Sunday, September 25

Pergi Tak Akan Kembali :(



Mohamad Amir Syafiq Bin Abd Jalil
DOB : 23/January/1991


25/9/2011
3.++ pagi akibat kemalangan di Landskap Mpku 

Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa
Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata
Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya
Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana
Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim
Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi
Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi

Kawan, tiada lagi Buntal.....

Tiada lagi bunyi "ngecess" kereta kau lalu di berger...

Tiada lagi gelak tawa kau yg "mkn dlm" tu...

Terasa sangat kehilangan kau....

Tapi TUHAN lagi sayangkan kau...

Tenanglahh kau bersemadi..

We will always miss you Buntal @Amir Syafiq PPc...

Surah Al-Fatihah dan Surah Yassin hadiah istimewa supaya kau tenang di sana..

"iF onE dAy i Die And FaiLed to Say sOmething,,remeber,,i stiLl allways loving to all my fwens!!!peAcE!!chiLL- by Arwah Amir Syafiq Ppc......"

Saturday, September 24

Rasa Rindu Pada Dia

Hidup ni perlu diteruskan.
Even tanpa org yang kite sayang lagi lagi darah daging kite.
Tapi sejak sejak ni,
rasa rindu pada dia semakin menjadi-jadi.
Sebab kenapa ek?



>> SEBAB dia ada pertalian darah dengan saya.
>> SEBAB dia selalu bermain dalam mimpi saya.
>> SEBAB dia selalu usap rambut saya sewaktu kecil dulu.
>> SEBAB dia selalu bagi 5 ciuman setiap kali pergi dan pulang
:; pipi kanan, pipi kiri, dahi, hidung dan dagu ;:
>> SEBAB dia selalu manjakan saya.

Tapi tu semuaaa DULU. 15 tahun yang lepas.
Semua SEBAB diatas hanyalahh kenangan..
Tapi......Kenangan ni lah yang buat saya rindukan dia.
Kalau sebelum ini, saya kuat menyembunyikan rasa rindu ini, tapi kini tidak lagi.
Saya semakin lemah. Saya tertunduk.
Saya akui, saya perlukan dia. Ego saya tidak mampu lagi menampung perasaan ini.
Saya perlukan dia untuk keluarga saya.
Saya tidak lagi sekuat saya yang dulu. ;(

Tahun 2009 terjumpa dia, dia begitu kurus. Seperti tidak diurus dengan baik. 1 perkara yang dia tak pernah lupa tak pernah lupa pun..... SEBAB yang ke tiga... 

>> DIA SELALU USAP RAMBUT SAYA.........

Manalah saya mampu lupakan dia. Walau keburukan yang dia lakukan...

Saya pasti, kalau dia didepan saya sekarang ini, dia tak akan lupa untuk buat SEBAB ketiga itu.
Mungkin saya akan terus terus bermimpi.
Mampu kah saya memiliki kasih sayang nya kembali kini? Even saya berusaha untuk terus mencarinya.....
Tuhan..Dengarlah permintaan hamba MU ini..
Air mata ini dah kering Tuhan.... :'(

formspring.me

Nak soklan yang lebih mencabar. Mesti lagi besttt bro:) http://formspring.me/ATIKAHS

12 '3' 4


Satu... kasih yg abadi
Tiada tandingi dia yang satu

Dua... sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga... lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah

Empat... mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu kuingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu

Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman

Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang... itu bidalan
Harus kau renungkan

Wednesday, September 14

Hari Begitu Bermakna

Assalammualaikum. . .

Lama sungguh aku tak update belog sayang aku ni.
Busy dan busy. (Ituuu je alasan yang aku ada..Tapi nak buat macam mana kann...hihihi)
Hari berganti hari,
menjadi begitu BERMAKNA buat aku.
Setiap pagi aku bukak mata,
aku bersyukur dan tersenyum :)
Happy sangat-sangat.
Terima kasih TUHAN.

Macam-macam yang aku nak share.
Picture-picture dan cerita-cerita.
Tapi masa tidak mengizinkan lagi.
Hihihihi
Tunggulahh dulu bila tiba hari yang aku TAK BUSY...
Semua ceritacerita yang ter-miss aku update.
Yang dah berhabuk pun aku cerita,
tapi cerita aku tak pernah berhabuuk lahh.
;)

Will keep in touch later.
Bersama cerita dan gambar sepanjang bulan Syawal dari camera yang belum aku save dalam pendrive.
Mmmuuaarrrhhhhhhhh.....~

Regards and Smile aalways !

