Saturday, September 10

Welcome to Kuala Lumpur

Hai kawan-kawan~
Sihat? Hope u all semua sihat-sihat hendaknya.
Kak Long dah janji, nak share sikit-sikit story bile Kak Long dah dapat mase free.
Cerita ni, bermula daripada 6/9/2011 sehingga 9/9/2011 :)
Kak Long bersama keluarga si dia yang tersayang datang ke KL.
Kami pergi ke rumah peninggalan arwah nenek, ibu kepada papa, yang dijaga oleh kakak papa atau sebagai Aunty si dia. Kami tak plan sangat apa-apa koz niat nak teman papa settlekan hal sedikit kat sana.
Kami bertolak agak lewat,lari daripada jam yang ditetapkan.
12am sharp, masuknya 7/9/2011 barulah kami bertolak dari rumah menaiki 2 kereta.
Hampir jam 7.30am, kami sampai di kediaman arwah nenek.
Kami berjumpa dengan Aunty dulu dan duduk bersembang sebelum papa pelawa pergi breakfast kat simpang jalan berdekatan dengan rumah arwah nenek.
Ok ~ Sarapan pagi kat situ (Ampang Putra) memang sedap-sedap. Even harganya, bolehlah tahan ;)

Ni dia ! Gambar sebelum kami bertolak. Hehehe :)

Selepas breakfast, badan mula terasa letihnya perjalanan.
Papa dan Mama berehat dirumah Aunty. Manakala kami berempat check in dulu disebuah hotel berdekatan.
Tak sampai hati nak kejut Papa dan Mama yang telah lena dirumah Aunty. Malam nanti baru bawa mereka.
Kami check in 11lebih pagi dan check out pada keesokkan hari, 12noon.
Keletihan terasa, mata mula kuyu. Kami pun lena dibuai mimpi........

MALAM....
Kami bangun sebelum Maghrib. Ready ambil Papa Mama.
Kami pergi ke Sate Kajang yang famous kat sana. Hehe, memang tip top lahhh.. :)
Aunty Ha, 3 cucunya (PowerPuff Girls) dan Daus anak Aunty yang menemani kami. Takut tersesat..







Ok ! Dah lah ni kan.. Ada banyak lagi gambar, tapi dalam muka buku. Sila lah view disana. Hehe :)
Dari Kajang, kami terus kerumah Kak Noi, anak perempuan Aunty Ha yang dah berumah tangga.
Gambar-gambar boleh tengok kat muka buku k? ;)
Makan lagi dan borak-borak, kami pun pulang ke hotel. Kali ni, Papa Mama pun ikut.
Tapi, kami yang masih muda ni tak ngantok lagi.
Kami hantar Papa Mama dulu dan meronda-ronda di bandar Kuala Lumpur ni.
Kami memilih untuk ke Putrajaya .........
Tapi sayang, gambar tak sempat pun amek koz masalah technical.Huhu...
4am, kami sudah pun kembali ke hotel. Dan TIDUR.... Sejuk tau, air-cond kan.
Nasib baik Kak Long bawa stokin. Hehe..
Sebelum sampai hotel, Kak Long dan si dia sempat singgah di 7E.
We all beli some food nak makan before tidur.
;p

Cerita keesokkannya bangun tidur akan Kak Long sambung next entry tau :)
Take care guys and love u all.
Mmmuaarrrhhhhhhh~

No comments:

Post a Comment