Friday, October 28

Alhamdulillah...

Alhamdulillah, selesai sudah 1 masalah.
Aku harap lepasni takde apa2 masalah lagi yang datang.
Kalau ade pun, aku harap aku dapat tangani dengan baik, redha, tabah dan sabar :)
Allah sentiasa nak uji umatnye. Jadi aku haruslah cool dan chill even ujian tu sukar sangat.
Tiada yang lebih baik daripada DIA.
Iam sorry and thanx sangat for 2 insan ni yang byk membantu aku tangani masalah ini.
Aku hargai sangat jasa mereka berdua ni.

Btw,
korang ada baca tak entri aku siket hari tu,
About berita gembira.
Aku lupa apa tittle posting tu, nanti aku cari balik.
FYI, Khamis ni aku ada test.
Okayy aku ni seorang yang #pen-nervous tau.
Aku risau, aku gabrah and takut sangat.
TAPI aku hope aku dapat buat yang terbaik.
Encik abang aku sentiasa ade dengan aku dan bagi kata2 semangat.
Thanxxx so much to my Encik Abang #sweetheart. Hehe I levvviiyuuu ;)

Hah! Got to go! Nanti aku update lagi.
Koarang! Doakan lah untuk aku ehhhh.
Mekacehhhhh hehe

Love, Honey

--->Garlic Nan Cheese<---


▲ This is yummy!
My faveret. memang terbaik.
Aku akan order setiap kali ke Restoran Sayed at Tmn Perling.
Korang2 yang tahu, try lah kat sini.
So far, bila aku pergi mana2 mamak, memang failed lah garlic nan cheese die.
Huhhuhu . . .
Soo sila sila lah ke Restoran Sayed.
Yang nak cuba2 selain dr roti canai and goreng2 kan :)
Mesti puas hati~

Love, Honey

Monday, October 24

Biar Hati Mencintai

Kau yang membuat ku buntu
Membuat ku tak tentu
Terus memikirkan mu
Biar tiada jalanku..
Jalan ku…

Telah ku cuba tuk nyatakan
Rasa di hati ini
Yang makin menghantui
Perasaan jiwa ku..
Jiwa ku…

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…
Selamanya…

Kau yang menjadikan cinta
Selalu menjadi rindu
Seperti waktu itu
Yang mengharung hidupku..
Hidupku…

Ku.. yang bisa memerlukan
Selalu jadi mimpiku
Menjadi pemilikmu
Biar tak pernah tahu..
Kasihku…

Monday, October 17

Inilah Dugaan

Assalammualaikum...

Dugaan yang datang ini mematangkan aku.
Aku risau, aku yang sedih, aku yang mengharapkan Tuhan beri pertolongan, aku sentiasa berdoa hari-hari.
Aku faham perasaan itu, perasaan bila sesuatu yang tidak disangkakan berlaku. 
Mugkin aku tidak disituasi itu kini, tapi aku merasakannya.
Sangat merasakannya kerana aku hampir. Aku dekat dengannya.
Aku percaya, apa yang terjadi ini, ada hikmah disebaliknya.
Cuma aku harus beri separuh dari kekuatan ini padanya.
Aku akan sentiasa berada disisinya.
Dan tidak akan tinggalkannya.......
Susah dia, susah lah aku.
Sedih dia, sedihlah aku.
Menangis dia, menangislah aku.
Kusut dia, kusutlah aku.

Ya Allah.. Kau permudahkanlah segala urusan.Kau redhailah perjalanan mereka didunia ini.Kau berikanlah kekuatan untuk tempuhi segala dugaan yang kau beri.Amin...

Semoga Allah mendengar doaku.
Semoga ada perkara yang baik akan berlaku.
Amin....

Thursday, October 13

A.K.U bercerita.

Assalammualaikum..
Lama sangat2 tak update. #busy! Itu jelah alasan aku.
Tapi seriouss kawan! Aku tak ada masa yang banyak nak duduk depan computer sekarang ni.
Nak online pun aku pakai handfon je kott. Haha.. Tu pun Wi-Fi lah kat mamak.
Ni pun aku curi tulang siket, buat kerja sambil type cerita aku ni kat Super-Women.
Well kawan, aku lalui macam2 perjalanan.
Berombak dan tidak berombak.
Tapi u all know what? Aku CHILL! Tetap ketawa ketawa dan ketawa.
Koz ni je cara untuk aku tak ditenggelami ombak besar yang melanda.
Hahaha..

Okay okay.
Times up! ;D

Bye bye BYEEEEEE~
See u kawan on the next entry yang aku pun tak pasti bila bila dan bila ;)
Fuuhhhhhhmmuaarcch #flying kiss siket ;p