Saturday, September 10

Welcome to Kuala Lumpur

Hai kawan-kawan~
Sihat? Hope u all semua sihat-sihat hendaknya.
Kak Long dah janji, nak share sikit-sikit story bile Kak Long dah dapat mase free.
Cerita ni, bermula daripada 6/9/2011 sehingga 9/9/2011 :)
Kak Long bersama keluarga si dia yang tersayang datang ke KL.
Kami pergi ke rumah peninggalan arwah nenek, ibu kepada papa, yang dijaga oleh kakak papa atau sebagai Aunty si dia. Kami tak plan sangat apa-apa koz niat nak teman papa settlekan hal sedikit kat sana.
Kami bertolak agak lewat,lari daripada jam yang ditetapkan.
12am sharp, masuknya 7/9/2011 barulah kami bertolak dari rumah menaiki 2 kereta.
Hampir jam 7.30am, kami sampai di kediaman arwah nenek.
Kami berjumpa dengan Aunty dulu dan duduk bersembang sebelum papa pelawa pergi breakfast kat simpang jalan berdekatan dengan rumah arwah nenek.
Ok ~ Sarapan pagi kat situ (Ampang Putra) memang sedap-sedap. Even harganya, bolehlah tahan ;)

Ni dia ! Gambar sebelum kami bertolak. Hehehe :)

Selepas breakfast, badan mula terasa letihnya perjalanan.
Papa dan Mama berehat dirumah Aunty. Manakala kami berempat check in dulu disebuah hotel berdekatan.
Tak sampai hati nak kejut Papa dan Mama yang telah lena dirumah Aunty. Malam nanti baru bawa mereka.
Kami check in 11lebih pagi dan check out pada keesokkan hari, 12noon.
Keletihan terasa, mata mula kuyu. Kami pun lena dibuai mimpi........

MALAM....
Kami bangun sebelum Maghrib. Ready ambil Papa Mama.
Kami pergi ke Sate Kajang yang famous kat sana. Hehe, memang tip top lahhh.. :)
Aunty Ha, 3 cucunya (PowerPuff Girls) dan Daus anak Aunty yang menemani kami. Takut tersesat..







Ok ! Dah lah ni kan.. Ada banyak lagi gambar, tapi dalam muka buku. Sila lah view disana. Hehe :)
Dari Kajang, kami terus kerumah Kak Noi, anak perempuan Aunty Ha yang dah berumah tangga.
Gambar-gambar boleh tengok kat muka buku k? ;)
Makan lagi dan borak-borak, kami pun pulang ke hotel. Kali ni, Papa Mama pun ikut.
Tapi, kami yang masih muda ni tak ngantok lagi.
Kami hantar Papa Mama dulu dan meronda-ronda di bandar Kuala Lumpur ni.
Kami memilih untuk ke Putrajaya .........
Tapi sayang, gambar tak sempat pun amek koz masalah technical.Huhu...
4am, kami sudah pun kembali ke hotel. Dan TIDUR.... Sejuk tau, air-cond kan.
Nasib baik Kak Long bawa stokin. Hehe..
Sebelum sampai hotel, Kak Long dan si dia sempat singgah di 7E.
We all beli some food nak makan before tidur.
;p

Cerita keesokkannya bangun tidur akan Kak Long sambung next entry tau :)
Take care guys and love u all.
Mmmuaarrrhhhhhhh~

Saturday, September 3

Raya Begitu Bermakna :')


Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari Atikah Saiful :)

Raya tahun ni betul2 bermakna buat aku.Mungkin juga buat si dia...

Raya pertama hingga raya ke-2 aku berada di Bandar Tenggara, Kulai. Rumah Mok De, akak Mama. Memang setiap tahun, kami akan pulang beraya disana.Tapi raya kali ni, lain siket. Special tau. Raya ke-2, kami akan pergi beraya di Simpang Renggam, rumah Atok2 Saudara ku yang masih ada selepas arwah Atok pergi ke rahmatullah. Yang specialnya, Bby turut join the raya. Wow! Macam mimpi pun ada.

Akhirnya, Bby berjaya bertemu dengan keluarga terbesar pihak Bondaku tercinta...Tak sangka, raya tahun ni, semua Atok2 ku berkumpul di rumah Tok Su. Kecuali Tok Andak. Ape yang sangat menggembirakanku, keluargaku menerima Bby dengan tangan terbuka. Hehe.. Nasib baik ada Botak yang temankan Bby, kalau tak mesti Bby sorang2 kena bahan je. Malu lahh tu yelah, bakal jadi cucu saudara bak kata Tok Su dan Tok Chik. Hehe..Happy tau! Inilah diriku, bila aku yakin tentang cinta kami dan tentang hubungan kami, aku akan ambil peluang seperti hari ini dan seperti 13 Ogos 2011 berbuka bersama keluarga Mama di kediaman Pak Long,Kulai. Dan aku yakin, langkah seterusnya akan tiba suatu hari nanti... :)

Selepas berkenalan dan makan2, kami besalam pulang. Eh! Tok Su dan Tok Siran bagi ang-paw lah. Haha.. Dah besar2 pun dapat duit raya kann. Hehehe.. Org dah bagi, saya amek jelahh. Jangan jelesss! ;p

Lokasi seterusnya, Kahang, Kluang. Rumah Tok Andak pulak.Otw menuju ke rumah Tok Andak, kereta kami break tibe2 problem. Dah nak masuk area Kahang ni. Ucu minta kami pulang betulkan break, koz jalan berpusing2, bahaya nanti if takde break. Kami bersalam2 dan menuju pulang ke Bandar Tenggara ambil barang2 ku.Even tak dapat join ke rumah Tok Andak, tapi kami tetap bersyukur perjalanan pergi dan pulang, selamat. Aminnn...

Terima kasih keluargaku...
Terima kasih Buah Hatiku....