Monday, February 28

K.

Selamat pagi.
Hai kawan2!
Saya di mamak, makan2. Di pagi2 begini.
Well, melepaskan rasa hati yang sakit di sakiti oleh K sendiri. Sampai hati!
Sejak 2 menjak ni, semakin menjadi gelora yang melanda K.
Kenapa Ya Allah? Apa yang harus dan mampu ku lakukan?

" sabar...sabar....sabar..... "

Inilah jawapannya. Jawapan yang terbaik dan yang paling tepat.
Walau sakit macamne pun hati dan perasaan ini. Selepas satu, satu hal yang terjadi.
Inilah yang dipanggil Lumrah Kehidupan...

Sunday, February 27

Kenapa dengan kau...

Kenapa kau nak kene tipu aku ek? Ape motif kau sebenarnye? Aku tak faham lah. Semakin lama aku kenal, semakin kau mula buat yg macam2 pada aku.. Arghhh! Ini kah balasan yg aku dapat? Diatas kebaikan aku pada kau? Emmm..

HIDUP INI....

Hidup bukan utk ditangisi, malah dinikmati.
Hiruplah nikmat di celah-celah sakit yg menjerat.
Redhalah dengan suratan yg Allah berikan.
Hidup di dunia bukan untuk selamanya.
Kita hanya singgah di bumi utk mengumpul amal, bekal utk tempat yg kekal.
Hentikanlah tangisan itu, masih ada yg menyayangi.
Laluilah hidup ini dengan tenang, kelak kau akan temui juga sebuah kebahagiaan yg kau impikan. Percayalah....

Hargailah...

Ade perkara yang kite sendiri tak nak iye terjadi ataupun berulang.
Tapi kite sedar, kite tak mampu mengelaknye.
Tapi kite mampu mengubahnye, mengubah diri kite menjadi lebih baik dpd sebelumnye.
Yang paling penting, bukan menjadi orang lain.
Hargailah apa yang kite miliki kerna kite hanye akan milikinye sekali shje dalam seumur hidup.

Saturday, February 26

KeranaMU ALLAH

Allah itu Maha Penyayang. Sekalipun selama ini kite tidak pernah mengingatiNya, tetapi rahmatNya tiada siapa menduga.

Dia memberi hidayah kepada sesiapa saja yang dikehendakiNya...

Apa sahaja keputusan yang hendak kite buat hendaklah bersandarkan kepada keredaan Allah.

Kite diwajibkan utk membuat yang baik dan menghindari sesuatu yang buruk.

Allah suka dan cinta akan umatNya yg mengikut landasan yang ditetapkan.

Buatlah keputusan kerana Allah. Itulah panduan terbaik yg patut dipegang.

Thursday, February 24

OH ADIK !

Kenapa die macamni? Apa yang buat die jadi macamni? Kecewanya aku. Aku rase sesuatu yang sukar untuk aku ungkapkan dengan kata2 sebagai seorang yang rapat dengannye. Kenapa? Apa lagi yang tak cukup? Die tahu kan, aku pun impikan seperti mana yang die impikan. Tapi aku tak lemas dengan perasaan ini. Aku cuba jadi yang terbaik, untuk die dan untuk kite bersama. Walau tiada penghargaan pun. Tapi.................................... Bukalah matamu sayang, bukalah pintu hatimu. Jangan kau pilih jalan yang sesat, jalan yang membawa kau kepada kehancuran. Aku nak die tahu. Nak die tahu, SEMUA sayang die. Tapi aku dah tak tahu bagaimana cara nak ku sampaikan. Fikiranku buntu tatkala mengenangkan dirinye. Die satu satunye yang aku ade. Yang akan membetulkan dan membela keadilan kite bersama. 

Ya ALLAH, Kau buka kan lah pintu hatinya. Kau kuatkan lah jiwa raganya. Tenang kan lah dirinya. Berikan lah die petunjuk ke jalan Mu yang lurus Ya Allah Ya Tuhan Ku. Hanya pada-Mu kini ku memohon. hanya Kau yang mampu menyelesaikan nya.. Aminnn...

Sunday, February 20

Simpan dan Ingat

Jangan mudah terpengaruh dengan kata2 orang terutama kata2 yang buruk tentang diri seseorang.
Sudah menjadi kelaziman, seseorang yg sedang menuju ke arah kebaikan akan berhadapan dengan pelbagai ujian.
Kerja syaitan sudah tentunye menghalang seseorang itu utk mencari keredhaan.
Allah dah tetapkn lelaki adalah pelindung wanita,tp syg mereka tak endahkn tetapan itu lalu m'ingkarinye.apapun itu semua ujian.kalau kite b'sabar pd saat mereka ingkar,psti ALLAH b'same2 dgn kite...

Wednesday, February 16

Kasih Kekasih


Tak Perlu Aku Ragui
Sucinya Cinta Yang Kau Beri
Kita Saling Kasih Mengasihi
Dengan Setulus Hati
Ayah Ibu Merestui
Menyarung Cincin Di Jari
Dengan Rahmat Dari Ilahi
Cinta Kita Pun Bersemi

Sebelum Diijabkabulkan
Syariat Tetap Membataskan
Pelajari Ilmu Rumahtangga
Agar Kita Lebih Bersedia
Menuju Hari Yang Bahgia

Kau Tahu Ku Merinduimu
Ku Tahu Kau Menyintaiku...Oh...Kasih
Bersabarlah Sayang
Saat Indah Kan Menjelma Jua
Kita Akan Disatukan

Dengan Ikatan Pernikahan...Oh..Kasih

Di Sana Kita Bina
Tugu Cinta Mahligai Bahagia
Semoga Cinta Kita
Di Dalam Redha Ilahi
Berdoalah Selalu

Moga Jodoh Berpanjangan

Selamat Ulang Tahun Sayang...

16hb February 2011




Hai sayang! :D Maybe bby tak berkesempatan lagi nak baca ni kat blog honey.But nevermind,koz i know u will read it soon. ;) Sayang, 1st of all, Happy Birthday To You Sweetheart! U already 23 kan. Dah tua dah suamiku-to-be ni. Haha! Oppss..jangan marah.nanti kene jual.hi3x..

Baby, honey doakan bby panjang umur dan dimurahkan rezeki. Honey doakan gak, segala impian bby tercapai. Yang paling penting, honey mau bby say NO pada give up sekaum. Of coz u will say that kan syg! Sbb bby kuat. Honey selalu percaya and yakin pada bby. Per-'ignore' kan apa orang kata. Biar apa pun dorang wat and kata, bby tetap berdiri teguh. Iam proud of u syg.lg2 menjadi insan yg dicintai dan mencintai mu :')

Bby, honey selalu doakan yg terbaik untuk bby. Hope sgt, impian2 kite tercapai. Hubungan kite direstui dan diredhai ALLAH. Dugaan yang melanda dapat kite jalani dengan tabah dan sabar. Itulah kekuatan yang perlu kite ada bersama. Walau,macam2 yang selalu berlaku, tapi Insyaallah, ALLAH selalu uji umatnya yang akan mencapai kebahgiaan suatu saat kelak. Semoga kite kekal sampai ke syurga ye sayang! Lets pray and I praise ALLAH to sending me u my love.... :')

Btw, bby suke tak dgn suprise yg berdouble tu?hihi.. Best tak? ;D

I LOVE YOU SAIFUL AZHAR/SAIFUZHAR! YOU'RE MY DESTINY MY ALL MY HUBBY. TERIMAKASIH SAYANG...