Tuesday, April 26

RUMAH UNTUK DIJUAL

Anda mencari rumah di kawasan Taman Perling atau Gelang Patah ?

Rumah Flat Tingkat 2 di Leisure Farm, Gelang Patah

- 3 Bilik
-1 Bilik
-1 ruang dapur
-1 Table Top
-Diubah suai keadaan rumah kepada mozek
-RM 65,000

Rumah Corner Lot di Jalan Panglin, Taman Perling

-Sudah di renovate
-4 Bilik
-3 Bilik Air
-90% loan bank
-RM 230,000

Apa2 pertanyaan atau berminat boleh email or inbox me at Fesbookk.. Atikah SaifuZhar .
Thanks guys for always with me. Mmmuuarrhh...

Monday, April 25

B=U=S=Y

22/4/2011 138am

Tak dirancang, pergi Melaka with Papa.Amek kereta.Telepas tol Ayer Keroh, terpaksa masuk Simpang Ampat.Pusing2 cari jalan,4am something,baru dapat menuju ke Durian Tunggal.Tempat terletaknya bengkel kereta yang 'cekik darah' mahalnye.Geram je tengok!huhu. After,cari2 tempat makan.Dah pagi2 begini,ada lagi ke kedai makan nasi goreng2 yang bukak? Ada3x.. K5 CAFE.Sedap tak sedap tolak tepi,perut keroncong tak di isi2. Alhamdulillah~
Around 7am, begerak pulang ke JB. 9am, sampai. Amin..

Perjalanan diredhai Allah.. Nak tahu ape yang Kak Long buat after sampai JB? Tunggu for the next entri. Kak Long busy lah minggu ni.Tak dapat update sangat.Sorrry syg superwomen and frends....

Thursday, April 21

Perut Keroncong

Assalammualaikum kawan2 semua. U all dah lunch tak? Eh,nak masuk petang dah pun kan.hehe

Perut ni dah keroncong. Macam2 muzik dah berdendang. Tapi tak dapat nak isi dengan makanan. Kenapa? Im on diet. Haha poyo. Badan dah sekeping pun mau diet. Choi...

Bukak YouTube, layan lagu.Dah syok layan,tak lupa jugak nak share sesama dalam fesebuk. Online via handphone, free. But guna HotTicket Hotlink lah.hehe..
Sharing is caring kan...hehe

Tak moh layan perut keroncong ni lagi, Layan pulak si kecik sepasang kat umah ni. Amboi, agresif dah si adik. Si abang, garang macam lionn. Tak boleh di kacau siket.haha tapi paling suka dengki die. Geram tau. I like kids! :) Nak share picture,tak pat lah coz guna fon. Sorry tau!

Okay lah. Nanti sambung bebel lagi. Now, mahu layan Mata Ayer kat Tv3 kulak. See u guys. Dah singgah,jangan lupa follow2 tau.hehe Aligatos Ozaimas!

YouTube Bersama PAPA

Terasa bagai Ayah kembali kepangkuan.Lupa sejenak Ayah yang jauh ntah dimana...

Ber-YouTube bersama Papa memang satu moment yang sungguh tak akan Ika lupakan. Seronok tengok Papa asyik menyanyi2 berbagai lagu lama disebelahku. Sambil layan YouTube,sambil tu download 4shared. Penuh hp ku lagu lama,tapi dah blutut dalam hp Papa pun.hehe...

Ada beberapa lagu2 yang menjadi pilihan Papa, turut menarik minat Ika untuk simpan dalam folder hp Ika ni. Antaranye, Oh Carol by Everly Brothers(50-an) song.Best lagu ni! Memang the best la.hehe.. Nanti Ika copy paste video and lirik,lau sempat lah.hehe

Papa ni bakal bapa mertua Ika actualy. Hehe.. Tapi dah macam Ayah Ika. Memang rapat,sebab in the same time, Ika PA kepada Papa. Papa pandai wat Ika ketawa. Ada je yang Papa wat,wat Ika terharu.
Andai Ayah ada...
Ishhh takmoh berdrama lo time epy2 begini.kan3x?hehe...

Okaylah u all. If Ika ada picture bersama Papa,Ika wil upload here tau. Nanti Ika sharing2 is caring2 ok. Hehe.. Have a good days!

"Hargailah keluarga anda selagi mereka masih ada.Sayangilah mereka...."

