Friday, June 24

Makluk Perosak

Macam² karenah manusia diluar sana tu. Rambut je sama hitam, tapi hati bermacam² warna. Kalau yang elok tak ape, boleh lah dilayan. Tapi kalau dah tahap jadi makluk perosak tu, macam mana lah pulak ceritanya. Kan?

Amat kesal dengan sikap makluk perosak ini. After 1 masalah, 1 pulak datang. Kadang² rase pelik, susah ke mata mereka² tu tengok orang lain senang ? Ishh.. rezeki masing², Tuhan yang Maha Esa yang bagi. Bukan dari mereka² tu. Tapi mungkin, semua ni Dugaan daripada-Nya jugak. Macam amik exam kat sekolah, college or driving license pun and etc lah. Sebelum lulus or berjaya, mesti ada ujian. Kan² ? Macamtu lah dengan kehidupan ber-bisnes ni. Dari kecil²lan jadilah besar²an. Semua datang daripada-Nya. Kita sebagai hamba Allah, hanya perlu mengucapkan Alhamdulillah. Bersyukurlah selagi boleh mengucapkan perkataan yang simple ni. Buat mereka² itu, berhentilah menjadi makluk perosak. Sesungguhnya, sifat itu amat negativee sekali. Sudah² meng-create masalah.

Semoga ada rasa keinsafan dalam diri setiap insan yang suka mendengki pada insan lain. Aminn....

No comments:

Post a Comment