Wednesday, June 29

Cerita tentang CUN !







Sinopsis Filem Cun 



Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.
Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.
Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’
Aku dah lama tengok cerite ni, tapi baru dapat peluang nak share dengan korang tau. Masa tu aku tengok ber-2 dengan My Baby. Memang besst. Maya Karin betul-betul layannn ~ Dan, " Manisssss... Tu gunung maniss tauu... Nanti manis bawak kak luna pergi gunung maniss... " Hehehe..Ada part yang meleleh jugalah air mata. Tanpa mengecewakan anda.. Saksikan Filem Cun ni… enjoy u-oooo-llll-ssss !!!

I Have A Dream




Tersentap aku dari tidur. Aku dapat mimpi yang tak best dan apa yang aku tahu, aku tak suka mimpi tu. Simpangkanlah ke dalam gaung mimpi tu. Kadang² aku pun tak faham kenapa aku kerap dapat mimpi tentang seseorang yang aku tidak mahu ada dalam hidup aku ni. Kerana dia, hidup aku mesti ada masalah. Dan aku tak nak ada lagi masalah kerana dia. Cukup² lah apa yang lepas yang dia dah buat. Aku just doakan yang baik² je untuk dia. Kan tak baik doa yang tidak². Maybe 1 hari, dia akan rasa balik macamna aku rasa kot. Setiap perbuatan pasti ada balasannya, setimpal dengan apa yang dilakukan. Kan? 

Yang penting, "Wahai mimpi, bawalah aku ke awan. Bukan ke gaung..."Hehehe

Tuesday, June 28

Bersyukur Kepada Allah SWT

Aku bersyukur sangat, ditemukan aku dengan insan ini. Kerana dia, aku masih berdiri untuk meneruskan kehidupan. Kerana dia juga, hari² ku berwarna warni. Kerana dia lagi, yang sukar akan ku senangkan. Kerana dia selalu bersamaku, apa pun keperitan masih mampu ku tempuhi walau berat untuk aku tanggungi. Terlalu banyak yang aku dan dia lalui bersama. Susah dan senang, tak pernah kami terpisah. Tak pernah juga dia biarkan aku sendirian melalui hari² ku dan begitu juga aku.

Bersyukur aku kepada Allah Swt. Hari², tak pernah aku miss mengucap syukur pada Tuhan ku Yang Esa. Tanpa dia, mungkin aku bukan aku yang kini. Mungkin aku masih menganggap, cinta itu hanya sandiwara dalam kehidupan manusia. Mungkin masih lagi aku pegang pada "Lelaki hanya perosak dan penghancur masa depan kaum wanita..." Tapi, semua ini hilang selepas dia bersamaku. Selepas aku mengenali dia. Selepas dia kecewa. Selepas aku menjadi pendengar yang setia.Selepas aku menjadi penunggu yang setia. Selepas aku menjadi kawan yang setia. Selepas aku melihat kejujuran dan keikhlasannya mengungkap kata cinta dan menghulur kasih kepadaku. Aku terima dia dan kehidupannya, keluarganya seadannya kerana aku cintakan dia dan mereka.

Kata² ku tidak seindah rasa cinta yang aku rasakan. Yang dia rasakan. Dan yang semua manusia didunia ini rasakan. Bersyukur ku kepada Yang Esa. Masih memberi aku peluang untuk merasa apa yang insan lain rasakan. Masih memberi ku kesempatan mengenal erti kehidupan dan kebahgiaan didunia yang sementara ini. Alhamdulillah... Terima Kasih Ya Tuhan....... 



Semoga aku dan dia akan terus bersama hingga ke syurga...

I Love You, Baby !


La la
La la la la
La la
La la la la
I like your smile
I like your vibe
I like your style
But that’s not why I love you

And I, I like the way
You’re such a star
But that’s not why I love you
Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?
Do you need me?

You’re so beautiful
But that’s not why I love you
I’m not sure you know
That the reason I love you is you
Being you
Just you
Yeah the reason I love you is all that we’ve been through
And that’s why I love you

La la
La la la la
La la
La la la la
I like the way you misbehave
When we get wasted
But that’s not why I love you
And how you keep your cool
When I am complicated
But that’s not why I love you

Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?

Do you need me?
You’re so beautiful
But that’s not why I love you
And I’m not sure you know
That the reason I love you is you
Being you
Just you
Yeah the reason I love you is all that we’ve been through
And that’s why I love you

Yeah – Oh.
Oh.

Even though we didn’t make it through
I am always here for you
You

Hey
Do you feel, do you feel me?
Do you feel what I feel, too?
Do you need, do you need me?
Do you need me?