Quiz Remaja Menghiburkan

I love Quiz! Seronok tau playing with the Quiz. Kak Long buat Quiz kt magazines Remaja milik Adik. Hehe.. Sesaja bila bosan and duduk2 ni. And ini lah hasilnye.. Taataaammm ;)

Page 061
Seimbang dan Membina

"Kamu mempunyai fasa dalam diri dimana ada sesetengahnya kamu menjadi sangat menarik dan menyenangkan. Bila masuk bab cinta,kamu seperti terlalu mengharap padanya sehingga tiada pegangan hidup. Namun,kamu pandai seimbangkan antara diri sendiri dan orang disekeliling kamu.Dengan personaliti yang menarik,tidak mustahil teman2 mahu terus melekap di sisi kamu. Tetapi,jangan biarkan mereka menentukan cara hidup kamu pula.."

Page 063
Tanpa Bimbang, Kelakar dan Riang

"Kamu suka hidup yang bebas dan spontan.Kamu cuba menikmati hidup kamu dengan sepenuhnya mengikut moto 'Hidup hanya sekali'. Kamu bersifat ingin tahu dan terbuka kepada segala yang baru, kamu memajukan diri atas perubahan. Tiada yang lebih buruk daripada rasa diikat. Kamu mengalami persekitaran sebagai sesuatu yang versatil dan menakjubkan.."

Kawan2 should try.Just for fun loh..Tak kira apa peringkat umur pun.hehe ;)

Good Luck!

Wednesday, April 20

Hati Panas Giler

Hai Kawan2. Bismillahirrahmannirrahim...

Hati Kak Long panas gile bila ada orang yang tak hormat pendirian Kak Long dan mempertikaikan kejujuran Kak Long dalam pertalian.. Hati mula terbakar bila orang tu mula berkata2 yang tak elok dibelakang,tapi tak berani berhadapan. HUH!

Kamon lah.. Jangan nak tutup kesalahan dengan cari semula kesalahan orang then hebohkan. Tak puas hati, lets face to face. BUKAN melarikan diri macam ape yang dibuat sekarang!

Sikap begini tak ubah seperti seorang diktator! Elaklah dari suka mencerca tentang ketidaksempurnaan orang lain agar tak dikategorikan dalam golongan ini.

Good Morning, World!

Assalammualaikum...
Selamat pagi dunia. Salam 1Malaysia!

Kak Long baru nak memejamkan mata.Terasa lemah longlai je badan ni.

Kak Long rasa pelik lah, dada sakit and sempit. Kak Long rasa nak marahhh je tau. Tapi, kenapa Kak Long macani?

Bby kate, "ade sumthng yg honey nk luahkn,tp h0ney xpat luahkn lg tu..." Yeke guys? Kak Long tak tahu nak ceciter2 lagu mana ni. Susah nak describe lohh..

Wonder, bila lahh aku nye belogg dpt macok magaziness like blogger2 yg bertuah tu. Haha ;D
BELOG TAKLAWA LAGI MAU PASAN.ehehe

Ottaylah guys. Kak Long tido dulu ye. Good Morning Malaysia...

Tuesday, April 19

Supper di Little Chancho

1am pagi.
Berada di Little Chancho, sebuah restoran yang menyediakan makanan western dan goreng2 nasi beraneka. Restoran yang dikenali sebagai Little Chancho ini, terletak di sekitar Taman Perling. Jln Undan. Walaupun tempatnye agak tersembunyi,tapi hidangan yang disediakan, boleh tahan jugak lah.. ;D

Specialnya tempat ini? Seperti cafe. Ada wifi zone. Dan.... Westennye sama seperti di Hutan Bandar. Ha..that was the special thing about Little Chancho. Hehe..

Korang yang berada di area Taman Perling, yang malas gak nak ke bandar mencari Chic.Chop dan etc, boleh lah ke Little Chancho. Dijamin puas hati ! Betul ni tau...

Time hours beroperasi, 6pm until 2am.

Saya, Hubby, Epul, Adik, Papa dan Amka ber-supper di Little Chancho untuk yang pertama kalinya, kcuali Amka lah.

Saya & Adik: Chicken Chop
Hubby : Chichen Grill
Amka : Lamb Chop (amek kau pening pale.die order chic.chop tp sampai lamb.die pun telan je la.hehe.. Kaka kaka)
Papa : Mee goreng mamak power pedas. Mashukkk...

