Friday, March 6

Kulitku Sensitif dan Manja

Assalammualaikum girlssss! ;)

Ceh entri kite berbunyi macam suweet je. Suweet ke? Haha ;p

Ok, jum kenal skin type kite. Dan skin care product apa yang kite gunakan tanpa perlu risau keluar tak makeup or berpowder bagai tu.

Disebabkan kite ni seorang yang, ok seorang yang simple. Tak minat sangat makeup muka sendiri ni even SEBENARNYA kite ni makeup art freelance dan suka akan cosmetic product. Lebih lebih lagi kulit muka dan seluruh body agak sensitif manja, kite kenalah cari product yang betul betul ok untuk skin kite.

Dipendekkan cerita, zaman dolu dolu tak kenal dunia kecantikan sangat. Tak kenal kulit sendiri. Tapi bila meningkat remaja dan kenal boypren merangkap mr husband kite dah pandai dah kenal dunia cantik cantik ni.kihkihkih ;p Kenal diri dalam dalam. Kulit dolu dolu mashaallah kusam, berbelang, tona tak sekata dan sensitif betul dengan product yang ada dipasaran. Semua kite pakai, sampai malas nak pakai pun ada. Hehe sampai kite kenal dengan, Jeng jeng jeng ;

- - - T_____ SC yang memang hot dikalangan wanita atau gadis gadis diluar yang inginkan kulit putih bersih setegang berkilat putih telur gituu. Tak kite nafikan, produk ni berjaya memikat hati kite selama setahun lebih. Memang seronok lah, siap tu kite pun jadi agent product ni. Memang tiptop ramai permintaan. Dipendekkan cerita, bermula lah kisah fake pasal product ni,ramai sangat ciplak, so,kite jadi risau untuk meneruskannya dan kite stop. Sedih tau. Tapi Alhamdulillah, kulit kite still baik baik shj. Tidak kembali kpd kulit asal. Tidaklah sekilat tegang seperti menggunakannya lagi kan.Dan, kite berusaha cari product yang tak ada mercury and yang ada kelulusan KKM. Gituuu!

- - - Dan kite berjaya juga mendapatkan product yang dah berjaya buat kite jatuh cinta dengannya. Weewiit! Masa tu kite google dan google mencari info tentangnya. Dan dan dan;

A-DHA SKIN CARE  berjaya menambat hati kite selama setahun. Sampai sekarang ni kite setia dengannya. Loveu Adha! Hehe.

Rahsia Kecantikan artis Indonesia kini terbongkar!
Introducing A-Dha Skincare from Indonesia.. no wonder la why wanita indonesia kulit muka dorg cantik2..
- Anda inginkan kulit muka yg menawan dengan cara yg SELAMAT ?
- Anda ingin MELICINKAN, MENCERAHKAN, MEMBUANG BLACKHEAD, WHITEHEAD, MENGHILANGKAN PARUT2 JERAWAT, MEMULUSKAN KULIT...?
Kini segalanya mungkin dgn A-Dha Skincare..
1001 Fakta tentang A-Dha :
Kelulusan Kementerian Kesihatan
NOT121102071K a-DHA Beauty Care - Day Cream
NOT121102072K a-DHA Beauty Care - Sabun
NOT121102070K a-DHA Beauty Care - Night Cream
A-Dha merupakan product farmasi yang telah lulus uji di Lab UI dan Lab Sucofindo dan diistiharkan selamat dan tidak berbahaya.
Sudah dibungkuskan di HAKI (Hak Kekayaan Intelektual) .
Diteliti oleh Universiti Gadjah Mada bahawa product ini BEBAS MERKURY.
Sijil Selamat Sucofindo: No.14365/DBBPAB dan 14366/DBBPAB.
BPOM NO (BADAN PENGAWAS OBAT DAN MAKANAN INDONESIA):-
KRIM HERBA A-DHA:-NA18120100320
SABUN A-DHA:- NA18111204217
SERUM VIT C A-DHA:- NA18111900269
Kegunaan:
• Melembabkan, memutihkan, dan mencerahkan kulit wajah.
• Membantu menghilangkan bintik-bintik hitam.
• Mencegah kemunculan jerawat.
• Menghilangkan garis halus dan melambatkan tanda-tanda penuaan awal.
• Mengecilkan liang roma.
• Membuang sel kulit mati dan mencegah pertumbuhan sel kulit mati
• Tidak mengandung Mercury dan Hidroquinon

Set Pink dan Set Hijau
(Pink untuk gigirls)
(Hijau untuk 40an keatas)