You’re so beautiful
But that’s not why I love you
I’m not sure you know
That the reason I love you is you
Being you
Just you
Yeah the reason I love you is all that we’ve been through
And that’s why I love you

La la
La la la la (oh oh)
La la
La la la la (That’s why I love you)

La la
La la la la (oh oh)
La la
La la la la (That’s why I love you)

Friday, June 24

Makluk Perosak

Macam² karenah manusia diluar sana tu. Rambut je sama hitam, tapi hati bermacam² warna. Kalau yang elok tak ape, boleh lah dilayan. Tapi kalau dah tahap jadi makluk perosak tu, macam mana lah pulak ceritanya. Kan?

Amat kesal dengan sikap makluk perosak ini. After 1 masalah, 1 pulak datang. Kadang² rase pelik, susah ke mata mereka² tu tengok orang lain senang ? Ishh.. rezeki masing², Tuhan yang Maha Esa yang bagi. Bukan dari mereka² tu. Tapi mungkin, semua ni Dugaan daripada-Nya jugak. Macam amik exam kat sekolah, college or driving license pun and etc lah. Sebelum lulus or berjaya, mesti ada ujian. Kan² ? Macamtu lah dengan kehidupan ber-bisnes ni. Dari kecil²lan jadilah besar²an. Semua datang daripada-Nya. Kita sebagai hamba Allah, hanya perlu mengucapkan Alhamdulillah. Bersyukurlah selagi boleh mengucapkan perkataan yang simple ni. Buat mereka² itu, berhentilah menjadi makluk perosak. Sesungguhnya, sifat itu amat negativee sekali. Sudah² meng-create masalah.

Semoga ada rasa keinsafan dalam diri setiap insan yang suka mendengki pada insan lain. Aminn....

Tuesday, June 21

Dimanakah letaknya adab itu ?

Assalammualaikum kawan..

Aku baru balik niaga tadi. Apa yang menyakitkan hati aku, dua perkara yang tak diingini berlaku hari ini. Kalau korang tengok entri ni, mesti korang nak tahu apa yang terjadi. Dan, "macam serius je bunyi nya..." Kan ?

Ada seorang mamat ni, tak perlulah aku mention nama die dalam blog aku ni. Mamat ni bukanlah ada apa2 talian or kena mengena dalam hidup aku puuunn.Tapi, dikenali sebagai trouble maker dalam hidup aku dan mungkin orang disekeliling die kot. Bukan nak meng-aibkan die, tapi aku memang bengang giler lah dengan mamat ni. Kalau mamat ni baca sekalipun blog aku ni, lagii bagus. Mamat ni datang, dengan tak ada adab, terus berkata-kata macam diri tu good2. Lagi yang buat aku panas, mama ada mase ni. Betul2 berdiri sebelah aku. Terus berubah wajah mama dan bertalu2 soklan ditujukan kat aku.Mana taknye, mamat ni datang dah lah tak reti bagi salam, main terjun je. Orang tua kat sebelah, hormat lah siket. Mana letaknya adab dan tertib kau?? Kalau orang lain buat macamni kat depan mak and bapak kau, kau marah tak??Mesti kau terus melenting kan. Ke kau memang layan mak and bapak kau macam tu? Fikir2 kan lah wahai mamat trouble maker. Bila orang bertanya, kau mempersoalkan pulak layanan kat kau. Kau pernah dengar tak, "kalau kite nak dihormati, kite hormatilah orang disekeliling kite.." So, sendiri mau faham lah..

Ada lagi yang buat aku bengang juga. Orang nak cari rezeki yang halal, tapi ada saje yang sakit hati dan dengki. Ni lah manusia. Tak pernah lari dari perkara2 begini. Kadang2 aku pun tak faham kenapa dan mengapa manusia mesti jadi begini. Kita buat jahat salah, buat baik lagi lah salah. Then apa lagi yang kita nak buat dalam hidup ni. Kalau semua bende tak betul dan dipandang negative. Kite tak cari masalah, tak kacau orang tapi mesti ada yang susah. Ishh... Tak paham lah aku. Kalau macamni, bilalah manusia nak maju?
Tatkala Islam dan umatnya dilabel dengan imej keganasan, kemunduran dan sebagainya akibat berlaku salah faham terhadap Islam sama ada di kalangan umat Islam atau bukan Islam, imej Islam berada pada tahap yang tidak sepatutnya. Kita sebagai orang Islam perlu memainkan peranan lebih proaktif bagi memastikan Islam, agama yang membawa mesej kesejahteraan, keamanan, kemajuan dan seumpamanya terus dipertahankan walau dengan apa cara sekalipun.
Jagalah adab dan sematlah dalam diri kita. Biar orang tak benci dan biar orang pun hormati kita.
Perilaku manusia hendaklah sentiasa berlandaskan adab, tata tertib dan akhlak.

Cik Ika.

