Sunday, April 17

Kenapalah kritikal sangat?

'Kenapalah kritikal sangat?'

Maybe pelik entri ni bunyinye.Bukan kritikal yang melibatkan sakit atau excident and yang sejiwa dengan bunyinye. Tapi its about perasaan dan hati manusia yang dah terlalu jauh perjalanannya. Dalam kategori kritikal lah jugak.Sebab dah tak ada 'ubatnya' lagi.

Susah jugak kan untuk manusia yang empunya penyakit dalam kategori kritikal ni. Nak bercakap, berbincang, berjumpa untuk selesaikan masalah pun tak mahu. Hey, bukan nak ajak bertombok pun. Bukan nak ajak berperang pun. Bukan nak ajak bergusti pun. Dan bukan jugak nak menambahkan masalah atau memaksa2 tanpa sebab. Kritikal kritikal kritikal.

Kata org,sebab cinta boleh jadi buta. Yeke? Tapi tak kan sampai langsung tak boleh pk mana baik dan buruk. Persahabatan dah tak penting lagi ke? Dulu tak pulak macamni. Dulu semuanya boleh bersatu hati.Besar mana pun masalah,sama2 boleh cari jalan penyelesaian. Tak gitu? Tapi kenapa sekarang hal kecil,jadi besar pulak. Kritikal kritikal kritikal.

Buang yang keruh, ambil lah yang jernih...

No comments:

Post a Comment