Monday, March 9

Stranger and Annoying !

Assalammualaikum blogger.

Seriously, aku memang marah sangat bila ada nombor yang tidak dikenali masuk setiap hari untuk cari orang yang tak ada atau salah nombor atau nombor aku ni mungkin sebelum ini pernah didaftarkan dan digunakan oleh insan yang bernama " Ila or Kak Ila " yang aku taktahu hidup ke mati. Grrr!

Apa perasaan korang? Aku ni susah sikit nak angkat nombor tak kenal ni. Tapi bila always call je, darah aku naik kekepala kejap. Geram lah bukan apa! Aku akan jawab dengan suara yang, okay suara orang marah OFCOS! Dan sound tegak lah. Lantak lah siapa pemanggil tersebut.

1st- Orang yang call ni jante lah, looking for Ila. What Ila?? Mana ada nama Ila kat sini. Salah nombor kot! Aku terus letak.

2nd- Seorang budak perempuan yang tak reti stop becakap bagi salam ke apa, terus dialog, "Kak Ila kat mana ni? Buat apa? Bla bla bla" Aku terus, "Sorry, salah nombor. Tak ada nama Ila ke Kak Ila ke" Bye and aku letak.

3rd and last aku rasa lah ni! - No lain pula call. Haihh sakit betul hati aku ni. "Hello,Ila kan ni?" belum sempat die cakap apa yang die nak cakap, aku terus naik darah, "Tak faham bahasa ke? Berapa kali nak cakap, tak ada nama Ila kat sini. Salah nombor. Faham lah bahasa melayu sikit!!!" Dan aku terus letak. Geram kau! Dah tu, die boleh lagi SMS tanya "Siapa ni?" korang rasa apa? Bagi aku, taktik jante nak usha perempuan camtu dah basi.lapuk.zzzz... Aku pun last reply, "Bini orang, Mak orang.jangan call lg,jangan msg lg ke apa.Rimas!!!" Boleh die reply, "Ohh yeke" lantak kau lah!

Kata orang, tak payah layan kan? Tapi aku memang tak layan pun. Cuma disebabkan keep calling je, aku rimas. Fedup. Aku ni bila ada nombor tak kenal masuk, memang aku tak layan. Tapi kalau dah kerap, aku jadi takut, mean is, aku pk lah apa apa yang negatif terjadi or ada urgent/important call ke kan. Tapi anggapan aku untuk kalini, SILAP. Tak akan lah aku nak kena tukar nombor lagi? Oh tidak! Aku hanya perlukan handphone ini untuk keep in touch dengan family, Lover and kawan yang rapat dengan aku. And paling important, AKU NAK GUNAKAN INTERNET SUPAYA SENANG AKU UPDATE BLOG, BACA NEWS, GOOGLE AND YOUTUBE. PLEASE LAH faham! Ok,bye.

Ps : Stranger, please stop calling Mummy and stop sms Mummy ! Mummy bosan dan rimas !

Pissed off,

Officialatikah. Mummy. Wife

No comments:

Post a Comment