Memang sedap. Puas hati tau. Tip top seperti Hutan Bandar.

I hope, Little Chancho akan mencipta nama dan maju. Amin.. Chaiyoo3..

Monday, April 18

Chicken Chop Hutan Bandar

Hai kawan2 . Pernah dengar or pergi Hutan Bandar tak, somewhere at Johor Bahru? Tahu tak ape ada kat sana? Selain boleh berjogging, dan berjalan petang, Ha..ada lagi yang special tau. Nak tahu? Meh saya cecite3x siket. .

Untuk pengetahuan korang, ada restoran western kat situ, bukan western je, goreng2 pun ada. Tapi paling famous memang western nya lah. Chicken chop yang harganya RM5 1SET untuk seorang. Memang ramai orang yang datang.
"bukan orang kaya je tau yang boleh makan western zaman2 sekarang ni.yang sederhana pun boleh..."
Kalau tak kena berdiri mase datang tu memang tak sah lah.Kena tunggu giliran tau. Bukan chicken chop je ada, lamb chop,steak,fish n chip dan lain2. Cuma berlainan harga. Memang Top!

Kalau korang nak pergi, bukan hari2. Tak silap ini hari, Monday tutup kot. Time hours, petang b4 magrib until ke 2 a.m ,tak silap jugak. Hehe..

Untuk korang2 yang suka makan and suka, 'jalan2 cari makan' , korang kenalah cuba. Memang tip top !

WaaLaaa...Zzaazzz...

This is the end

Saat aku terima berita gembira, ada pulak perkara yang tak baik yang terjadi.

Okay, jujur. Aku tak lah sempurna. Aku tak lah baik. Aku adalah aku. Tapi kenapa ye? Perkara yang sama terjadi. Mungkin, disebabkan aku adalah aku.

Malam ni, amat menyakitkan. Hati aku panas. Darah aku naik ke kepala. Apa sebenarnya maksud Kawan untuk die?

Aku tak kisah kalau die tak nak hadap lagi muka aku. Bukan tu lagi yang aku pk kan sekarang. Aku nak dengar sendiri dari mulut die apa yang die buat belakang aku. Lepas tu, aku akan buat hal aku.

Mengungkit tu bukan aku. Tapi die yang paksa aku mengungkit, bukan untuk menyakitkan hati, tapi aku nak kepala die terbukak. Hampeh! Still tak dapat ber'pk.

Umur yang die kecohkan. Penting sangat ke? Padahal die pun tak nampak mcm usia die. Baru sekarang nak pertikaikan? Sorry. Prinsip aku, kawan is kawan.Umur bukan masalah untuk aku. Dari dulu sampai sekarang, inilah aku.

Aku rasa, cukuplah sampai disini. Aku taknak perkara lama terjadi dan perkara sama berulang. Selepas apa yang aku nak dengar, aku sendiri akan angkat kaki sebelum die. Mungkin, ini petunjuk dari Allah untuk kita. Kita tak sehaluan....

Sunday, April 17

Thank You Allah :')

Alhamdulillahhh...

"Ya Allah, terima kasih Ya Allah.. Aku bersyukur yang amat sangat kepadaMu Ya Allah.Kau memberi kami kesempatan Ya Allah.Kau makbulkan doa kami selepas berbelas tahun.Ya Allah..aku percaya kepada qada' dan qadar Mu..Sungguh besar pemberianMu ini.Terima kasih Ya Allah..."

Selama 15tahun, kehidupan kami diduga dengan berbagai macam kesakitan.Tapi kami besyukur kepada Allah.Kami masih diberi tempat berlindung.

10tahun kami disini,akhirnya kami diberi kesempatan memulakan kehidupan yang baru ditempat yang baru.Amin..

Alhamdulillah..inilah perkataan pertama yang aku keluarkan dari mulutku.

Perjalanan hidupku semakin mencabar kini, dan aku akan berusaha untuk memperbaiki segalanya.

Terima kasih, Ya Allah... :')

Kenapalah kritikal sangat?

'Kenapalah kritikal sangat?'

Maybe pelik entri ni bunyinye.Bukan kritikal yang melibatkan sakit atau excident and yang sejiwa dengan bunyinye. Tapi its about perasaan dan hati manusia yang dah terlalu jauh perjalanannya. Dalam kategori kritikal lah jugak.Sebab dah tak ada 'ubatnya' lagi.

