Friday, October 22

Satu Perasaan

Pagi ni Kak Long kurang sihat. Selsema, sakit tekak dan sakit badan. Tapi Kak Long still kerja. Tadi boss call, then die tanye, sakit ke? Yes. Tapi die tak de pulak suruh balik or else.Kak Long nak minta halfday rase macam takut pulak dengar boss bising nanti.Tapi kerja Kak Long dah siap.Tinggal nak file-ing je. Kak Long rase lemah sangat sekarang ni.Rase nak pitam pun ade. -.-"

Even Kak Long sakit, tapi Kak Long nak share about yesterday on  evening at hospital. The point more to Baby Hero yang baru lahir berusia satu hari. Baby memang comel,putih.Mata die sepet,sama macam Uncle Bab nye.Tapi muka nye, hidung dan mulut tak ubah seperti Aemy. Adik Angah dan Uncle Bab/My Hubby yang second last. Kata orang sebab terkenan masa Angah sedang sarat. Tapi Baby still comel,Geram sangat tengok die.Baby berat 2.7kg tu, tak nangis seperti bayi2 lain yang berada di hospital semalam.Baby hero senyap je, lagi seronok tido agaknya.Kata Angah, bila dia lahir semalam,kuat suara die nangis. Tapi semalam bila kitorang kacau tak pula die nangis.Hehe.. Jari kaki dan tangan nye, memang panjang.Very soft! Kak Long  geram sangat. Harini Angah balik sudah,menghabiskan waktu berpantang di rumah Mama Bulat. Tak sabar nak jumpe baby hero yang comel tu, nak kacau2 die. ;)

Kak Long nak share juga lah satu perasaan ni mase Kak Long berade di hospital semalam. Kak Long rase kan satu perasaan yang tak tahu nak describe bile Kak Long tengok ibu-ibu dan bayi-bayi mereka.Termasuk lah Angah dan hero.Dalam hati, "nak jugak baby.nak jugak.nak jugak" sebab Kak Long ni memang l;ah sangat2 cintakan budak-budak espcialy saat mereka bayi, mula tersenyum bila di agah,merangkak,berbual pelat, dan mula tateh.hehe..Then Kak Long geram juga bila Amka menyakat Kak Long, "macamne lah bila Kak Long yg mengandung then ade baby kann.." tersenyum malu sampai blushing Kak Long dibuatnye. Hubby cakap, SABAR ye.. haha Kak Long dah tak sabar nak kawen. nak baby banyak2. O'ohh ! Tapi Kak Long dah bersedia sepenuhnye menjadi seorang isteri dan ibu tak lama lagi. Pray for us. Kami nak selesaikan ape yang perlu dahulu. Insyaallah, post Kak Long tak lama lagi akan menggembirakan semua disekeliling Kak Long dan my readers =)

No comments:

Post a Comment