalu kuat slame ini
Anggaplah ini lautan api yg perlu dkau renangi dgn ksabaran dan ketabahan
Anggaplah ini gunung yg harus dkau daki dgn semangat yg bkobar2 dan kkuatan hgge dkau smpai ke puncak nye

Duhai hati
Senangkn lah dkau
Dgn senyuman dan gelak tawa
Supaya dkau tdk kalah
Supaya dkau tdk give up
Supaya dkau mampu mhadapi dan trus mjd hati yg istimewa
Utk insan2 yg dkau cintai
Biarkan Biarkan Biarkan
Ape kate mereka
Teruskan pjuangan mu hati
Teruskan dgn keikhlasan dan kejujuran
Sem0ga dkau berjaya mcapai impian permata hati

"AJA AJA FIGHTING !"

Monday, September 6

Subhanallah..........

KEMESRAAN…
Kemesraan adalah buah cinta
Kemesraan adalah keindahan dalam berumah tangga
Kemesraan adalah cara mengekalkan keharmonian rumahtangga
kemesraan adalah pancaran akhlak dan jiwa seseorang
Orang yang paling baik agamanya adalah yang terbaik akhlaknya
Dan orang yang terbaik akhlaknya adalah yang terbaik kepada isterinya

Dan Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam adalah yang terbaik akhaknya sehingga Allah subhanahu wa ta’ala memujinya:"Dan sesungguhnya engkau (Muhammad) …sungguh mempunyai akhlak yang Agung (‘azhiim).” (QS. Al-Qalam : 5)

Lalu bagaimanakah beliau bermesraan berakhlak dengan isteri-isterinya ?
 Dalam berbagai kesempatan, beliau selalu menjelaskan dengan gamblang tingginya kedudukan kaum wanita di sisi beliau. Mereka kaum hawa memiliki kedudukan yang agung dan derajat yang tinggi. Bahkan menjadi standar sempurnya keimanan seorang hamba adalah kebaikan akhlaknya kepada isterinya.

Rasulullah shalallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda: "Orang mukmin yang paling sempurna IMANnya adalah yang paling baik AKHLAKnya dan sebaik-baik kamu ialah yang paling baik kepada ISTERInya" (HR Tirmidzi)

Walaupun beliau seorang pemimpin Negara atau komandan dalam peperangan, tetapi beliau sangat menghormati memuliakan wanita.

Bermain dan bercanda dengan isteri
Aisyah radhiyallah ‘anha mengisahkan: Pada suatu ketika aku ikut bersama Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam dalam sebuah lawatan. Pada waktu itu aku masih seorang gadis yang ramping. Beliau shallallahu ‘alaihi wasallam memerintahkan rombongan agar bergerak terlebih dahulu. Mereka pun berangkat mendahului kami. Kemudian beliau berkata kepadaku: “Kemarilah! sekarang kita berlomba lari.” Aku pun meladeninya dan akhirnya aku dapat mengungguli beliau. Beliau shallallahu ‘alaihi wasallam hanya diam saja atas keunggulanku tadi. Hingga pada kesempatan lain, ketika aku sudah agak gemuk, aku ikut bersama beliau dalam sebuah lawatan. Beliau shallallahu ‘alaihi wasallam memerintahkan rombongan agar bergerak terlebih dahulu. Kemudian beliau menantangku berlomba kembali. Dan akhirnya beliau dapat mengungguliku. Beliau tertawa seraya berkata: “Inilah penebus kekalahan yang lalu!” (HR. Ahmad)

Membantu menaiki kenderaan
Diriwayatkan oleh Imam Bukhari bahwa ketika Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam kembali dari peperangan Khaibar, beliau menikahi Shafiyyah binti Huyaiy radhiyallahu ‘anha. Beliau shallallahu ‘alaihi wasallam mengulurkan tirai di dekat unta yang akan ditunggangi untuk melindungi Shafiyyah radhiyallah ‘anha dari pandangan orang. Kemudian beliau duduk bertumpu pada lutut di sisi unta tersebut, beliau persilakan Shafiyyah radhiyallah ‘anha untuk naik ke atas unta dengan bertumpu pada lutut beliau.