Susah jugak kan untuk manusia yang empunya penyakit dalam kategori kritikal ni. Nak bercakap, berbincang, berjumpa untuk selesaikan masalah pun tak mahu. Hey, bukan nak ajak bertombok pun. Bukan nak ajak berperang pun. Bukan nak ajak bergusti pun. Dan bukan jugak nak menambahkan masalah atau memaksa2 tanpa sebab. Kritikal kritikal kritikal.

Kata org,sebab cinta boleh jadi buta. Yeke? Tapi tak kan sampai langsung tak boleh pk mana baik dan buruk. Persahabatan dah tak penting lagi ke? Dulu tak pulak macamni. Dulu semuanya boleh bersatu hati.Besar mana pun masalah,sama2 boleh cari jalan penyelesaian. Tak gitu? Tapi kenapa sekarang hal kecil,jadi besar pulak. Kritikal kritikal kritikal.

Buang yang keruh, ambil lah yang jernih...

Perasaan : HAPPY

Assalammualaikum kawan2.. :D

Harini Kak Long happy sangat2. Macam2 berita yang Kak Long dengar dan cerita. Semoga apa yang Kak Long bayangkan, akan tercapai. Walaupun, "kita hanya merancang masa depan, tapi Allah yang akan tentukan..." Kak Long akan terus2san berdoa pada Allah. Supaya Kak Long dan insan2 yang Kak Long sayangi, akan mencapai kebahagiaan. Dan yang paling penting, disayangi Allah S.W.T.. Amin...



Kawan2 doakan Kak Long juga ye.
Doa kawan2 akan sentiasa buat Kak Long tersenyum.
Terima kasih sangat. :')
Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu
Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Saturday, April 16

Sambal Tumis Petai

Cuaca kelihatan dingin dan berangin.Sejuk menusuk ke tulang temulang.Tetapi tiada tanda akan dibasahi hujan.Agaknya pada waktu2 beginilah bak kata pepatah Melayu, 'mendung tidak semestinya mengundang hujan' ,digubah dan diterapkan ke dalam pemikiran masyarakat Melayu dan dikaitkan pula dengan kejadian2 yang berlaku dalam kehidupan seseorang.

Dah berapa hari ni aku teringin nak makan sambal tumis petai ni. Tapi tak dapat2 tau.

Kata Mama bby, kalau letak petai banyak2 mesti lagi sedap.
"Memang pun Ma! Tqa terbayang begitu selama tempoh teringin ni..." -__-

Dan aku juga teringin Mama ku masakkan.Dah lama tak makan masakan Mama.Tapi bila aku suarakan,serta merta Mama jawab...
"Aku mana pandai masak sambal tumis petai tu...."
Agak hampa jugalah masa dengar.Aku tahu, Mama tak ada niat nak hampakan aku,kot... :(

Nanti aku nak ajak bby pergi pasar. Nak beli petai. Nak masak sendiri je. Yang penting,aku dapat makan Sambal Tumis Petai tu. Tak lah kalau ape2 jadi bak kata orang2 tua, "kempunan" ...

(^_____^)

Kita, Sama Sahaja

"kita sama sahaja, bezanya cuma amalan kita"

Kawan,
hari yang lepas kite pernah bertengkar.
Kata org,
"ala,biasalah.gado2 dlm kwn ni bnde biase.kwn bkn couple,leh break off.."
Betul. Kawan bukan couple.
Kawan boleh duduk setable berbincang,
tak mcm couple.
Bemasam muka sampai boleh break off.
Kawan layan kepala. Tak kisah ape semua mashuk.
Tapi tidak pula couple.
Pasti betengkar kalau perkara2 yang tak sefahaman.
Kawan yang baik adalah kawan yang selalu besama susah senang.
Cinta itu boleh diumpamakan bagai makan sambal belacan.

Tapi 10bulan selepas, pertengkaran dulu terjadi lagi.

Kawan,
kite perlu berjumpa.
Cara begini bukan untuk kite.
Cari penyelesaian dan bukan lari dari masalah.
Luahkanlah kawan, jangan dipendam. Itu menyakitkan.
Jangan hanya tahu menunding jari.