1 ketul SABUN
1 KRIM MALAM & 1 KRIM SIANG
1 botol SERUM VIT C, E plus Collagen
Boleh tahan antara 1-2 bulan
Expiry date adalah 90 hari selepas cream dibuka (kerana tidak mengandungi pengawet)
********************
A-DHA SERUM VITAMIN C DAN E plus COLLAGEN
Merupakan produk perawatan kulit yang berguna memperlambat proses penuaan dan menyamarkan kedutan kulit wajah.
Hanya dengan menggunakan serum SERUM VITAMIN C secara rutin dua kali sehari maka kulit bersih, cerah, berkilau menjadi milik anda.
SERUM VITAMIN C dengan kandungan utama vitamin C dan E dengan pemakaian secara teratur akan mengurangkan kedutan di wajah secara langsung, mencerahkan dan mengembalikan kesihatan kulit serta melembutkan kulit wajah anda.
Serum ini mengandungi Vit C stabil 10% yang dikombinasikan dengan Vit E 1% dalam basis gel yang lembut dan tidak berminyak di kulit. Diformulasikan dengan bahan aktif Enhancer Ethoxydiglicol 3% sehingga lebih mudah menembus kulit.
Kegunaan Serum :
1. Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
2. Membatasi pembentukan garis – garis halus wajah
3. Mencegah penuaan dini
4. Mengenyalkan dan melenturkan kulit
5. Menghaluskan kulit
6. Mencerahkan kulit (look brightness)
7. Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
8. Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit
“JADIKAN KULIT ANDA BERKILAU, PUTIH, CERAH DAN AWET MUDA DENGAN SERUM VITAMIN C & E + COLLAGEN“
Manfaat serum Vitamin C antara lain;
• Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif factor luar seperti polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok dsb
• Merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit ( anti aging & anti wrinkle / kerut )
• Mencerahkan kulit, tanpa efek samping yang merugikan. Dengan vitamin C kulit lebih cerah secara alamiah
• Water holder (menyimpan air),
• Membuat kulit tidak kering, dan lembab,
• Menghilangkan flek hitam
• Perawatan dengan serum vitamin C sebelum tindakan laser, akan mempercepat dan menyempurnakan hasil pasca-laser.
• Dengan sifatnya yang merangsang pembentukan kolagen di bawah kulit, serum vitamin C sangat baik dipakai orang yang mempunyai flek sangat tebal di kulit.
Manfaat lain dari ”Serum Vitamin C” adalah :
* Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
* Membatasi pembentukan garis – garis halus wajah
* Mencegah penuaan dini
* Mengenyalkan dan melenturkan kulit
* Menghaluskan kulit
* Mencerahkan kulit (look brightness)
* Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
* Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit
* Pemakaian jangka panjang (> 6 bln) menunjukkan kulit wajah terlihat lebih muda
Cara Pemakaian :
Titiskan 2-3 titis cerum pada telapak tangan, kemudian usapkan pada kulit wajah yang berjerawat. Untuk pencegahan jerawat,serum dapat digunakan pada seluruh wajah.

********************
Sabun A-Dha Beauty care
Sabun a-DHA berguna sebagai peneutral wajah dari pemakaian make up sebelumnya dan sesuai juga untuk mengurangi timbulnya jerawat, mengangkat kotoran pada wajah sehingga wajah lebih bersih dan cerah, tidak membuat kulit kering dan mencegah timbulnya jerawat dan sesuai untuk semua jenis kulit.
Berbau harum untuk kegunaan semua jenis kulit. Antara fungsi nya ialah mengangkat sel kulit mati, dan menjadikan wajah lebih bersih.

Manfaat Sabun:
• Mengurangi flek-flek hitam
• Meremajakan kulit
• Memperkecil pori-pori
• Membuat kulit wajah tegang
• Membuang sel kulit mati
• Menjadikan wajah lebih bersih
********************
Krim A-Dha Beauty care
Kandungan:
Hamamelis Virginia L :
Tumbuhan perdu, yang biji bijinya dapat menghaluskan kulit, dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan radang kulit.
Ganoderma Lucidum :
Nutrisi terbaik untuk memperbaiki sel-sel didalam tubuh dan dapat mencegah penuaan awal.
Malalaleca Alternafiola :
Sejenis tumbuhan yang sangat efektif untuk menggantikan sel-sel kulit mati.
Mineral Oil :
Pelembap alami yang membantu melembutkan dan melenturkan kulit dan sebagai zat yang membuat kulit fresh dan rileks sepanjang hari.

CARA PEMAKAIAN:
1-3 hari : sabun sahaja
4-7 hari : sabun dan krim siang
8-14 hari : sabun , krim siang dan krim malam
14 hari ke atas : sabun , serum, krim siang dan krim malam
Cuci muka , biar kering , pakai serum , biar meresap , baru pakai krim

*pastikan yang ORIGINAL ya*

- - - Kite pun ada jual A-DHA Skin Care ni. Kalau uallss nak, free consultan lagi, boleh beli dengan kite. Heheh.

Email : officialatikah@hotmail.com atau Whatsapp shj +60167057250 :)

No comments:

Post a Comment