Monday, December 27

Ali Baba Sing a Song For Me

Hai kawan2 ! SAYA HAPPY SAYA GEMBIRA SAYA BAHAGIA ! Harini saya nak share kegembiraan saya bersama kawan2 dan readers yang masih setia menyinggah di Super Women blogger. On 26th Disember 2010, 12 sharp, it is my birthday. Hari kelahiran saya. Alhamdulillah, 1st of all, saya nak sujud syukur pada Allah SWT kerana saya mesih diberi kesempatan untuk berpijak di bumi nye yang fana ini. Alhamdulillah sekali lagi, saya masih diberi kasih sayang oleh manusia2 yang berada disekeliling saya dan sentiasa menyokong dan membantu diri ini. Tak lupa juga saya bersyukur kerana masih mempunyai keluarga yang 'jauh' dari saya, keluarga baru dan keluarga yang menerima saya. Saya juga bersyukur masih ade yang menyayangi diri ini dan memerlukan diri ini. Juga ternyata ade manusia2 yang masih menghargai diri saya yang kecil ini. Amin ya rabbal alamin.. Terima kasih Ya Allah !!!

Ahad. Saya dan Hubby date.Nak cerite ni.Masa saya bersiap, saya rase seperti its our 1st Date after all. Haha.. I dont know why rase camni tau. Pagi tu saya dah book online WAYANG CATHAY City Square. Saya dan Hubby tengok Janin. Amek 7.10 p.m. kunye show. Petang Hubby amek,saya rase seronok sangat.Rasenya dah lama sangat kami tak gi Date bersama ni..Hehe.. lagi2 its on my day kan.Special gitu! Hehe.. Cerita ni tak lebih dari 1 Hours ++ pun. Best jugak Janin ni.Seram pun ade.HAHA sampai terjerit saya bila ade scene yang bagi suprise.Hehe.. After, kami ke Ayong. Makan time!!! Lapar ni. Dinner kami, Ikan Merah bakar and Sotong bakar. Hehe.. Sedap sangat!!

Kami menuju ke Ali Baba, sebab Botak memang dah plan nak karoke.So, saya pun ikut tanpa mengesyaki ape2.Memang tak terfikir ape2 pun. Hehe.. Sampai je... Eh?Van bard..Ramainyaa kat depan Intrance Giant Tampoi. Saya tanye Hubby, die kate. " Botak yang panggil.." Saya pun ok je lah kan.Lgpun lama tak lepak kat luar reramai camni.Then kami pun masuk. Wow ! Besar jugak bilik ni.. Saya pelik, Hubby keluar then diikuti Botak kemudian beberapa yang lain.Pelik pelik pelik.. Tapi malas nak pk, saya layan je karoke. Hehe.. Hampir 10 minit, tiba2... Lagu Selamat Hari Jadi di Playkan di screen dan Hubby masuk bawa..............CAKE! (tergamam plus terkijut plus terdiam. Macam mimpi ape yg aku nmpk ni) Suprise!!! Berkumandanglah suara kawan2 dgn screen sekali.. Ya ALLAHHHH... ape yg saya fikirkan mase ni? saya cukup terharu dan sedih. Family saya pun tak buat macamni. wish pun tak.hmmmm


THE CAKE. 
(sedap tauu.. ade ice cream siket by Secret Recepi )

video
Here the video after potong cake and makan. 
Di record oleh kepala penyamun..haha













TERIMA KASIH SAYANGKU FOR EVERYTHING YANG BABY BUAT UNTUK HONEY. HONEY HARGAI SANGAT2. HONEY EPY SANGAT! HONEY BAHAGIA SANGAT! THANX SANGAT BABY ! I LOVE YOUUU.. SEMOGA KITE KEKAL SAMPAI SYURGA. AMINN

Sunday, December 26

Apa yang lebih bermakna?

Apa yang buat anda rasa bahagia di Hari Lahir setahun sekali seumur hidup?