Kawan kawan kawan,
dah penat lah.
Penat pekara yang sama terjadi dalam situasi yang sama.
Fikir fikir lah kawan dalam tempoh awal sampai kini.....

Aku Sebatang Pensil

Aku sebatang pensil.
Aku menari disaat kotak berwayer itu bernyanyi.
Diatas sang kertas yang bewarna putih bersih aku mula menari.
Mengikut rentak tersendiri.
Indahnya terasa bila aku disenangi.
Diwaktu aku tajam semuanya mula mendekati dan mencari.
Pabila aku tumpul penajam hadir mendampingi.
Oh aku terasa begitu disayangi!
Aku dijaga baik supaya tidak terjatuh dibumi.
Aku dijaga baik supaya tidak patah kemudian hari.
Aku ada setiap ketika jika ada yang memerlukanku.
Hampa!
Tidak sepanjang waktu dan kekal aku diperlukan.
Aku dibuang juga akhirnya bila aku semakin uzur.
Oh syahdunya saat itu!
Mataku tumpul batangku semakin pendek.
Aku tidak bisa bertemu si penajam.
Tiada siapa yang memerlukanku lagi.
Diriku sudah ada yang ganti.
Aku sunyi tidak lagi menari mengikut rentak muzik yang berdendang merdu.
Kini, aku bersedia meratapi hari2ku bersendiri.
Tiada lagi kotak berwayer itu, hanya aku sendiri dari hari kehari...
Terima kasih kotak berwayer yang menyanyi2 buatku menari2...

Hari Ini Adalah Milik Mu

Hanya hari ini aku berkesempatan untuk mengatakan yang baik2 saja.
Tidak bercakap kotor dan yang menjijikkan,
tidak akan pernah mencela, mengherdik dan juga membicarakan keburukan orang lain.
Hanya hari ini aku berkesempatan mengemas rumah dan tempat kerja agar tidak beserabut dan berselerak.
Dan kerana hanya hari ini saja aju akan hidup,
maka aku akan memperhatikan kebersihan tubuhku,
kerapian penampilanku,
kebaikan tutur kata dan tindak tandukku.
Kerana hanya akan hidup hari ini,
maka aku akan berusaha sekuat tenaga untuk taat kepada Tuhanku,
mengerjakan solat sesempurna mungkin,
membekali diri dengan solat2 sunat nafilah,
berpegang teguh pada Al-Quran,
mengkaji dan mencatat segala yang bermanfaat yang ada di dalamnya.
Aku hanya akan hidup hari ini,
kerana itu aku akan menanam dalam hatiku nilai keutamaan dan mencabut darinya pohon2 kejahatan yang kutanam sampai ke akar2nya,
dan mematahkan ranting2nya yang berduri seperti Sifat Takabbur, ujub, riya' dan buruk sangka.
Hanya hari ini aku akan dapat menghirup udara kehidupan,
maka aku akan berbuat baik kepada orang lain dan
menghulurkan tangan kepada sesiapapun.
Aku akan menziarahi mereka yg sakit,
menghantarkan jenazah,
menunjukkan jalan yang benar bagi yang tersesat,
memberi makan orang kelaparan,
men0long orang yang sedang kesulitan,
membantu orang yang dizalimi,
meringankan penderitaan orang yang lemah,
mengasihi mereka yang menderita,
menghormati orang2 alim,
menyayangi anak kecil,
dan berbakti kepada orang tua.
Aku hanya akan hidup hari ini,
maka aku akan mengucapkan,

"Wahai masalalu yang telah berlalu dan selesai,tenggelamlah seperti mataharimu. Aku tak akan pernah menangisi pemergianmu,dan kamu tidak akan pernah melihatku termenung sedetik pun untuk mengingatimu. Kamu telah meninggalkan kami semua pergi dan tidak akan kembali lagi.."

"Wahai masa depan, kau masih dalam keghaiban. Maka aku tidak akan pernah bermain dengan khayalan dan menjual diri hanya untuk sebuah dugaan. Aku pun tidak bakal memburu sesuatu yang belum tentu ada, kerana esok hari mungkin tidak ada sesuatu. Esok hari adalah sesuatu yang belum diciptakan dan tidak ada satu pun darinya yang dapat disebutkan..."

