Friday, October 8

Take A long Time

Assalammualaikum Kawan-kawan semua.

Kak Long nak minta maaf sebab dah lama sangat tak update blog.Eh? Rasenya hampir 4hari.Yeke?Last Kak Long update on Monday.Betul lah kan.Heheee.. Kak Long?Why?Since when saya ni jadi Kak Long ye?Meh saya story siket.

KAK LONG ni nama yang di beri kepada saya oleh kawan kawan bakal suami tercinta.Sebab nye saya ni suke membebel dekat diorang semua.Ade saja yang saya buat.Haha..Kami dah macam satu keluarga yang besar.Dari situ lah,lekat sudah nama baru saya ni.Bile semua datang jumpe pasti Kak Long / Kak Lole. Bile di ingat di renung kembali, betul ke saya ni suka membebel? Haha. So kawan kawan pun boleh lah panggil saya Kak Long bagi yang suka dengar bebelan je.Hehehe

Kak Long jarang online sekarang.Sebab nye Kak Long sudah bekerja sekarang ni.Duduk dalam office,memang rilex.Tak perlu keluar di bawah cahaya matahari hanya di bumbungkan dengan air-cond 21`C.Perkembangan terbaru dari Kak Long, Kak Long dah semakin dapat mengikuti selok belok company baru Kak Long ni.Alhamdulillah,Allah tu maha Adil.Kak Long di beri semangat yang kuat dan kekuatan minda yang semua orang pun ade. Kak Long nak share siket mase awal2 Kak Long start kerja.Boss Kak Long ni jenis clumsy. Memang kelam kabut saje lah.Bile buat kerja,Kak Long yang duduk depan die jadi pening kepala tengok.Terus blank.Bile die membebel Kak Long punye darah ni dah naik jugak kat kepala.Tapi kena lah Kak Long ingat yang Kak Long ni kerja dengan orang makan gaji kan.So Kak Long amalkan zikir banyak2.Bila die membebel,Kak Long buat pekak telinga dan terus berzikir.Zikir tu kan ketua bagi segala nya kan.Dari dulu lagi mana saje Kak Long pergi, Kak Long amalkan berzikir.Masuk harini,dah seminggu Kak Long kerja dengan company ni.Kak Long kat luar memang happy-go-lucky and talkactive je tapi bila kat tempat kerja Kak Long serious.Ahakss! Ni kalau Kak Long serious depan 'keluarga besar' Kak Long ni,confirm kena reject.Haha.. Okay, banyak pekara yang Kak Long kena belajar kat sini.Dah nama pun Admin kat company ni.Tu yang agak payah sedikit,tp Kak Long di bantu oleh Bibik Caca.Dulu BibikCaca kerja sini tapi sebab die resign nak bukak bisness sendiri die offer Kak Long ganti tempat die.Thanx Bibik ! :) Tuhan tu memang adil pada umat2 nya..

Sepanjang kerja kat sini, Kak Long kenal seorang staff company jiran.Iza namanya, 23. Orangnye kecik2 je,tak nampak mcm 23.Kak Long tak percaya mula2,kalau boleh Kak Long nak tengok i/c die.Tapi dah melampau sangat tu.Hehe.. Well,Iza ni baik orangnye.Cara percakapan die pun sopan.Baru habis belajar,bulan 11 haritu convo.Die ade apply untuk kelulusan yang die ade,tapi still belum dapat lagi.Tu yang die cari pengalaman.Bagus lah macamtu Iza. :) Semoga suatu saat nanti awak dapat job yang sesuai dengan pendidikan awak.Nanti boleh bawak kite pusing2 satu dunia.Jadi guide.hehe..

Kak Long sekarang ni sedang berusaha untuk mengejar impian dan mencapai matlamat Kak Long.Doa2 kan untuk Kak Long ye. Kak Long tepaksa berundur dulu.Kak Long akan update lagi bila Kak Long ade mase terluang.Terima Kasih masih setia bersama Super-Women ! Love u all mmuaarrhhhh. Peace no War !

No comments:

Post a Comment