A- Ucapan from Keluarga.
Hanya Ucapan sudah memadai. Tidak perlu duit,tidak perlu hadiah kerana Ucapan itu adalah hadiah yang paling murni berbanding yang lain, dan tidak perlu party. Tapi...ape rase bila Family yang satu darah dengan kite langsung tak wish??? -________-
B- Ucapan from Lover.
Its so sweet bila kite dapat SMS atau CALL from someone yang kite cinta.Ya, kite memang nantikan ucapan dari insan ini. Tak perlu sesuatu yang mahal2 dan tak perlu juga sesuatu yang bisa buat die susah. Satu hari cukup bersama keluar ngedate, itu sudah cukup digelar 'Hadiah'. =) Ucapan yang diberi pun dah boleh kalahkan manisnye candy. Hehe.. ouuhh so sweettt ! hehe
C- Ucapan dari sahabat handai yang rapat dan kenalan.
Bestkan bila handphone berbunyi bila bukak macam2 yang kawan2 doakan untuk kite.Ini sudah cukup istimewa.Doa itu adalah sesuatu yang lebih murni dari hadiah.Ha,lagi2 bila kat Facebuk kan.Macam2 wish dapat.Yang rapat yg tak rapat pun wish.Even sekadar, 'Happy Birthday!' Tol x? hehe
Tapi sedih jugak bila sahabat yang paling rapat dengan kite tak wisk.Kan? Lupa ke mereka? Huhu..

REMAJA CLASSIC

Salam Pagi Ahad kawan2 && Assalammualaikum !

Pagi ni, saya update agak awal. Di Lappy my sister menunjukkan jam 7.35a.m already. Saya masih ngantok,tapi ambil kesempatan ini nak meng-update program malam lastnight yang berlaku di Remaja Classic Bandar Baru Uda, Johor. Program menyambut hari kelahiran Kakak ku Reenz. Oppss! Sebenarnya tak sangka gak yg Kak Reenz plan nak celebrate sekali b'day saya yg sebelah jek dengan die. Hooraaayyyy! Saya terharu ok ! :') Selain Hubby, ade jgk yg sudi nk celebrate b'day saya ni. Jum kite tgk gambar2 yang sempat di ambil =)

Here the Cake. Besar tau. Bentuk Kunci.nmpak kn?hehe..
Suprise jugak bile kat Cake ade nama 'Atiqah'.. ;)

Sempat post lepas tiup lilin.Kak Reenz ngah tgk camera sebelah sana kot.Hehe

Yg berjacket hitam ni, my future adik ipar.
Die baru je balik dr kerja Maghrib td,tp saya ajak die join sekali.lama xkuar dgn die.
Suka si tongga ni.(seb die xpemalu.hehe)

Seriuss benar muka abg tgk akk pasang lilin tu.hahaha


SAYAAANGGGGG KAT Minah ni !
Thanx so much sister.
:')


Di buaian selepas majlis bersurai.
Ha, yang lelaki pakai kemeja krim ni,
Hamka namenya.
Memang rapat ngan saya n Hubby(wakilkan Hubby yg xdpt join mlm ni)

Ade banyak lagi kot gambar.Tapi ini je yg dapat saya copy paste dr profile FB sister.Hehe.. Memang tak t'pk pun Akak cun ni celebrate sekali.hehe.. Dan xt'pk begitu ramai family nye yg hadir.Keluarga yg besar. Jam dah kul 12 tau. Hp saya pun berbunyi2 sms masuk. 26 ! Thanx pade yg wish ok.Tp....saya menunggu sms dri family kesayangan.Tapi... tiade sorg pun yg sms.Pagi ni pun, Mama,kakak n adik just wat xtahu.Ok..Memang sedih! ;( Apepun, thanx again to my sis! Leviuuu.. Have a nice day sister :') Thanx again n againnnnn. Akanku jadikan sebagai kenangan yang terindah sepanjang perkenalan kite. Cehhhh.. Heheh ~

Monday, December 20

Kursus Pra Perkahwinan

18 Disember 2010

 19 Disember 2010
Atlast, kami berjaya mendapat sijil Pra Perkahwinan ini. Aminnn..

Assalammualaikum..Hai! 