Just The Way Uare

Nik Irfan :) Versi Malay

Her eyes, her eyes
make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
falls perfectly without her trying
She's so beautiful
And I tell her everyday

I know, I know
When I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so
Sad to think that she don't see what I see
But everytime she asks me "Do I look okay?"
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
'Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful
And I tell her everyday

Oh you know, you know, you know
I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for
Then just stay the same
So don't even bother asking if you look okay
'Cause you know I'll say

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
'Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Babe, I love U

Babe, I’m leaving, I must be on my way
The time is drawing near
My train is going, I see it in your eyes
The love, the need, your tears
But I’ll be lonely without you
And I’ll need your love to see me through
Please believe me, my heart is in your hands
Cause I’ll be missing you.
Chorus:
Cause you know it’s you babe
Whenever I get weary and I’ve had enough
I feel like giving up
You know it’s you babe
Giving me the courage and the strength I need
Please believe that it’s true
Babe, I love you.
You know it’s you babe
Whenever I get weary and I’ve had enough
I feel like giving up
You know it’s you babe
Giving me the courage and the strength I need
Please believe that it’s true
Babe, I love you.
Babe, I’m leaving, I’ll say it once again
Somehow try to smile
Cause I know the feelings we’re trying to forget
If only for a while
Cause I’ll be lonely without you
And I’ll need your love to see me through
Please believe me, my heart is in your hands
Cause I’ll be missing you
Babe, I love you

Monday, April 11

Mata Punya Angkara Mulut Berbicara Jari Menari

Taktahulah kenapa dengan aku ni. Dari malam tak tidur2. Tak boleh tidur. Dah try tidur pun, still tak boleh. Ishhh3~ Kritikal betul aku ni sekarang.

Sekarang ni,macam2 yang buat aku sakit hati. Ada saje bende tak kena lah kat sekeliling aku ni. Aku pelik lah, kenapa aku buat baik dengan org,mesti org balas sebaliknya? Kenapa ek?? Lepas satu, satu yang jadi tau. Pening pening.

Malam tadi kat tempat niaga, Gf aku datang. Cehh! Seronok lah. Kongsi segala perasaan suka duka aku ni. Die pun dah memang giler dan brutal. Bila teringat cerita dulu2, macam tak percaya lah yang sekarang ni, die jadi Gf aku. Rapat kulak, mesra kulak, manje2 kulak, gedik2 sama kulak. Awww~ Haha.. ;D Memang kelakar kalau ingat. Tapi sebab peristiwa lama tulah, kitorang jadi kiorang yang sekarang. Luv u Nok!

Pagi2 kulak, aku tak dapat tahan air mata ni. Tak sampai hati aku tengok dia sedih. Lagi2 bila tgk dia susah hati. Memang aku yang rasaaa betul perasaan ni... Kata sorang budak kicik ni, klw dah name org yg kite syg, klw muka org kte syg tu kena lempang blah kiri , kite nye pipi terasa blah kanan. Memang betul pun. Even agak pelik peribahasa budak kicik ni.Huhu.. Korang mesti pat rasa cam aku rasa kan? Konpom lah kan! ____

Aku ni jenis yang happy go lucky je.Semua aku layan.Tapi, YANG RAPAT DGN AKU je lah tahu aku ni camne. Sekali dah touching, mesti semua terkejut. Haha.. Kelakar ingat saat aku gaduh sekejap je lah dengan sorang insan ni. Die pun tak expect aku nak touching and berangin mcmtu haritu. Tapi sekejap je. Gaduh situ,habis situ. Hu3x...

Aku cepat percaya org, cepat sayangkan org, cepat terima org, cepat gak kesian kat org. Tapi, aku gak, cepat benci and menyampah ngan org. Eh? Pelik jugak bunyik nya ni. Ntahlah.. Aku ni ikut angin sebenarnya. Kalau time angin tak elok dtg, memang semuaaa org konpom meluat tgk muka aku. Hubby pun dah malas nak melayan kalau angin tak betul aku dtg.Ha3x.. Katanya, bg mengelakkan bergaduh. Kitorang kalau dah gadu,habis......Ha3x.. Tapi kitorang memang giler2 sebenarnye.. Pernah dgr lagu Juliana Banos, Cinta Gila tak? Ha..lebih kurang mcmtu lah kitorang. Kah3x..

