Saturday, August 27



love you




My Honey Bee


I am a honey bee
Shown out from the colony
And they won’t let me in
So I left the hive
They took away all my stripes
And broke off both my wings
So I’ll find another tree
And make the wind my friend
I’ll just sing with the birds
They’ll tell me secrets off the mark

But my other honey bee
Stuck where he doesn’t wanna be
Oh my darling honey bee
I’ll come save you
Even if it means I’ll have to face the queen

So I’ll come prepared
My new friends say they would help me
Get my loved one back
They say it isn’t right
The bees have control of your mind
But I choose not to believe that
So we’ll meet in the darkness of the night
And I’ll promise I will be there on time
We’ll be guided by my new friends the butterflies
Bring us back to our own little hive

Oh my other honey bee
No longer stuck where he doesn’t wanna be
Oh my darling honey bee
I have saved you
And now that you’re with me
We can make our own honey

Dapat Tuba Balas Madu

" Orang bagi Tuba, Saya bagi Madu "

Kadang2, kita tak kan mengerti dan tak akan tahu apa yang sedang dan akan terjadi.
Hari ini atau hari yang lepas.
Tapi yang kita tahu, macam mana cara nak mengatasinya. Dan tak tahu cara nak mengatasinya.
Apa yang terjadi, mesti ada hikmah supaya kite sentiasa beringat dan jadikan pengajaran pada hari akan datang....

Bersyukur Kepada-NYA

Alhamdulillah...
Aku seronok sangat. Kuih raya dan kerepek laris dijual.
Start dari Jumaat, aku dah buat harga borong koz dah tinggal kuantiti yang sedikit.
Perkara yang penting setiap bulan dah pun diselesaikan. Thanks too Allah...
Kesabaran itu penting dalam suatu perniagaan tak kira apa jenis perniagaan pun. Besar atau kecil.
Apa saja yang kite buat, sabar itu PENTING....

:)

LAGI BERAPA HARI NAK RAYA... Cepat betul perjalanan tahun ni kan.......
Aku tak rasa nak berhari raya. Huhuhuhu...
Puasa pun tak rasa macam di bulan Ramadhan seperti tahun2 yang lepas...
Begitu pantas masa berjalan....

Tuesday, August 23

Pelangi Dan Matahari

Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir...

Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari,
rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah...

ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan,
sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...

Monday, August 15


Meniaga Itu Seronok

Selamat Berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini kawan-kawan.

Dah lama sangat tak update blog ini.
Busy busy dan busy~
Aku dah start meniaga kuih raya dan kerepek 3 macam di bulan Ramadhan ini.
Seronoknya meniaga, hanya aku dan peniaga lain yang mengerti.
Hehe..
Malu tak meniaga kat tepi jalan?
Taklaah.. Buat apa nak malu.
Malu tolak tepi. Kan nak cari rezeki yang halal dan bila usaha lah baru rezeki tu datang.
Masuk malam ni dah seminggu aku memulakan perniagaan ini secara kecil-kecilan.
Kemudian aku hebahkan pula di Internet.
Alhamdullillah...
Aku mendapat sambutan.

Selepas berbuka,
aku bergerak menuju ke lokasi meniaga.
Aku di bantu oleh Mrs.Old Skool atau lebih dikenali sebagai Kak Zai.
Kami memulakan waktu meniaga,
9.00 pm - 1.00 am.
Ditemani Pipink.
Memang besstt sangat..
Insyaallah, bila kite yakin, kat situ lah ade rezeki.

Sabtu malam minggu.
Ade sedikit selisih faham antara Bby dan Uncle yg jual Putu Mayam disitu.
Uncle tu memang tak patut.
Kenapa rasa tergugat??
Kata dah 14 tahun berniaga putu mayam disitu.
Tempat tu pun bukan Uncle tu punya,
Its Public !
Rezeki masing2, bukan aku niaga Putu Mayam jugak punnn..

Inilah salah satu dugaan dlm meniaga. Even kecil-kecilan pun ada jugak sifat negative ni.
Manusia kan..

Tapi yang penting,

"everything i do, i do it for you....."

Regards,

Atikah Saiful :)