Thursday, December 25

17 weeks dah !

Bismillahirrahmannirrahim.

Minggu ni, my baby dah 17 weeks dalam peyut. Hehe. Perut udah kelihatan besar sedikit dari sebelum. Woah! I am preggy mummy lah ghupenya. Ceh! Hehe Alhamdulillah. Syukur!

Bila aku baca blog mummy2 to be and dah jadi mummy ni, ada yang kata 17weeks dah boleh rasa pgerakan baby. Tapi aku ni, first time in life ni, mana tahu nak tahu die rasa baby begerak.hehe. So aku cerita je apa moment aku sekarang ni. Hehe. ;

Tidur aku terganggu, means, aku susah nak tidur sekarang ni. Golek ke kanan salah, golek ke kiri salah, melintang salah, terbaring salah. Tak tahu apa position yang selesa. Sampai tidur berbantalkan lengan daddy die pun susah gak tidur. Alahai! Yang ni kata daddy die, mesti ikut perangai daddy, nak tidur susah. Maknanya, kena amik position yang best, golek sana sini baru lena. Ha, memang betul lah tu. Kalau makan, cerewet macam Mummy, tidur kulak macam Daddy lah. Hehe ;)

Aku kerap buang air kecil sekarang. Masa awal preggy, tak de kulak. Tapi sekarang, mesti bangun pagi2 buta, tak kira waktu nak buang air kecil. Baby dah semakin membesar kan.

Bila perut kosong, aku akan muntah. Ok, so jangan biarkan perut ualls kosong tak makan ok. Alas lah perut dengan apa2 makanan, susu pun boleh. Sekarang aku minun susu Anmum. Sedap, amik vanila/plain. Rasa macam susu HL, cuma tak sejuk je lah. Hehe

Aku kurang darah kot, sebab aku ni asik pening and mudah pitam bila berdiri lama. So, sekarang aku makan sup sayur, makan lah sayur2 goreng, barli, nasi kena makan juga, kerang rebus and minum susu. Paksa gak makan, disebabkan aku susah telan vit yang dokter bagi. Aduhai! Semoga anak Mummy sihat ye sayang.......

Tak sabar nak checkup and scan. Hehe. Mesti kena bebel dengan nurse kalau darah konfem HBlow ke. O'ohhh! Getready je lah. Tapi pasal minum air gula tu, aku kurang ngerti. Harap2 aku tak kena minum, dengar sampai boleh muntah kena minum. Ishh! Elakkan. Berdoa hari2.

Good night.
03.34a.m.
25 Dec 2014

No comments:

Post a Comment