Okaylahh.. Pagi2 aku saja nak coret2 begini. Tadi aku singgah blog mmber aku, alamak! Jeles sehhh.. Cantik giler blog die.. Jeles mak! Sebab aku dah tak tahu nak buat ape bila dah tahap kritikal tak boleh tidur. Jeng3x.. Got to go kawan2.. Nanti aku membebel lagi.. Zzzzzzzzz


Sunday, April 10

CASH IN TRANSIT

Assalammualaikum kawan2. Hai,gud evening!

Kawan2, saya nak share siket pengalaman baru ni.Ada unsur2 Jakuunn siketlah.hehe..

Bby ambil saya menaiki kenderaan CIT or Cash In Transit van. Bersama Burn yang baru balik kerja.Tak sangka saya berpeluang naik kenderaan yang kalis peluru dan macam kotak ni. ;) Memang seronok gak.

Burn sempat bawa pusing2.Eh..bukan pusing2 meronda tau,tapi ambil staff di Angsana kemudian hantar pulang ke Kpg Sungai Danga. Cuci mata lah petang2 begini. Saya dengan excitednya,tanya Burn pasal kenderaan ini.

Nanti saya share foto.Search kat google siket info bout CIT Van ni.Tunggu ye.. ;)

Kesan Kesakitan yang Meninggalkan Parut

Hai kawan2. Just wanna share satu feel yg mungkin tak diundang kini.

Aku tak suka dihimpit berbagai mcm persoalan.Yg aku perlukan, jawapan drpd persoalan.Perlukah aku bukak segala cerita lama hanya utk mintak jawapan itu?No! Aku tak sekejam utk bukak keaiban insan itu.

Kesakitan yg aku rasa,ada lagi kesan parutnya.Agak2,mcmne caranye utk aku ubati parut itu supaya tidak lg ada kesannya?Kau boleh ckp aku kejam,aku tak patut buat kau mcmni,aku tak patut hukum kau mcmni and etc.Tapi,dgn apa yg kau buat,patut ke?Tak kejam ke?

Kenapa setelah aku terima kau dlm hidup aku saat itu,aku layan kau dgn baik,aku mula b'kawan dgn kau,dan kau tegar khianati perasaan aku?Kau sakiti hati aku?Kau balas kebaikanku dgn begitu skali?

Kau kata kau berubah,smua org akan kata begitu.Kau guna pula nama Tuhan kita yg maha Esa.Untuk apa?Untuk aku terima kau semula? Aku perlukan jawapan bg persoklan2 ini since kau mesej aku di fb.Aku trace kau di tnet seperti mane kau buat. Aku tak akan mention kau di sini,aku tak akan malukan kau di sini.Sebab aku pun manusia seperti kau dan insan2 yg lain. Tapi,kenapa aku yg pk smue ni?Kenapa kau tegar buat aku begitu??Why???

Thanx a lot girls. Its realy hurt. . .

Saturday, April 9

No times . Sorry

Sayangnya kat blog Super-Women by Dunia Atikah Saiful ni ! Hishh,tapi sekang memang takde masa nak berkarya. Im sory dear S-W. Byk sangat ni nak share. Start fr0m 3 April since now. Tapi tunggu2 tau foll. S-W ... Nanti akan ku mulakan karya ku bila waktunya free :D

p r o m i s e winky3.hehe...

Ohyah! To some0ne, she. Kenapa ek? Perlukah buat macamni semua? Ikhlas ke apa yang di'mesej tu? Dengan cara begini? Kalau kamu ditempat saya, apa agak2 yang akan kamu fikir dan rasa? Ok fine. Tq. . . :)

Thursday, April 7

Perasaan Berjalan Kaki

Lepas je tutup niaga,going to mamak.Makan..Selepas tenaga digunakan ditempat niaga.Mana tak naik badan ni kan,org nak elakkan makan ditengah malam.hehe,tapi tak kisah lah. 'I.d.c.' bak kate mat saleh.

Entry harini bukan nak share pasal makan ditengah malam,tapi pasal perasaan berjalan kaki di jam 3.38am besama insan tersayang. Memang seronok.Lama tak buat exercise kan.hehe.. Memang tak duga pun nak jalan kaki.tapi tak de transport,kami pun b'independent tanpa menyusahkan kawan2. Hehe.. Nasib baik tak ada dog tau.Mahu terlompat atas bby.hehe..
Lagipun,inilah masa untuk mengeratkan lagi ikatan cinta dan menambahkan lagi kenangan dalam buku Honeybee.ILYSA!