Tidur dalam satu selimut bersama isteri walaupun sedang haid..
Dari Atha` bin Yasar: "Sesungguhnya Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam dan Aisyah radliyallahu ‘anha biasa mandi bersama dalam satu bejana. Ketika baginda sedang berada dalam satu selimut dengan Aisyah, tiba-tiba Aisyah bangkit. Baginda kemudian bertanya, `Mengapa engkau bangkit?' Jawab Aisyah, Kerana saya haid, wahai Rasulullah.'Sabda Rasulullah, 'Kalau begitu, pergilah, lalu berkainlah & dekatlah kembali padaku.' Aku pun masuk, lalu berselimut bersama beliau." (Hadis Riwayat Sa`id bin Manshur).

Memberi wangi-wangian pada aurat
Aisyah berkata, "Sesungguhnya Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam apabila meminyaki badannya, baginda akan memulai dari auratnya menggunakan nurah (sejenis serbuk pewangi) dan isterinya baginda meminyaki bagian lain tubuh Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam.” (Hadis Riwayat Ibnu Majah).

Mandi bersama isteri
Dari Aisyah r.a. beliau berkata, "Aku biasa mandi bersama Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam menggunakan satu bejana. Kami biasa bersama-sama memasukkan tangan kami (ke dlm bejana tesebut)." (Hadis riwayat Abdurrazaq dan Ibnu Abu Syaibah).

Disisir oleh isteri
Dari Aisyah r.a, beliau berkata, " Saya biasa menyikat rambut Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam, ketika itu saya sedang haid". (Hadis Riwayat Ahmad).

Meminta isteri meminyaki badan
Dari Aisyah r.a, beliau berkata, "Saya meminyaki badan Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam pd hari Raya 'Aidil Adha' setelah beliau melakukan jumrah aqabah." (Hadis Riwayat Ibnu 'Asakir).

Minum bergantian pada tempat yang sama
Dari Aisyah r.a, dia berkata: "Saya biasa minum dari cawan yg sama walaupun ketika haid. Nabi mengambil cawan tersebut & meletakkan mulutnya di tempat saya meletakkan mulut, lalu Baginda minum, kemudian saya mengambil cawan tersebut dan lalu menghirup isinya, kemudian Baginda mengambilnya dari saya, lalu Baginda meletakkan mulutnya pada tempat saya letakkan mulut saya, lalu Baginda pun menghirupnya." (Hadis Riwayat Abdurrazaq dan Said bin Manshur).

Membelai isteri
"Adalah Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam tidaklah setiap hari melainkan beliau mesti mengelilingi kami semua (isterinya) seorang demi seorang. Baginda menghampiri dan membelai kami tetapi tidak bersama sehingga Baginda singgah ke tempat isteri yang menjadi giliran Baginda, lalu Baginda bermalam di tempatnya." (Hadis Riwayat Ahmad).

Mencium isteri
Dari Aisyah r.a, bahwa Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam biasa mencium isterinya setelah mengambil wuduk, kemudian Baginda bersembahyang & tidak mengulangi wuduknya." ( Hadis Riwayat Abdurrazaq ).
Dari Hafshah, puteri Umar r.a, "Sesungguhnya Rasulullah s.a.w biasa mencium isterinya sekalipun sedang berpuasa." (Hadis Riwayat Ahmad).
Berbaring di pangkuan isteri
Dari Aisyah r.a, beliau berkata: "Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam biasa meletakkan kepalanya di pangkuanku walaupun aku sedang haid, kemudian beliau membaca Al-Quran." (Hadis Riwayat Abdurrazaq).

Memanggil dengan panggilan mesra
Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam biasa memanggil Aisyah dengan beberapa nama panggilan yg di sukainya spt Aisy & Humaira (pipi merah delima).
Aisyah radhiyallah ‘anha menuturkan: “Pada suatu hari Rasu-lullah shallallahu ‘alaihi wasallam berkata kepadanya: “Wahai ‘Aisy (salah satu panggilan kesayangan kepada ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha ), Malaikat Jibril ‘alaihissalam tadi menyampaikan salam buatmu.” (Muttafaq ‘alaih)

Menyejukkan kemarahan isteri dengan mesra
Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam biasa memicit hidung Aisyah jika dia marah dan Baginda berkata, "Wahai Uwaisy, bacalah doa: 'Wahai Tuhanku, Tuhan Muhammad, ampunilah dosa-dosaku, hilangkanlah kekerasan hatiku dan lindungilah diriku dari fitnah yg menyesatkan." (Hadis Riwayat Ibnu Sunni).