U all semua ingat tak entry saya yang lepas, sesuatu yang saya minta kawan2 tekateki tu?Nahh ini dia yang buat saya nerves and debar2 gitu.Hehee.. Alhamdulillah.. Bersyukur saya kepada Tuhan, Ya Allah SWT. Dengan izin nye, saya dan hubby telah pun selamat menjalani Kursus Pra Perkahwinan yang dilangsungkan selama 2 hari (18&19 Disember 2010) di Hotel Seri Malaysia, Larkin, Johor Bahru, Johor. Memang seronok pergi kursus in.Ustaz2 yang bagi ceramah memang sporting.Macam2 perkara yang kami belajar tentang erti kehidupan rumah tangga.. Kawankawan, doakan kami kekal hingga ke syurga ye..

Thursday, December 16

Epy Bday, My Girls !


15 Disember 2010

Dear Nurul Jannah Bte Md. Arif,


Epy bday to u
epy bday to u
epy bday to lion ku
epy bday to u. . .
1 - may allah always bless u.
2 - hop u success with everything u do in everyway.
3 - dont ever forget me, ur bff yg paling the best sekali ni :)
4 - belajar rajin2, owg doakn kejayaan sntiase bsama makcik.
5 - keep smile always, make ur life happy.
6 - hop u will find ur true love , Mr.Right yg boleh time lionKu ini seade dirinye.
7 - jgn ego sgt,kurgkn panas tu, be a cool person. Tp jgn jd org lain. Ok?
8 - i love u smpai bile2. U 're my bestie forever!
9 - takecare ur self. Jgn cpt tpengaruh dgn lelaki,kwn2 kt mne2 je makcik g n jg maruah elok2.
10 - Selamat menyambut hari tua kamu n have a nice day dear. Mmuaarrhhh3..

16 Disember 2010

Dear Tongga Nur Amirah Bte Abdul Latif,



Happy bday to u,
happy bday to u,
happy bday to tongga...
Happy bday to u.... !

Heyy u! Sifu doakn tongga bjaye dlm hdup. Lg2 skg,adik nk kenal erti khidupan dluar sana.jg diri baik2.. Sifu hop, tongga dpt bantu mama kt umah.jgn lupe diri k? Lg 1, jg maruah baik2. Jgn mudah tpedaya n pcye pd org yg kite br kenal. Da besar da tongga akak ni tau.. Cepatt je. Keep smile alwys.be a gud girl! Goodluck in ur new life. May alllah alwys with u dear sister! Mmuuaarrhhhh3.. Big Hug.

Wednesday, December 15

EXCITED DAN NERVES

Hai kawan2 ! Lama juga saya tak online blog ni.Sorry ye sebab busy n mase pun sentiase tak mengizinkan saya meng-update. Guys, saya ade berite gembira.Perkara yang gembira yang akan berlaku hujung minggu ini.Ape die? Okay.After segalanya selesai saya akan kongsi bersama.Sungguh tak saya nafikan, saya terlalu excited but in the same time saya nerves.Bdebar je hari demi hari. Eh? Lain je ni ceritanye. Takpe, kite berteka teki dulu ehh.Hehe..

Disember ini, bulan yang bererti buat saya.Paling juga bermakna.Dengan kehadiran keluarga baru dalam hidup saya.Siapa mereka?



Inilah mereka. Sister Aireenaz Nasoha dan sekeluarga. Sinopsis tentang mereka. Kak Reenz dan husband telah disatukan pada 070707 dan telah dikurniakan seorang Putera yang diberi nama Ultraman.Hehe..Silap. Muhammad Rizqy Rafeeq. Yang istimewanya, Kak Reenz lahir pada 25 Disember bersebelahan dengan saya yang 26 Disember. OMG! Memang tak percaya pada mulanya.Tapi kenyataan. (",) Terima kasih Allah menemukan aku dengan keluarga baru ini.