Monday, June 20

Makin Emsem Makin Tafff


Ini dia Hero saya! Muhammad Haqimie Bin Mohd Irwan Shah, 21/10/2010 . Makin emsem makin taff sesuai dengan tajuk entry saya pada hari ini. hehe.. Well, ini lah anak sedara hubby saya. Kiut tak ? Satu2nya si emsem ini. Lepas ni, turn saya pulak koottt, boleh jodohkan dengannn baby kami. hahahahahaha... Gerraam tau dengan qimie. Telatah nye sekarang semakin menjadi2. Geram semua yang melihatnya. What u guys say ? ;)

*** Bila tengok si kecik ni, mulalah aku berangan2. Maacam mana laahhhhh rupa baby aku nanti. hehe.. OUHH MAMA! AKU MAHUU KAWEN.. KAWEN DENGAN SIAPA ? DENGAN Saiful Azhar. Hahaha.. Gatall ! heheeh... ***

Selamat Pagi, Malaysia !


Assalammualaikum, Malaysia! Hehe.. Awal kan saya update harini? Selagi ada peluang, selagi tu saya akan update tau. Puas hati pulak rasa tengok wajah baru Super Women ni. Hehe.. Even tidaklah se-perfect & se-gempak bloggers yang lain, tapi atlist saya pun punya beloggggg-spot ini tau. :D Setelah lama tak bercerita tentang kehidupan, saya rasa banyak sangat yang tertinggal. Huhu.. TAPI nak buat macam mana kan. Kehidupan sekarang amat mem-busykan. Insyaallah, saya akan ambil sepenuh waktu dan kesempatan untuk update sepuas2nya. (Cakap je aku ni, ntah bila masa tu tahh. haah) Okay okay okay. I will try k, tapi tak nak promise. Nanti Super Women merajuk kulak. ;)

Apa yang u all semua akan lakukan untuk mencapai impian dan matlamat hidup ? Ha.. Mesti u all akan berusaha sekuatnya kan? kan? kan? Yang penting apa yang di impikan akan tercapai. Sama juga lah saya. Semangat inilah yang membawa saya untuk terus berusaha dan berfikiran positive even kadang2 adalah negativenya. Huhu.. Biasalah, asam garam dalam kehidupan kan.

Oppss.. The time is coming. Terpaksa out dulu lah. Akan meng-update seperti yang diatas. Hehe.. ;)
Take care and keep in touchh yaww... ~

Sunday, June 19

Super Women Berwajah Baru

Assalammualaikum, blog-ers !

Setelah lama tak becoret, harini dapat kesempatan online dan meng-update.

Amacam Super Women? Gerek tak? Hehe.. Cari kunye cari layout di Google, akhirnya bertemu juga. Bungabunga gitu. ;D

Btw, tak sabar lah nak start projek dalam masa terdekat. Sokongan anda anda amat di hargai. :) Terima kasih. Dan doa doa kan i will success.

love story : I am so happy with my love. Kami bahgia ! Selalu kami bersama. Kami sedang mengejar sesuatu untuk kebahgiaan kami. Cehwaahhhh~ hehe.. I am in love with him again and again...


Keep in touch and see you . Oh ye. Yang singgah tu, jadijadilah followers Super Women tau. Hope dapat share story besama. Take care guys ~

Monday, June 6

Good Luck, Baby Kecik!

Congratulation my dear.




Good luck selamat maju jaya.

Study smart, dont study hard.

Be ur self :)

Ingat-ingat itu Remember.
Jangan lupa itu Don't forger.
Kami sayang adik, We love you.
Hanya adik Only you.


:') kami support adik tau sampai adik bejaya. Amin...

Thursday, June 2

Sejuk V.s Panas

Hi kawan-kawan! Pelik je tajuk entri ini. Huhu. Tapi ini yang ada dalam kepala. ;) Mari membaca kisah entri kali ini.

Sejuknya... Lama tak sejuk macamni, ditengah2 malam. Kaki rasa nak mula krem tau. Tulunggg jiee, mak nak air panas.
Tiba-tiba---->
Ting ! . . . Milo panas dah didepan mata. Express dari jin mamak.haha

Andailah rasa sejukk teramat ini dapat mengatasi rasa panas sangat HOT yang berada di dalam diri setiap manusia... Mesti dunia aman. Kan?

Tapi ,kalau tak ada rasa panas dan sejuk ni tak lah sempurna lumrah kehidupan manusia ...

Sebenarnya, dalam bape hari ni, aku fikir macam-macam. Tapi aku tak nak share kat sini, terlalu complex dan tak perlu. Sorry tau.

By the way (Btw) , sejak 2 menjak ni, dada aku kerap sakit. Aku pun tak tahu kenapa. Maybe, aku terlalu berfikir or melayan perasaan. .huhu..

Okay belogg ku sayang, nanti ada masa lagi, aku update. Janji winky3x tau :D

Assalammualaikum...
Its me and just me. Atikah Saiful .

Wednesday, June 1

WELCOME JUNE!

Selamat Datang Jun, Selamat Tinggal Mei.

Dimulakan dengan Bismillah. Disudahi dengan Alhamdulillah.

Kak Long harap, bulan ini bulan yang lebih baik dari sebelumnya. Dan dapatlah Kak Long perbaiki kekurangan dan kelemahan ini. Amin...