Tuesday, December 16

Impian dan Niat Mummy

Bismillahirrahmannirrahim :)

First day aku tahu aku +ve pregnant, Niat dan Impian aku mungkin sama dengan bakal ibu ibu diluar sana ; nak susukan anak kite sendiri dari susu badan kite sendiri.

Oleh itu, bila niat dan itu impian aku, aku akan bersungguh mencari ilmu mengenai susu badan utk baby tercinta yang bakal dilahirkan nanti. Even masih dalam trimester ke2, tapi aku nekad nak belajar and menambah pengetahuan tentang bf ni.

Hari hari lah aku blog and google. Baca kisah mummy2 kat luar yang berjaya susukan baby theyall. Bestnyaa bisik hatiku. Aku pun berdoa hari2, setiap waktu supaya bahagianku juga sama seperti mereka. Inshaallah, amin.

In the same time, aku tanya kawan2 & makcik2 aku yang dah jadi mummy sekarang ni and sedang bf kan anak theyall. Senang hati bile theyall share pengalaman and cerita masing2 =)

Ada yang bagi tips amik suppliment shaklee, makan lobak putih, minum banyak air masak, berdoa dan macam2 tips aku dapat. Alhamdulillah.

Dan..lagi lagi pengalaman melahirkan. Ok, nanti next entri aku share pulak rasa aku,yang pasti, aku nerves je ualls. Semoga dipermudahkan. Amin.


Love,

09:38p.m.

No comments:

Post a Comment