Sunday, May 29

Siapa yang ngerti?

Siapa yang ngerti perasaan ini?
Siapa yang ngerti apa ada dikepala ini?
Siapa yang ngerti hati dan naluri ini?
Siapa yang ngerti kesedihan ini?
Siapa yang ngerti kekecewaan ini?
Siapa yang ngerti kesakitan ini?
Siapa yang ngerti betapa sukarnya untuk berdiri?
Siapa yang ngerti ketandusan kasih sayang seorang insan yang benama AYAH dan KELUARGA?
Siapa yang ngerti pengorbanan ini?
Siapa yang ngerti kesulitan ini mengenali dunia?
Siapa yang ngerti betapa sakitnya dibenci, dicaci, dimaki, dihina, dikata dan dipulau?
Siapa yang ngerti bila dipermainkan?
Siapa yang ngerti kegembiraan dilanda badai?
Siapa yang ngerti apa ada disebalik senyum dan air mata ini?
Siapa yang ngerti gerak geri tubuh ini?
Siapa yang ngerti diri ini mempertahankan apa yang harus dipertahankan?
Siapa yang ngerti KEGEMBIRAAN , suka duka meneruskan hidup ini setelah mendapat kekuatan dari insan yang dicintai?
Siapa yang ngerti???
Siapa yang ngerti???

Saturday, May 28

Kesayangan Aku

Aku sayang dua dua. Dua dua penting dalam hidup aku. Kasih-Kekasih .

Fahamilah aku. Tak ada aku berat sebelah. Kedua duanya kesayanganku.

Kasih,
Adik ku .

Kekasih,
Cinta ku .

"I LOVE BOTH OF YOU..."

Tuesday, May 24

Apa itu CINTA dalam perkataan?

Cinta merupakan satu ukuran asas pengalaman manusia yang memberikan antaranya, perasaan kasih sayang, tarikan, asas kemesraan dan keserasian antara perorangan, rela berkorban untuk orang lain, perasaan tertarik dan hubungan kepada alam, benda hidup ataupun makhluk lain. Ia dapat ditunjukkan melalui perasaan, emosi, kelakuan, pemikiran, persepsi dan sikap. Ia mempengaruhi, mendasari dan menetukan pola utama hubungan antara perorangan dan pengenalan diri.
Beberapa bahasa, termasuk bahasa Melayu apabila dibandingkan dengan beberapa bahasa mutakhir di Eropah, terlihat lebih banyak kosa katanya dalam mengungkapkan konsep ini. Antaranya ialah kasih, sayang, rindu, dan berahi.
Cinta jarak jauh merupakan situasi di mana sepasang kekasih berjauhan di antara satu sama lain.Manusia sering menginginkan cinta. Dalam cinta ada suatu ketulusan perasaan yang membuatkan manusia yang merasainya gembira, sedih, rasa keyakinan, rasa dimiliki, dan sebagainya. Dalam cinta biasanya tersimpan seribu macam perasaan yang amat sukar digambarkan. bermula dengan rasa suka, hati berdetak, mulut tersenyum tanpa bicara, muka bertambah seri, dan akhirnya cinta itu menjadi milik kita. Amat mudah untuk melafazkan cinta, tetapi amat mudah juga melupakan cinta. Cinta yang sejati lahir dari hati yang tulus.

Saturday, May 21

Sabtu 11.00 pagi

Sejuknya cuaca. Tadi pagi hujan kejap. Tapi dah berhenti. Harini Sabtu, ada yang kerja ada yang off rehatkan diri. Pasti ada yang layan cerita hindustan kat Tv3 dan Zee.

Mood aku daripada tadi, sayang2. Haha what thats mean ya? Aku rasa disayangi lah. Maknanya, angin baik. Sebab tu nak tidur lagi tak boleh. Huhu

Rasa macam rindu kat budak kecik 2 orang tu. MUIZ AND SYAFIYAH. Busy tak dapat singgah jengah mereka. Pasti makin sombong dan belagak si abang. Si adik taknak aku kokong lagi lah tu. Terbayang telatah mereka.

Isnin, lusa, aku ada program. Morning. Hope tak glabah macam semalam. Masih banyak lagi yang perlu aku baiki. Jangan gagal atau kata tak boleh ye, kak long :)

Zikir Atas Nama Allah

Its 5.41a.m .

Aku sedang mendengar zikir dari Nokia ku. Aku tenang pabila kalimah Allah S.W.T di sebut jelas hingga terasa yang aku seorang hamba Allah yang kecil. Yang lalai dan mempunyai kekurangan yang hanya DIA yang mengetahui. Masha'Allah...

(=_=')

Thursday, May 19

Obses dengan PINK?

Sesuaikah PINK untuk gue? Mari selidik :

Bilik warna PINK!
Skarf rambut warna PINK!
Bantal Panther folok warna PINK!
Slipar dot-dot warna PINK!
Slipar tebal warna PINK!
Cardigan warna purple-PINK!
Rak berlacik warna PINK!
Towel warna berbelang PINK!
Lip-Ice strawbery duta Lisa Surihani warna PINK!
Pendrive warna PINK!
Tshirt Mini hiasan begambarkan gue dan bby warna PINK!
Kereta juga evoPINK!
Themes NOKIA warna PINK ada lav lav and dot dot!
Blusher juga warna PINK!