Baiklah kawan2. Saya terpaksa mengakhirkan entry kali ini dengan bersyukur pada Tuhan di atas segala yang telah diberikan untuk saya. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.. Sebelum saya lupa, doakan perjalan hidup saya berjalan dengan lancar. Aminn.. Thanx again for still be my readers. (Super Women)

*Kite berjumpe lg di next entry. *

Wednesday, December 8

Mini Cooper Zeemax

Malam tadi masa saya dan Baby ngah online, we all masuk di Mudah.my. Suka search kereta dan macam2. Pilihan we all malam tadi, Mini Cooper. Memang meletop dan tip top. Saya tertarik pada 1 Mini Cooper Zeemax berwarna Pink metalic kot Tahun 1980.. Memang mantap dan smartt giler lah. Admire sangat ! Meh saya share sekali dengan kawan2..



Amacam ? Baik tak ? yess ! memang terbaik lah derrr! I LIKE !! Admire seyhhhhhh
-______-

*HEHEE Sempat saya dan Baby berangan2.Dan mencipta cerita.Raja dan Permaisuri sedang mencari kereta yang paling hott sekali untuk bercampur dengan rakyat jelata.HAHAHA*

Monday, December 6

Gadis Kacak

Hai geng ! Rini wa nak show off my new face yang sempoi ni. Sila lah komen and lihat.Bagi wanita2 yang single diluar sana jangan tangkap cintun plak.Wa dah ade buah hati pengarang jantung.Hehe..Anyway, Ensem tak wa? Haha..





Ehh cehh ! Tak sangka pulak kini wa dah jadi gadis ROCK. Gadis KACAK.."kacak luar kacak dalam" weewitt.. Bila dah ROCK kene lah wa lu.baru jiwa rock yg sejati. bhabhabhaa.. Okay ! Kenapa wa tibe2 tukar image alah2 Rihanna Tut atau penkid yang nak jadi perempuan balik bak kate Faloley ? Wa saja je bro nak cuba image baru ni. Asyik nampak ladies je.Sekali sekala kan.Memang seronok gak! Tapi hati dan jiwa wa masih seperti before yoo... Wa gunting rambut macamni pun dapat sokongan dari orang penting wa. Siapa lagi ? Kekasih wa lah! Image ni pun die yang pilihkan.Wa follow je. Even tak cantik dan tak kena dimata orang tapi biarlah cantik,cun,kacak,meletop dan kena dimata si dia ni.. Whooaaaa! Weewiitt..jangan ingat jiwa rock ni takde feeling cintan cintun tau, bro ! =D Maybe bila tengok dalam gambar lain or maybe tak sama bila tengok depan. So bagi yang memang kenal wa and tahu mana lokasi wa boleh jumpa wa.Kita bergambar banyak2 ke dan post di entry wa.Haha.. Macam gud gud je.. Ok bro, wa choww dulu ! Nanti ade masa lagi wa update lagi. Thanx sebab masih sudi manjadi pembaca blog Super Women wa yang setia yoo! Awww.. Wa beransur dulu. Biar muka tak lawa tapi kitaa tetap ROCKKKK dan steady der! GAGA

Wednesday, December 1

LOVEIT - Pilihan Terbaik

Iri Hati dan Hasad Dengki

Kadang2 ade perkare yang tak perlu untuk kite persoalkan dalam kehidupan ni. 

Tak tahu lah nak cakap bende ni sebagai lumrah ataupun adat. 


Tapi sebagai seorang manusia normal, serius tak faham dengan sikap manusia yang tak boleh tengok orang lain hidup senang.

Perlu ke untuk mempersoalkan bagaimana orang lain memperoleh kebahagiaan?

Perlu ke merancang sesuatu untuk melihat kejatuhan seseorang?

Secara jujurnya, manusia yang bersikap begini hanya hidup dalam perasaan hasad dengki and iri hati.

Kadang kala ape yang menjadi masalahnye bila kite tak kacau hidup orang tapi orang lain yang sibuk mengganggu hidup kite. 

Tiade faedahnye pun ganggu hidup orang.

Tapi even macam mane pun hidup ni memang penuh dengan dugaan and kite haruslah tabah menghadapinya.

Kepada insan2 yang terlalu iri hati di luar sana, insaflah and sedarlah kerana dengan menjatuhkan orang lain, hidup tak akan ke mana...