Sunday, February 5

New Life, New Words

ASSALAMMUALAIKUM :)

Hello everybaby! Wah. Lama sangat ini I rasa I tak online blog ni.
Macam2 cerita macam2 perkara yg I nak share.
Tapi macam malas nak type.
Boleh tolong type kan untuk saya? Hehe~

Ok, I nak cerita sikit about life I selepas jadi tunangan orang, dah hampir setahun.
Tak lama lagi berakhir lah life I sebagai tunangan orang.
ALHAMDULILLAH, sekali lagi berita gembira ni I share dengan pembaca sekalian. Ehwahh!
Bila nak dekat ni, macam2 lah dugaan yang datang memeluk2 I tak nak lepas. Omg~
Tuhan je tahu kenapa DIA uji I sampai macamni sekali, Sebabnya I kan superwoman.
Gadi kuat, gadis hebat dan gadis Melayu yang disayangi olehNYA. Hehe~

Sejak2 jadi B2B ni, mood makin ceria.
Tapi kadang2 kondem juga mood ni disebabkan beberapa perkara yg datang dr manusia yg suka mencemburui kehidupan I dan Cik Tunang. #SABARRRJELAAAAHHHHH.....
Jangan u all tak percaya, manusia yg disangka baik dengan kite, yg jauh atau dekat dr kite dan yg berpelajaran tinggi itulah ULAR, API dan MANUSIA yg paling busuk hatinye. I dah lalui, dah hadapi. Jd hati-hatilah wahai pembaca sekalian :D

Hitam atau putih pakaian seseorang atau hitam atau putih hati seseorang itu, tak bermakna yang hitam tu jahat yang putih tu baik. No, no, no~ Jangan saah faham dengan istilah orang cetek akal ini ye baby! Sebenarnya, orang yg berfikiran mcmni lah, yang takut dengan bayang2 mereka sendiri, sampai sanggup membeza2kan, membandingkan level,pangkat dan sijil yang dipegang. SUBHANALLAH~ Jauhilah hambaMU ini daripada sifat demikian..

Ok lah everybaby, I nak update lagi about kerjaya yang diberi ALLAH SWT atas berkat kesabaran,kesyukuran dan sifat rendah diri yg dipupuk dalam diri ini. Jaga diri tau, I loveee u yang singgah blog I ni. Hehe~