Its all PINK ! Boleh gambarkan tak? Haha. Bagaimana gue hidup dengan PINK? ;D i love PINK! Agak2 kamu begitu juga kah? Atau more than me ... Mari kita selidik yukkk...

She is Super Awesome, Gor-jes !


Hobby Aku


Ini lah aku. Hobby aku banyak sangat dan salah satu darinya, aku suka menconteng. Pantang nampak dan ada kertas kosong depan mata. Jari jemari aku tak akan berhenti dan melepaskan peluang ini. Menconteng. Hehehe.. CANTIK TAK ? ;D

< Karoke momentss, ade byk sgt gambar tp gambar2 ni mcm lawa jeekk.haha>

< Jamming ! Moments yg tak akan aku lupakan. Bersama family Baby.. Best giler! Gambar ni di ambil Baby. Im with Adik and Kak Long.. Gempakkkkk.... >


Ka-ro-ke ! Ha.. ini adalah hobby aku yang paling kerap aku lakukan sepanjang tahun. Cehh.. Macam yek2 pulak. Hang-out with bff and bakal-adik-ipar aku. Die pun dah macam bff aku. Gile2 dan sanggup melayan karenah aku ni. Hahaha.. Tapi aku tak selalu hang out ngan bff aku ni. Mereka busy belajar dan aku busy bekerja. Aku lebih banyak menghabiskan waktu ber-karoke dan ber-huha-huha bersama Baby && kawan2nya..

Dan masaku juga lebih banyak dihabiskan bersama Family Baby. I love theemmmm...and my life !

Update-ing lagi my hobbys nex entri yauu.. Mmuuaarhhhhh !

< Demi Cinta >



kumiliki kamu untuk bahagia
kuhidup denganmu bukan untuk sesaat
itulah ikrar berdua
saling memberi saling menerima
saling mengerti dan saling menjaga
biar tak ada luka
seharusnya saling jujur bicara demi cinta
seharusnya kau dan aku percaya satu cinta
untuk selamanya
diberi bahagia rasakan berdua
diberi luka nikmati bersama
indah saling mencinta
 sehati sejiwa kita berdua
 selalu bercinta selamanya

Tuesday, May 17

YOU AND ME


A special world for you and me

A special bond one cannot see

It wraps us up in its cocoon

And holds us fiercely in its womb.



Its fingers spread like fine spun gold

Gently nestling us to the fold

Like silken thread it holds us fast

Bonds like this are meant to last.



And though at times a thread may break

A new one forms in its wake

To bind us closer and keep us strong

In a special world, where we belong.

Love this both of Child ;)


Comel tak ?
I love this picture.
Kecik2 dah ade pasangan. Hehe..
Dah married tauu..
I wish akan dapat anak2 yang lagi comel dari mereka ini.
Awww ~ ( Gatal naahhhhh ;p )

Monday, May 16

15 May bersama City Square Kongsi

Haluu kawan2 !
I am back from City Square, Johor Bahru.
Even dah terlewat movie-ing. Tapi dapat jugak layan Kongsi.
Memang best gileerrr cerita ni. Berdekah jek tau.
TAPI... End-ing nya kurang menarik loohh..
Farid Kamil shuld learn from this or from director yang dah lama menceburi bidang pengarahan.
Huhu Pendapat yang terbaik untuk pengarah muda lagi macho ini. Betul tak ?

Btw,Korang layan lah cerita ni. Memang kire ditahap best laahhh. Berdekah lakonan Sam tau. Mohawk yang digayakannya kena dengan watak gangster Siam yang dibawanya. Congrate, Sam !



Tak banyak gambar lah. Camera battery boleh tak dapat charge plak. Sayaaanggg woo. Pakai fon je amek.

After balik dari movie-ing, g mamam kat Sayam, Stulang. After that, balik rumah jap. Then going to Ka-Ro-Ke at Doremi, BBU.

Balik pulak, DVD lagi Fast4 with B. Haha.. In the morning, barulaahhhh tidur. Hehehe...~

See you guuysss... Mmuuaarrhhhhh3

Sunday, May 15

BUKAN NIATKU~

Aku tak tahu macamne cara yang terbaik untuk meluahkan rasa dihati .

;/

Kongsi, I am coming !


KONGSI-kam-to-me... Haha..
Tak sabar giler nak tengok harini with Bby amd geng's.
Plan nak tengok kat KSL, tapi tengok dulu budak2 macamne.
If tak ok, poyi CS jolah. 
Hehe..

Ok korang.
Time to chaiyoooo.
See u after balik dari ber-movie today.
MMuuaarrhhh...


Busy menjalani kehidupan /-\

Hai blogger.com :b



I am sorry. I am busy. Saya busy sangat lah, dengan property sale sekarang ni. Busy memegang position PA Propertie Consultant. Plus, life sekarang punya waktu, agak menyukarkan saya utk online. Sorry kawan2 yang always bersama Super Women.

Info :


Untuk sesiapa yang perlukan perkhidmatan di syarikat jual / beli tanah / rumah , jangan segan2 nak roger saya ok. Kerjasama kalian, amat dihargai. Thank you.

Terima kasih :)