Saturday, December 15

JANJI ALLAH ITU PASTI :')

ALHAMDULILLAH....
Syukur kepada Tuhan.
Aku dan Die selamat diijabkabulkan dengan hanya 1 lafaz, sah lah aku menjadi permaisuri hatinya.
Die yang ku sanjung die yang ku cintai kini menjadi raja didalam hidupku.
Terima kasih Allah,
Aku yakin dengan janji Mu...

Setelah hampir 6 tahun mengenali hati budi,
Setahun mengikat kasih dengan ikatan pertunangan,
dan
Kini
 Atikah & Saiful sudah pun menjadi suami isteri yang sah disisi ALLAH SWT.

ALHAMDULILLAH.......


**********


BUNDA & AYAHANDA
Terima kasih kerana bersama anakanda dan terima kasih berada disisi anakanda saat anakanda diijabkabulkan.
Terima kasih kerana melahirkan anakanda, Bunda.
Tanpa Bunda siapalah anakanda.
Kini, Anakanda telah diserahkan Bunda kepada suami.
Ya ALLAH, hanya DIA yang tahu betapa sedih dan sayunya hati anakanda waktu itu, saat itu.
Bunda, terima kasih.... Ini sahaja ucapan yang dapat anakanda huraikan disini sebagai pengganti rasa dan airmata dihati ini.
Doakan anakanda bahagia dan dapat menjadi sekuat dan setabah Bunda melalui liku kehidupan berumahtangga di istana anakanda.
Bunda, mentor anakanda.
Bunda tetap dihati anakanda.

Ayahanda,
Terima kasih kerana menghadiri dan mewalikan anakanda dihari pernikahan dan perkahwinan anakanda.
Terima kasih diatas doa yang Ayahnada taburkan kepada anakanda dan suami.
Terima kasih kerana memberi senyuman disaat Ayahanda melangkah kaki kedalam dewan utk mewalikan anakanda.
Terima kasih memberi ciuman dan pelukan yang anakanda rindui sekian lama.
Terima kasih kerana menunaikan permintaan anakanda dengan "Baju Melayu Biru Turqoise" yang anakanda pinta.
Dan terima kasih kerana Ayahanda menghadirkan diri sehingga tamat majlis anakanda.

"I LOVE MY MOM & DAD UNTIL THE END OF MY LIFE"

Ikhlas,

EkaMarro

Thursday, November 1

"Oh Darling"



Kacak Manis dan Sweet kan JC ? :D

Feewiit~ My JohnCena 

Everybaby, U know what, I tak pernah miss nak tengok wrestling setiap hari Selasa semata-mata nak tengok John Cenna berbaju hitam tulisan pink, bertopi pink. Kat tangan dia tu ha pun pink. Oh my! Start dia pakai baju ni, sumpah tergoda. Haha~

Kalau JohnCena keluar nak beraksi, Cik Tunang terus panggil, Sebab dia tahu yang I gile betul dengan John Cena bila tgk wrestling. Kalau yang lain syok tengok bola, I pula mesti nak layang wrestling. Sebab apa tau? Sebab...... Super.....Women kitaaa! EEkkkaaaa!~ hehe...

U all yang minat kat JC ni, kalau nak beli baju dia, cepat2 bagitau. Kite beli sesama yok! Diorg kate baju ni terhad. Special gituuu untuk cancer punya kempen. Register kat sini, WWE shop :D

Sunday, February 5

New Life, New Words

ASSALAMMUALAIKUM :)

Hello everybaby! Wah. Lama sangat ini I rasa I tak online blog ni.
Macam2 cerita macam2 perkara yg I nak share.
Tapi macam malas nak type.
Boleh tolong type kan untuk saya? Hehe~

Ok, I nak cerita sikit about life I selepas jadi tunangan orang, dah hampir setahun.
Tak lama lagi berakhir lah life I sebagai tunangan orang.
ALHAMDULILLAH, sekali lagi berita gembira ni I share dengan pembaca sekalian. Ehwahh!
Bila nak dekat ni, macam2 lah dugaan yang datang memeluk2 I tak nak lepas. Omg~
Tuhan je tahu kenapa DIA uji I sampai macamni sekali, Sebabnya I kan superwoman.
Gadi kuat, gadis hebat dan gadis Melayu yang disayangi olehNYA. Hehe~

Sejak2 jadi B2B ni, mood makin ceria.
Tapi kadang2 kondem juga mood ni disebabkan beberapa perkara yg datang dr manusia yg suka mencemburui kehidupan I dan Cik Tunang. #SABARRRJELAAAAHHHHH.....
Jangan u all tak percaya, manusia yg disangka baik dengan kite, yg jauh atau dekat dr kite dan yg berpelajaran tinggi itulah ULAR, API dan MANUSIA yg paling busuk hatinye. I dah lalui, dah hadapi. Jd hati-hatilah wahai pembaca sekalian :D

Hitam atau putih pakaian seseorang atau hitam atau putih hati seseorang itu, tak bermakna yang hitam tu jahat yang putih tu baik. No, no, no~ Jangan saah faham dengan istilah orang cetek akal ini ye baby! Sebenarnya, orang yg berfikiran mcmni lah, yang takut dengan bayang2 mereka sendiri, sampai sanggup membeza2kan, membandingkan level,pangkat dan sijil yang dipegang. SUBHANALLAH~ Jauhilah hambaMU ini daripada sifat demikian..

Ok lah everybaby, I nak update lagi about kerjaya yang diberi ALLAH SWT atas berkat kesabaran,kesyukuran dan sifat rendah diri yg dipupuk dalam diri ini. Jaga diri tau, I loveee u yang singgah blog I ni. Hehe~