Yang tak boleh blah, Hamka and Faliq sanggup perlahankan motor.Faliq pula turut join activiti tengah2 malam ini yang memang mendatangkan faedah.Apa faedahnya? Exercise lah.Bila keluar peluh kite sihat kan.kaki pula tak lah terlalu manje sampai nak berjalan pun malas. Takmoh takmoh manje2kan kaki tu.tak el0k untuk diri.Betul tak? ;)
Burn pula,sanggup parking keta jauh,tapi taklah jauh sangat dari mamak,dan join kami berjalan.haha.. Inilah kawan2 kami..Epy sama2 susah pun sama2,kadang2 lah..haha..

Sekarang,kami nak makan.Jemput makan ye kawan2... Alhamdulillah..Kami masih diberi rezeki dari Allah yang maha Esa. :')

Saturday, April 2

Pagi Yg Dingin

Saya dah kenyang. Alhamdulillah! :D Kat sini hujan.lebat sangat.Sejuk2 mesti lapar kan?Malam tadi dah mamam beger. Beger ikan and Beger ayam. Hi3x.. Tak lama lagi gem0k lah saya! Yes :D

Hamka pesan ;
'Jangan Layan Orang Gila Nanti Kak Long Pun Jadi Giler. . .'
hahaha...

Saya, Hubby and Hamka. Duduk lepak di mamak. Tak dapat tdo larr. -_-' Then kami round town.Sambil k0ngsi cerita. Epy and sad story. Hehe.. Macam2 gak yang dibualkan. Perbincangan kami m0re to M E L A K A =)
Tapi this weekend, kira Esok lah kan, kami nak jalan2. Going to Saleng Zoo and JB TOWN Zøö. Hehe.. Kami akan buat apa yang dewasa peringkat kami tidak buat. Itu bestnya K A M I !

Hati ini masih berparut. Ikhlas ke dirimu dengan cara begini ?
" jadilah insan yang berani mengambil risiko jika bersungguh hasrat hati "

.Atikäh SäifuL.

Friday, April 1

Brutal itu Die .

Nok ! Jie ! Yunk ! Mok ! Giler ! Atieennnnnnn !


Mak epy gile lu datang. Macam lama pulak tak ketawa2 macam tadi and happy2 kan kan kan?
Lu jangan terasa dengan gurauan kawan2 tau. Mereka semua open minded and crazy sometyms ;)
And paling2 besar, lu jangan terasa dengan oblongkang yang kureng mangi tu ek. Nanti mak jadikan oblongkang faveret lu ni, mangi2 dan sayang lu. HAHAHA *kidding ;pp
Nok, lu sekarang tak boleh ketawa macam dulu lah.
Nanti lu semput jeerkkkk. Kan kan kan ? Macam mana lah keadaan lu bila dah kawen nanti? "wondering"

Tak sangka jugak, ganas2 dan brutal lu pun takut pada anak naga yang comel tu. damn! mak suka gile kat anak naga tu. soooooooo ensem lah. garangggg dan ganas je dia. suka3! Likeee jiee..... Mak je yang berani pegang, Epul pun. Korang semua *Hamka, Famy, Botak* larii dulu. Setakat cuit2 tu, Qimie yang emsem tu pun boleh. Hahahahaha...... Kelakar giler! Lagi kelakar bila lu terjerit Epul kenakan. Padan muka kaauuu nok! Wexxxx;p

(emsem kan anak naga ni?? hehe best pegang die. nak pegang lagiii)

Apa2pun, Thankssss again yunk ! Kawan2 pun memang happy giler layan pale lu. Nanti kite jumpa lagi. Mehhh rumen siket.. hahaha.. mmuaarhhhxxxxxx 3x..

1 April.

Da masuk April pun. Cepatnya mase berlalu. Kan?

Kawan2ku, standby utk planning kite this weekend and jalan2 2weeks lg. :)

Tak banyak yg aku nak share pg ni.

Just, persoalan yg ada dalam kepala ni, makin nak tahu jawapannye.
Tapi bile aku akan dpt tahu? Perlu ke aku percaya? Perlu ke aku melupakan? Perlu ke aku memaafkan?

Hey! Tibe2, on 16Feb2011 .
Aku hope persoalan tu terungkap secepat yg mungkin.
Yes! Secepat yg mungkin.
Zzzzz