Membersihkan titisan darah haid isteri
Dari Aisyah r.a, dia berkata."Aku pernah tidur bersama Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam di atas satu tikar ketika aku sedang haid. Apabila darah ku menetes di atas tikar itu, Baginda mencucinya pada bagian yang terkena tetesan darah dan baginda tidak berpindah dari tempat itu, kemudian beliau sembahyang di tempat itu pula, lalu Baginda berbaring kembali di sisiku. Apabila darah ku menetes lagi di atas tikar itu, Baginda mencuci pada bagian yang terkena tetesan darah itu saja dan tidak berpindah dari tempat itu, kemudian baginda pun sembahyang di atas tikar itu.." (Hadis Riwayat Nasai).

Memberikan hadiah
Dari Ummu Kaltsum binti Abu Salamsh, ia berkata, "Ketika Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam menikah dgn Ummu Salamah, Baginda bersabda kepadanya, ”Sesungguhnya aku pernah hendak memberi hadiah kepada Raja Najasyi sebuah pakaian berenda dan beberapa botol minyak kasturi, namun aku mengetahui ternyata Raja Najasyi telah meninggal dunia dan aku menduga hadiah itu akan di kembalikan. Jika hadiah itu memang di kembalikan kepadaku, aku akan memberikanya kepadamu." Dia (Ummu Kaltsum) berkata,"Ternyata keadaan Raja Najasyi seperti yg di sabdakan Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam dan hadiah tersebut di kembalikan kpd Baginda, lalu Baginda memberikanya kepada masing-masing isterinya satu botol minyak kasturi, sedang sisa minyak kasturi dan pakaian tersebut Baginda berikan kepada Ummu Salamah." (Hadis Riwayat Ahmad)

Segera menemui isteri apabila tergoda
Dari Jabir, sesungguhnya Nabi shalallahu ‘alaihi wa sallam pernah melihat wanita, lalu Baginda masuk ke tempat kediaman Zainab, untuk melepaskan keinginan Baginda kepadanya, lalu keluar & bersabda, "Wanita kalau menghadap, ia menghadap dalam rupa syaithan.......apabila seseorang di antara kamu melihat wanita yang menarik, hendaklah ia mendatangi isterinya karena pada diri isterinya ada hal yang sama dengan yang ada pada wanita itu." (Hadis Riwayat Tirmizi).

Semoga kita bisa mengambil hikmah dan meneladaninya

Allah Subhanahu wa ta'ala berfirman:“Sesungguhnya telah ada pada (diri) Rasulullah itu suri tauladan yang baik bagimu (iaitu) bagi orang yang mengharap (rahmat) Allah dan (kedatangan) hari kiamat dan Dia banyak menyebut Allah”. (QS Al-Ahzab:21)

Wassalam

Bila Aku. . .

Waktu terus berlalu
Tanpa kusedari yang ada hanya aku dan kenangan
Masih teringat jelas
Senyum terakhir yang kau beri untukku
Tak pernah ku mencuba
Dan tak ingin ku mengisi hati ku dengan cinta yg lain
Kan ku biarkan ruang hampa didalam hidupku
Hanya dirimu yang pernah tenangkan ku
Dalam peluk mu saat ku menangis
Bila aku harus mencintai dan berbagi hati
Itu hanya dengan mu
Namun bila ku harus tanpa mu
Akan tetap ku harungi hidup tanpa bercinta…

Sunday, September 5

Jangan Menangis Sayang


Bile Baby minta saya dgr lagu ni di Youtube,saya dgr dan saya click 4shared masuk fon.Bila 1hari tu tak jumpe die,saya dgr lagu ni sdri.Dgn rajin saya type lagu ni sambil dgr.Saya ulang ulang utk fahami.Mcm kelakar tak bila saya cakap saya nangis tiba2 saje bila saya fahami nye.Kenapa ye?Sorry tak dapat share.Biar saya rasa biar saya yg fahami.
Haritu Baby cakap,nak duet lagu ni bila kami karoke nanti:')
Honestly, hati saya bedegup kencang.Mungkin takut.Bila hari beganti hari,sayang semakin sayang,cinta semakin bewarna warni tersimpul rapi,dan bila saat nya akan tiba. . .
Oh Tuhan......

Sorry ye.saya dapat online sekijap je.belum ade mase yang free utk update ape yg lepas.Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.